به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا گروسی، رییس مرکز آموزش جامع علمی-کاربردی امام خمینی (ره) امروز در نشست خبری گفت: مسئولان وقت بنیادشهید و امور ایثارگران با توجه به رسالتی که بنیادشهید در ارتقا و اطلاع سطح بینش، دانش و مهارت افزایی جامعه هدف خود دارد در اواخر سال 90 تصمیم به تأسیس مؤسسه علمی کاربردی تحت عنوان دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی (ره) گرفتند.
وی اظهار کرد: یکی از اهداف مهم این مؤسسه ارتقای سطح تحصیلی ایثارگران و عموم اقشار جامعه بوده است.
گروسی با بیان اینکه در سال 91 دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی (ره) با 151 دانشجو فعالیت رسمی خود را آغاز کرد، افزود: در حال حاضر بیش از 1125 دانشجو از اقشار مختلف ایثارگری در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. همچنین ما غیر از دانشجویان شاهد و ایثارگر از سایر اقشار نیز دانشجو می پذیریم.
مشاور رییس بنیادشهید و امور ایثارگران با بیان اینکه جذب دانشجویان در دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی (ره) بر اساس شاخص های وزارت علوم و سازمان سنجش می باشد، خاطرنشان کرد: 135 دانشجوی شاهد و ایثارگر در این دانشگاه وجود دارند که 25 درصد را شامل می شوند،165 نفر (35درصد ) را نیز کارکنان بنیاد شهید و مابقی را اقشار جامعه تشکیل می دهند که بنا بر علاقه و تمایل خود در این دانشگاه گزینش شدند.
وی با بیان اینکه رشته های سال 90 تنها در سطح پودمانی بود، اظهار کرد: ما توانستیم این رشته ها را در سطوح ترمی افزایش دهیم.
گروسی در ادامه تصریح کرد: طبق نیازسنجی آموزشی که در سال های 85 و 86 از دانشجویان صورت گرفت متوجه شدیم که نیازهای آموزشی از جمله مطالبات مهم آنها می باشد.
وی تصریح کرد: کنون دانشجویان در دو مقطع کاردانی، کارشناسی در رشته های امور اداری، تکنولوِژی آموزشی، مددکاری، امور فرهنگی ، روابط عمومی و مدیریت مالی مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه در توسعه فضای دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی (ره) ظرفیت ما کاملا تکمیل است تصریح کرد: قرار است حدود 300 دانشجو در ترم بهمن ماه جذب شوند در حالیکه فضای مناسب یکی از مشکلات این مجموعه است هرچند رییس بنیاد شهید قول همکاری در این زمینه را داده است.
وی با بیان اینکه ارتباط بین علم و عمل از خلأهای موجود در کشور ما می باشد گفت: در رشته پزشکی ما نه تنها سرآمد خاورمیانه بلکه سرآمد در سطح جهان هستیم زیرا ارتباط ارگانیک میان دانشگاه و مراکز درمانی وجود دارد از این رو هدف دانشگاه علمی-کاربردی امام خمینی(ره) نیز تلفیق و کاربردی کردن علم و عمل است.
وی با بیان اینکه بیش از 110 استاد در دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی (ره) مشغول به تدریس هستند، افزود: پروسه جذب اساتید در این دانشگاه بسیار کانالیزه شده و صحیح صورت می گیرد، با وجود انکه انتخاب اساتید از حقوق رییس مرکز است اما مدیران 6 گروه آموزشی با تشکیل کمیته جذب، اقدام به مصاحبه با افراد و استخدام آنها برای تدریس می کنند و تعدادی از این 110 استاد در دانشگاه های معتبری مانند شهید بهشتی، دانشگاه امام صادق و دانشگاه تهران تدریس می کنند.
گروسی تصریح کرد: 25 درصد از این تعداد دارای مدرک دکتری، 15 درصد دانشجوی دکتری، 16 درصد در مقطع کارشناسی و 60 درصد نیز فوق لیسانس هستند.
وی با بیان اینکه اساتید این دانشگاه ارزشیابی می شوند، تصریح کرد: در پایان هر ترم اساتید ارزشیابی می شوند در صورتی که مورد قبول واقع نشوند فرد دیگری جایگزین آنها می شود.
وی با بیان اینکه 25درصد از اساتید این دانشگاه دارای مدرک دکترا هستند، گفت:بیش از 700 استاد در نوبت پذیرش برای تدریس هستند.
مشاور رییس بنیادشهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: ما برای اینکه بتوانیم مجموعه پویایی را برای جامعه ایثارگری فراهم کنیم تفاهم نامه ای را با سایر دستگاه ها مانند سازمان بورس جهت انتقال تجربیات امضا کردیم.
وی با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی، قرآنی، علمی و پژوهشی از دیگر برنامه های ما در این دانشگاه می باشد، افزود: درصدد هستیم رشته قرآن پژوهی را به رشته های دانشگاه بیفزاییم که در این رابطه با معاون قرآن وزارت ارشاد گفتگو کردیم.
وی با تاکید بر بحث کرسی های آزاداندیشی به عنوان یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: تاکنون چندین جلسه از کرسی های آزاداندیشی را در دانشگاه برگزار کردیم که امیدواریم این جلسات استمرار پیدا کند.
وی افزود:اردوهای مختلف در قالب بازدید برای دانشجویان و اساتید پیش بینی کردیم که تقدیر از دانشجویان برتر و تقدیر از دانشجویان جدیدالورود از دیگر برنامه های فرهنگی ما بوده است.
وی با بیان اینکه توانمندی دانشجویان یکی از تفاوت های دانشگاه علمی کاربردی با سایر دانشگاه ها است، اظهار کرد: محتوای آموزشی و منابع ما متناسب با آن پروتکلی است که ما تعریف کردیم.
وی همچنین از رشته جدید مراقبت از سالمندان خبر داد و افزود: قرار است این رشته به رشته های دانشجویان افزوده شود.
وی با بیان اینکه در سراسر کشور بیش از 4 هزار دانشجو در این دانشگا ه های علمی کاربردی امام خمینی(ره) تحصیل می کنند افزود: در 11 استان کشور ،دانشگاه علمی-کاربردی امام خمینی(ره) دارای شعبه است که شامل استان های البرز، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، مرکزی، چهارمحال بختیاری، فارس، قم، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه می شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی بنا به نیاز هر سازمانی تشکیل می شود، تصریح کرد: این دانشگاه ها خودگردان هستند و بنیادشهید و امور ایثارگران به عنوان یک سازمان ترویجی در این راستا عمل می کند.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه مجلس،هزینه دانشجویان را خود دانشگاه علمی کاربردی امام خمینی پرداخت می کند.
وی با بیان اینکه فراکسیون تولید ملی مجلس دارای 110 عضو است افزود: بسیاری از ایثارگران اطلاعات لازم را برای ورود به عرصه اقتصادی ندارند در حالیکه دارای سرمایه کافی هستند و می توانند با آن به تولید ملی کشور کمک کنند.
پایان پیام/
نظر شما