رفتن به سمت یک تخصص با رسالت جهانی حوزه سازگار نیست

دبیر کمیسیون بایسته های تدریس در مراکز تخصصی، گفت: رفتن به سمت یک تخصص در حوزه با رسالت جهانی و فراگیر این نهاد سازگار نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین فاکر میبدی، امروز (11خرداد) در سیزدهمین اجلاس اساتید سطح عالی و خارج حوزه که با عنوان "حوزه، اساتید و رسالت جهانی" در سالن اجلاس دارالشفا برگزار شد، با اشاره به اینکه اصل وجود تخصص در حوزه ها برگرفته از آیات قرآن کریم است، تصریح کرد: امام صادق(ع) در 10 رشته تخصصی به تربیت متخصص پرداختند، ضمن اینکه در صد ساله اخیر هم این مساله در کلام بزرگان از آیت الله حایری تاکنون مطرح بوده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین فاکر میبدی با بیان اینکه حوزه یک دانشگاه جامع است که باید همه علوم دینی در آن تدریس و تحصیل بشود، گفت: ما نه تنها در رابطه با علوم غیرفقهی قایل به تخصص هستیم، بلکه در خود فقه و اصول هم می طلبد به قدری پیش برویم که متخصصی دیدگاه های خاص فقهای بزرگ داشته باشیم.

 

دبیر کمیسیون بایسته های تدریس در مراکز تخصصی تاکید کرد: رفتن به سمت یک تخصص در حوزه با رسالت جهانی و فراگیر حوزه سازگار نیست.

 

وی بر ضرورت تربیت متخصصین علوم اسلامی تاکید و خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که آنچه مراکز تخصصی به دنبال آن هستند و بزرگان حوزه باید بر این مساله تدبیری بیندیشند، این است که در کنار فقه و اصول، مجتهدینی در دیگر شاخه های علوم اسلامی تربیت شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین فاکر میبدی با اشاره به عطش حوزویان در تحصیل رشته های تخصصی اظهار داشت: حوزه باید درصدد پاسخگویی به این عطش باشد، در آزمون اخیر، سه هزار متقاضی در رشته های تخصصی ثبت نام کردند و در کنار فقه تقاضای یک رشته دیگر هم دارند.

 

دبیر کمیسیون بایسته های تدریس در مراکز تخصصی، همچنین به سطح آغاز رشته تخصصی اشاره و عنوان کرد: به عقیده بنده سطح دو حوزه، تخصص نیست، تخصص را باید در سطح چهار آغاز کرد و سطح سه به عنوان راهنما و پایه تخصص باشد.

 

وی در ادامه خواستار کنترل کمی بر توسعه مراکز تخصصی شد و گفت: برنامه ریزی درستی انجام شود تا رشته های تخصصی براساس معیار صحیح بر شاخه های علوم اسلامی ایجاد شود و گرایش هایی که شایسته تخصص ندارند در همان گرایش بمانند و تخصص براساس رشته محوری باشد.

 

حجت الاسلام والمسلمین فاکر میبدی با تاکید بر ضرورت تقویت فقه و اصول در مراکز تخصصی حوزه علمیه خاطرنشان کرد: باید به فقیه و اصول مراکز تخصصی توجه جدی شود، بنا نداریم رشته های تخصصی رقیب رشته فقه و اصول باشند بلکه باید در کنار آن باشند.

 

دبیر کمیسیون بایسته های تدریس در مراکز تخصصی با اشاره به اینکه برخی معتقدند خروجی های مراکز تخصصی ممکن است بنیه علمی لازم را نداشته باشند، گفت: اگر چنین هست اساتید فقه و اصول کمر همت را بالا بزنند و همیاری و همکاری لازم را با مراکز تخصصی داشته باشند تا خروجی ها با بنیان کم نباشد.

 

وی تخصص مداری و فقه بنیانی را شعار مراکز تخصصی حوزه های علمیه عنوان کرد و گفت: ما درصدد جدایی فقه و اصول از پیکره مراکز تخصصی حوزه نیستیم و خواستار در کنار هم قرار گرفتن آن هستیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 43293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha