توجه ویژه دولت تدبیر و امید به محیط زیست

خبرگزاری شبستان:استاندار اصفهان گفت: دولت تدبير و اميد به عنوان اولين دولت پس از انقلاب، گسترش برنامه هاي توسعه اجتماعي را بر محور توزان زيست محيطي به عنوان خط مشي برنامه زيست محيطي خود اعلام كرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از اداره كل روابط عمومي استانداري اصفهان، دكتر رسول زرگرپور، استاندار اصفهان در همايش و نمايشگاه جنبي"دوباره آسمان آبي " كه به مناسبت روز هواي پاك برگزار شد، اظهار داشت: موضوع محيط زيست مقوله اي بسيار پيچيده و در هم تنيده و تاثيرگذار از عوامل مختلفي از جمله جغرافيايي، اجتماعي است.

 

استاندار اصفهان با بيان اينكه از نظر جغرافيايي تغييرات اقليمي بر تمامي جهان تاثيرگذار است، گفت: معاهدات و كنوانسيون هاي متعدد بين المللي با موضوع محيط زيست در جريان است كه ايران هم متعهد به انجام مفاد آن هاست.

 

وي محيط زيست را دانشي جامع و فرارشته اي دانست و تصريح كرد: براي اظهار نظر درخصوص يك پديده يا رويداد زيست محيطي به تخصص هاي مختلف نيازمنديم.

 

زرگرپور ،مقوله محيط زيست را موضوعي فرابخشي از نظر مديريتي عنوان كرد و افزود: محيط زيست به عنوان تفكيك ناپذيرترين مبحث از ساير مقولات به شمار مي آيد و هريك از تصميمات مديريتي در زمينه هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي و هر نوع فعاليت و كنشگري انساني تاثيرگذاري مستقيم و غير مستقيم بر محيط زيست و طبيعت دارد.

 

زرگرپور در ادامه يادآور شد: با توجه به فرامرزي ، فرارشته اي، فرانسلي و فرابخشي مقوله ي محيط زيست ، لازمه ي مديريت كلان زيست محيطي دريك كشور و يك استان همگرايي و مشاركت همگاني در سطوح مختلف بين المللي، منطقه اي، ملي ، استاني و حتي محلي است و خوشبختانه اين موضوع از ديد تدوين كنندگان قانون اساسي و پيشنهادهنده متن اصل پنجاهم مغفول نمانده است.

 

استاندار اصفهان با تاكيد بر اينكه در قانون تك تك افراد كشور موظف به حفاظت محيط زيست هستند، خاطر نشان كرد: در حدود 4 يا 5 كشور دنيا مبحث محيط زيست را در قانون اساسي خود لحاظ كرده اند كه يكي از اين كشورها نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است.

 

وي با اشاره به اينكه متاسفانه اين قانون به طور كامل در كشور اجرا نمي شود، اظهار داشت: هرچه ميزان پايبندي بخش هاي مختلف دولتي و خصوصي به اين قانون سست شده ، مشكلات زيست محيطي به معضل و در بعضي موارد به معضلات مبدل به بحران شده اند.

 

استاندار اصفهان به متن اصل پنجاهم قانون اساسي اشاره كرد و تصريح كرد: با توجه به اين قانون "در جمهوري اسلامي ايران حفاظت از محيط زيست كه نسل امروز و نسل هاي بعد بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند وظيفه ي عمومي تلقي مي شود از اين رو فعاليت هاي اقتصادي و غير آن كه با آلودگي محيط زيست يا تخريب غيرقابل جبران آن ملازمه پيدا كند ممنوع است".

 

زرگرپور به برنامه هاي دولت يازدهم در خصوص محيط زيست اشاره كرد و اظهار داشت: دولت تدبير و اميد به عنوان اولين دولت پس از انقلاب است كه گسترش برنامه هاي توسعه ي اجتماعي را بر محور توزان زيست محيطي به منظور مديريت بحران هاي زيست محيطي و پيشگيري از تهديد امنيت ملي را به عنوان خط مشي و اصول كلي برنامه زيست محيطي خود اعلام و به مجلس شوراي اسلامي ارائه نموده است و بر اين باور است كه سرنوشت آينده ي ايرانيان در گرو چگونگي نگرش ما به محيط زيست و ميزان احياي توزان زيست محيطي است.

 

استاندار اصفهان به بيان اهداف حوزه  محيط زيست در برنامه دولت پرداخت و عنوان کرد: پايدارسازي كمي و كيفي آب  خاك، دستيابي به هواي سالم و پاك و سطوح قابل قبول آلاينده ها، حفظ و بازسازي تنوع زيستي، نيل به پايداري عرصه هاي طبيعي و لحاظ نمودن ارزشگذاري محيط زيست در تصميم گيري ها و حركت به سوي اقتصاد سبز از اهداف دولت در اين حوزه است.

 

وي با بيان اينكه براي دستيابي به اين اهداف سه راهبرد مد نظر قرار گرفته است، اظهار داشت:  پايدار سازي محيط زيست با تاكيد بر حفاظت، استقرار حكمراني شايسته محيط زيست و ساماندهي اقتصاد محيط زيست از راهبرد هاي دولت به شمار مي آيد.

 

زرگرپور بر لزوم تمكين در برابر قانون توسط همه دستگاه ها و نهادهاي مدني و آحاد مردم تاكيد كرد و خواستار برخورد با متخلفين از قوانين زيست محيطي باحمايت قضايي شد.

 

وي توسعه ي مستمر آگاهي هاي عمومي و فرهنگسازي گسترده در جامعه را مهم ارزيابي كرد  و گفت : اين امر بويژه در اقشار تاثيرگذار در محيط زيست با مشاركت فعال بخش خصوصي و دولتي ضروري است.

 

استاندار اصفهان در ادامه بر لزوم حضور فعال سازمان هاي مردم نهاد در تصميم سازي، براي توسعه پايدار استان و ايجاد بستر مناسب جهت فعاليت همه ي جانبه ي سمن ها در اين زمينه تاكيد كرد.

 

مدير ارشد استان خواستار اقدام در جهت توسعه  كيفي صنايع موجود و اجتناب از هرگونه بارگذاري خارج از ظرفيت محيط زيست و منابع محدود استان بر اساس برنامه ي آمايش سرزمين شد.         

 

زرگرپور بهره گيري از انرژي هاي نو و پاك توسط دستگاه هاي دولتي و بخش خصوصي را به منظور كاهش آلاينده ها و حفظ منابع حياتي استان و همچنين حمايت همه ي جانبه از نخبگان، انديشمندان و محققين عرصه فناوري هاي نوين و انرژي هاي پاك در سطح استان را در راستاي تعادل بخشيدن به نابساماني ها و محروميت زدايي از چهره ي محيط زيست استان موثر خواند.

 

رسول زرگرپور در ادامه به اقدامات مديريت استان در طول يكسال گذشته اشاره كرد و گفت: در طول اين مدت طرح جامع كاهش الودگي هواي منطقه ي اصفهان به تصويب رسيد و عمليان اجرايي آن از روز اول سال 93 در بيش از 20 دستگاه اجرايي آغاز شد.

 

زرگرپور اضافه كرد: بنا بر گزارش سازمان محيط زيست ميزان روزهاي ناسالم نسبت به مدت مشابه 50 درصد كاهش يافته است كه اگر همكاري بيشتر دستگاه هاي مسئول خصوصا مديرت شهري و صنايع بود اين ميزان كاهش مي توانست بيشتر نيز باشد.

 

وي به طرح جامع كنترل كيفي رودخانه ي زاينده رود اشاره كرد و افزود: اميدواريم تا پايان سال جاري اين طرح نهايي گردد و كنترل بر خط رودخانه در دستور كار قرار گيرد.

 

 زرگرپور  با بيان اينكه گزارش اوليه طرح جامع كنترل ريزگردها ارائه گرديده، اظهار اميدواري کرد كه تا پايان سال طرح نهايي و در سال آينده عمليات اجرايي آن آغاز شود.

 

استاندار اصفهان به امضاي تفاهمنامه ي ايجاد درگاه خدمات توسط پست اشاره كرد و گفت: با امضاي اين تفاهمنامه موضوع دولت الكترونيك سرعت بيشتري خواهد يافت و بخش قابل توجهي از ترددهاي شهري كاهش مي يابد.

 

زرگرپور يادآور شد: پروژه متروي اصفهان با حل مشكلات ميراث فرهنگي و تا حدودي مسائل مالي و مديريتي آن پس از حدود دو دهه در ريل بهره برداري قرار گرفته است.

 

وي به انتظارات خود از مسئولين كه در طول يكسال گذشته تحقق نيافته است اشاره كرد و گفت: با توجه به ميزان 20 درصد از آلايندگي صنايع استان از مسئولين اتاق بازرگاني خواسته شد كه با تشكيل كميته  ويژه كاهش آلودگي صنايع استان، برنامه اجرايي در اين خصوص ارائه دهند چرا كه فن، تكنولوژي ، منابع و تدبيرو مديريت با اين مجموعه قرين و همراه است كه متاسفانه تاكنون ارائه نشده است.

 

استاندار اصفهان به ميزان 75 درصد آلودگي حمل و نقل عمومي شهري اشاره كرد و گفت: در اين راستا از مديريت شهري اصفهان خواسته شد كه با تشكيل كميته ويژه ، طرح هاي ارائه شده در طرح جامع كاهش آلودگي هوا را رصد و پيگيري نمايد و لي تاكنون اطلاعي از تشكيل و پيگيري هاي اين كميته به استانداري ارسال نشده است.

 

وي بر فعاليت بيشتر رسانه ها در جهت آگاه سازي ، شفاف سازي و فرهنگسازي مقوله محيط زيست به طور كلي و موضوع آلودگي هوا  تاكيد كرد  و گفت: بعضي از رسانه ها در مقاطعي با چاپ صحنه هايي از آلودگي هوا در صفحه هاي اول خود اين موضوع را پيگيري کردند ولي بعد از گذشت مدتي اين امر پايان يافت.

 

مدير ارشد استان در پايان خواستار فعاليت بيشتر و موثرتر تشكل هاي زيست محيطي شد و گفت: بايد باور كنيم و ايمان بياوريم كه اصلي ترين مشكل استان مقوله زيست محيطي است و اين معضل جز با مشاركت كليه دستگاه ها، نهادها و مردم قابل حل نیست و قبول كنيم كه زمان طرح صورت مساله گذشته و اكنون زمان عزم جدي، برنامه ريزي محكم و پيگيري برنامه هاي اجرايي است.

 

پایان پیام/

کد خبر 432909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha