خواندن و نوشتن کلید ورود به دریای معارف الهی و انسانی است

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، با بیان اینکه خداوند در قرآن تمام علوم الهی را متجلی کرده است، اظهارداشت: خواندن و نوشتن کلید ورود به دریای معارف الهی و انسانی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش وپرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، امروز (11خرداد) در دیدار با رؤسای ادارات نهضت سوادآموزی خوزستان، ناظران آموزشی و آموزشیاران اهواز که در تالار فردوسی اهواز برگزار شد، گفت: اگر کسی نتواند بخواند امکان بهره مندی از معارف قرآن را پیدا نمی کند زیرا خواندن و فهمیدن مطالب ماندگارتر است.

 

وی افزود: ارزش خواندن و نوشتن در تعلیم و تربیت برجسته است و در این رابطه امام راحل(ره) آموزش را همگانی اعلام کردند تا افرادی که از بی سوادی رنج می برند به سمت سوادآموزی سوق داده شوند.

 

وی بابیان اینکه در کل کشور 530 هزار آموزشیار به آموزش بی سوادان و کم سوادان مشغولند، اذعان داشت: شاخص بی سوادی در سال 1355، 25 درصد بوده که که امروز به 85 درصد رسیده، اما با وجود این شاخص، 9 میلیون و 800 هزار نفر بی سواد و 10میلیون کم سواد هستند که این موضوع قابل تأمل است.

 

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور، تصریح کرد: یک سوم جمعیت مولد کشور کم سواد یا بی سوادند و در این زمینه آثار تبعی این افراد در مسائل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... قابل مشاهده است.

 

وی با بیان اینکه بی سواد سه ویژگی قابل توجه دارد، بیان کرد: آسیب دیده، آسیب پذیر و آسیب رسان است زیرا توسط هر کدام از این موارد، مشکلات و مسائلی ایجاد می شود که آسیب رسانی آن از مهم ترین مسائلی می باشد  که بی سواد درگیر آن است.

 

وی با گرامیداشت یاد و خاطره ارتحال امام راحل(ره)، به فرمان امام در خصوص تشکیل نهضت سواد آموزی اشاره کرد و یاد آور شد: در پیام امام دو هدف برجسته وجود دارد که کوتاه مدت و بلند مدت است و تأکید فراوانی بر ایجاد تمام شرایط باسواد کردن جامعهبا تمام قوا کردند.

 

باقر زاده، به تغییر نظام آموزشی در نهضت سوادآموزی اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه سیستم این سازمان بر اساس دوره های مقدماتی، تکمیلی، پایانی و پنجم ابتدایی بوده، اما در تغییرات جدید این دوره ها به تکمیلی و انتقالی با تغییراتی در کتاب ها آموزش داده می شود.

 

وی بابیان اینکه در آموزش بی سوادان همه باید تلاش و فعالیت کنیم، بر ضرورت کمک و همکاری ارگان ها سازمان ها و... با این سازمان تأکید کرد.

 

وی به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص جذب و استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی اشاره کرد و بیان داشت: طبق این مصوبه که به صورت قانون است،60هزار نفر از معلمان و آموزشیاران طی شرایطی استخدام می شوند که از این تعداد هفت هزار نفر سهم نهضت سوادآموزی است و تاکنون سه هزار نفر از آنها با شرایطی به استخدام در آمدند.

 

در ادامه رحمن فلاحی، مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان، با گرامی داشت 14خرداد سالگرد ارتحال امام راحل(ره)، با بیان اینکه مقوله نهضت سوادآموزی و آموزش و پرورش از لحاظ نگاه و سیستم اداری جدا از هم نیستند، عنوان کرد: نهضت سوادآموزی و آموزش و پرورش به عنوان یک پیکره واحد و نفس واحده در جهت رسالت سنگین و مهم الهی گام برمی دارند و مأموریتی که باید تمام امکانات و تجهیزات و توانمندی ها و همفکری به آن اهداف مهم برسند.

 

وی با بیان اینکه امام راحل احیاگر اسلام در دنیای معاصر است، تأکید کرد: تفکر و اندیشه امام برای انقلاب و احیای نظام اسلامی در دنیای معاصر بی نظیر بوده و در این زمینه تداوم نهادهای انقلابی همچون بسیج، جهاد سازندگی، نهضت سواد آموزی و... در راستای صدور انقلاب و احیای اسلام در دنیا قابل مشاهده است.

 

همچنین موسی شیخی، مدیر کل نهضت سواد آموزی خوزستان، طی سخنانی اضافه کرد: همان گونه که مجاهد در جنگ با سلطه گران مبارزه کرد امروزه ما نیز مجاهد در عرصه پیکار با بی سوادی هستیم.

 

وی خاطر نشان کرد: خوزستان در نرم بی سوادی در سطح پایینی بوده و اکنون به حدمطلوب رسیده است که امیدواریم با تلاش و کوششی وسیع بتوانیم آن را به حد نهایی برسانیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 43286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha