امینی: در جشنواره امسال تصمیمات انفرادی نداریم/ اواسط اسفندماه؛ برگزاری جشنواره شعر فجر

خبرگزاری شبستان: امینی گفت: برگزاری جشنواره بین المللی شعر فجر در شرایطی اتفاق می افتد که استاد مشفق در کنار ما نیست و این جای بسی تأسف دارد، تربیت و کارهایی که برای شعر انقلاب کردند باعث رشد این حوزه شده و امیدوارم ثوابی برای ایشان نوشته شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست خبری نهمین جشنواره بین المللی شعر فجر امروز 29 دی ماه با حضور مهدی قزلی، دبیر اجرایی و اسماعیل امینی دبیر علمی این جشنواره در محل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.

 

اسماعیل امینی در ابتدای این نشست با اشاره به خبر درگذشت مشفق کاشانی شاعر پرآوازه ایران گفت: برگزاری جشنواره بین المللی شعر فجر در شرایطی اتفاق می افتد که استاد مشفق در کنار ما نیست و این جای بسی تأسف دارد، تربیت و کارهایی که برای شعر انقلاب کردند باعث رشد این حوزه شده و امیدوارم ثوابی برای ایشان نوشته شود.

 

وی با اشاره به تاخیر در برگزاری نشست خبری این جشنواره بیان کرد: به منظور تصویب آیین نامه جشنواره شعر فجر اطلاع رسانی این حوزه به امروز موکول شد. در این زمینه قبل از صدور احکام شورای علمی جلسات مشورتی ای را با اهل ادبیات و دبیران دوره قبل داشتیم چرا که می خواستیم از تکرار تجربه های ناموفق جلوگیری کنیم. حاصل این مشورت ها و جلسات آیین نامه ای شد که در شورای علمی جشنواره شعر فجر مصوب شده است.

 

امینی مهمترین ویژگی جشنواره امسال در بخش رقابتی داوری کتاب دانست و در این زمینه افزود: امسال در بخش رقابتی تنها کتاب های منتشرشده در سال 92 از ناشران مشهور و گمنام در سه شاخه شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و کتاب هایی درباره شعر داوری خواهیم داشت.

 

وی درباره بخش غیررقابتی این جشنواره نیز اظهار کرد: در بخش غیررقابتی شاهد برگزاری محافل شعری برای چهره های خلاق و جریان ساز و محبوب خواهیم بود چرا که عرضه شعر به صورت زنده به مخاطبان ارایه شود. این محافل در نقاط مختلف کشور اتفاق خواهد افتاد که مکان دقیق آنها اعلام خواهد شد.

 

سخنگوی هیئت علمی جشنواره شعر فجر در ادامه به شورای علمی این جشنواره که از 9 نفر متخصص تشکیل شده است، اشاره کرد و گفت: آیین نامه جشنواره و تشکیل شورای علمی شرایطی را فراهم می کند که شیوه برگزاری موکول به تصمیمات فردی نباشد چرا که تجربیات گذشته نشان داده این مقوله آسیب بزرگی به جشنواره ها وارد می کند.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره شعار این جشنواره و برگزاری بزرگداشتی برای استاد مشفق کاشانی اظهار کرد: به نظر من اگر شعار نداشته باشیم بهتر است و به همین دلیل شعاری برای جشنواره انتخاب نشده است. از درگذشت استاد مشفق کاشانی زمان زیادی نگذشته و اگر قرار باشد برنامه ویژه ای برای استاد داشته باشیم باید در جلسه بعدی شورا در مورد آن تصمیم گیری کنیم.

 

اسماعیل امینی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره چندصدایی بودن این جشنواره گفت: هر کس که شاعر و شعر او قابل خواندن پشت تریبون باشد به جشنواره شعر فجر دعوت می شود. این مسئله موافقت و مخالفت با معیار ابدی ندارد اما اگر با معیار سیاسی باشد من کاملا از آن بی بهره هستم چرا که معیار ارزیابی سیاسیون سیاست است و معیارهای ما فرهنگی است.

 

وی در بخش شیوه داوری ها که سوال خبرنگار دیگر بود، توضیح داد: حاشیه سازی و جنجال پراکنی به نفع ادبیات نیست و برای کسانی کاربرد دارد که پشت کامپیوترها می نشینند. بسیار اساتید بزرگی هستند که نسبتی با این حاشیه ها ندارند و وقتی متوجه این حاشیه ها می شوند از کار داوری و حضور در جشنواره پاپس می کشند.

 

مهدی قزلی، دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر نیز در پاسخ به این سؤال گفت: قبل از صحبت درباره این سوال از خبرنگاران درخواست می کنم که منابع خبری خود را از سایت جشنواره شعر فجر پیگیری کنند، این سایت تا آخر هفته قابل دسترسی است. شیوه داوری در این دوره جشنواره مبتنی بر متن کتاب است، بر اساس برخی تمهیدات اسامی داوران نیز تا قبل از اعزام نامزدهای جشنواره معرفی نمی شوند.

 

وی با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره در اواسط اسفندماه در مورد زمان برگزاری جشنواره بیان کرد: اولین محفل شعری رسمی جشنواره 20 بهمن ماه برگزار می شود اما قبل از آن برنامه طرانگیزان شعر فجر را با حضور اعضای هیئت علمی و داوران در روز 18 بهمن ماه برگزار خواهیم کرد. به این دلیل برگزاری جشنوره تا بهمن ماه نداریم چرا که تصمیم گرفتیم برنامه های جشنواره شعر فجر بر دیگر جشنواره های فجر تاثیر نداشته باشد و برنامه های آنها نیز در جشنواره ما تاثیر نگذارد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 432842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha