به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اطلاعی المانیتور در پی سخنرانی قاطعانه سید حسن نصرالله،دبیر کل حزب الله در خصوص مسائل مختلف از جمله سوریه تلاش کرد تا با تفسیرهای بی اساس اینطور القا کند که ماندن بشار اسد در قدرت،دیگر خط قرمز حزب الله نیست.
علی هاشم عضو ارشد شبکه ی المیادین در المانیتور در گزارشی در این باره مدعی شد که اظهارات سد حسن نصرالله در گفتگو با المیادین در روز 15 ژانویه را می توان «توهین آمیز،غیر دوستانه و تهدیدآمیز» دانست.
در این گزارش آمده است که البته نصرالله هنوز بین خطوط قرار دارد و هنوز کاملا از خط قرمز رد نشده است زیرا در سخنانش مواضعی بود که می توان آنها را جدید و امیدوارکننده دانست.
المانیتور مدعی است،هنگامی که نصرالله گفت بشار اسد باید بخشی از هر راه حل سیاسی در سوریه باشد این جمله را نیز افزود که «حتی اگر راه حل سیاسی به یان معنا باشد که اسد پس از پایان دوره اش باید کنار برود،این اقدام باید در هماهنگی با او صورت بگیرد.
این گزارش با نقل این جمله از رهبر مقاومت لبنان که کمیته ای باید برای بازنگری قانون اساسی و اصلاحات در سوریه و برقراری گفتگو میان گروه های مختلف در این کشور تشکیل شود ادعا می کند که نصرالله در حال هموار کردن راه برای کنار رفتن بشار اسد و تغییر قوانین در سوریه است.
المانیتور همچنین به این جمله اشاره می کند که رییس جمهور بخشی از قدرت و نه همه قدرتش را به کابینه می دهد.
اما در این گزارش نیامده است که این اظهارات دقیقان مطابق با برنامه ای است که رییس جمهوری سوریه شخصا در اندیشه اجرای آن برای بهبود وضعیت سوریه است.
همچنین المانیتور هیچ اشاره ای به تاکید سید حسن نصرالله بر غیر ممکن بودن راه حل سیاسی بدون حضور بشار اسد نکرده است.
این در حالی است که نصرالله در گفتگو با المیادین چندین بار بر این نکته تاکید کرد.
دبیر کل حزب الله در اظهاراتش در این باره گفت: در خصوص سوریه هر راه حل سیاسی بدون مشارکت رهبری این کشور جایی برای بررسی ندارد و همگی به این راه حل یقین دارند.
نصرالله در این باره تاکید کرد: اکنون واقعیتی در سوریه مسجل شده است که جهانیان نتوانسته اند راه حل نظامی را به سوریه تحمیل کنند، البته در خصوص راه حل سیاسی هم هنوز توافقی حاصل نشده است.
وی افزود: برخی موضوع راه حل سیاسی را مشروط به کناره گیری بشار اسد می دانند اما این راه حل سیاسی از طرف سوریه پذیرفته نیست.
رهبر مقاووت لبنان گفت: اکنون ما وارد سال 2015 شده ایم و مسئله سرنگونی نظام سوریه و راه حل نظامی به طور کامل از بین رفته است.
کشورهای غربی که پس از حدود سه سال همه نقشه های خود برای برکناری بشار اسد از قدرت را ناکام می بینند سعی دارند به هر طریقی از جمله القای دست برداشتن حمیات مقاوت از نظام سوریه، مسئله سقوط دولت اسد بار دیگر در اذهان عمومی وارد کنند.
نظر شما