صحيفه سجاديه دایرة‌المعارف فرهنگ اسلام ناب محمدی است

خبرگزاري شبستان: سخنران حرم مطهر رضوی با بيان اينكه امام سجاد(عليه السلام) با صحیفه سجادیه معنویت را به جامعه بازگرداندند،گفت: صحيفه سجاديه دايره المعارف فرهنگ اسلام ناب محمدی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از مشهد، حجت الاسلام سيد حسين حسيني، سخنران حرم مطهر رضوي ظهر امروز(29دي) در سلسله جلسات بیان معارف ديني به شرح فرازهایی از صحيفه سجاديه پرداخت و گفت: صحیفه سجادیه که در برگیرنده دعاهای امام سجاد(عليه السلام) است، از منابع مهم و اصیل اسلامی به شمار می‌رود كه امام زین‌العابدین(عليه السلام) در قالب این ادعیه معارف عمیق الهی را در دوران خفقان بنی‌امیه بیان ‌کردند.

 

وي با بیان اينكه، صحیفه سجادیه، زمینه‌ساز حرکت علمی امام صادق(عليه السلام) و امام باقر(عليه السلام) است، افزود: امام سجاد(عليه السلام) با زبان دعا به ایجاد آمادگی در جامعه پرداخته و البته دو امام بعدی نیز با صبغه علمي حرکت امام سجاد(عليه السلام) را ادامه دادند.

 

اين كارشناس مذهبي ادامه داد: با توجه به اهمیت خاص این کتاب، ائمه اطهار(عليهم السلام)، علما و دانشمندان اسلامی توجه ویژه‌ای به صحیفه سجادیه داشته‌ و تلاش‌های زیادی کرده‌اند تا به این کتاب شریف بیشتر توجه شود که این امر موجب گردیده اقبال به این کتاب شریف تا آن‌جا گسترش یابد که شروح متعددی بر آن نگاشته شود.

 

حجت‌الاسلام حسيني با بیان اینکه دعا از بزرگترین نعمت‌های خداوند و ارتباط مخلوق با خالق است، افزود: کتاب صحيفه سجاديه، اگر چه در موضوع دعا و نیایش است، ولی شامل بسیاری از حقایق علوم و معارف اسلامی و عرفانی، قوانین و احکام شرعی، مسائل حساس سیاسی، اجتماعی، تربیتی و اخلاقی می شود که امام سجاد(عليه السلام) در قالب دعا به آنها اشاره کرده‌اند.

 

وی تصریح کرد: این مسئله نشان می‌دهد که صحیفه کامله سجادیه در طول تاریخ مورد توجه بوده است، لذا هم از حیث سند مورد اطمینان بوده و هم از لحاظ محتوا عنایت ویژه‌ای به این کتاب شریف شده است.

 

سخنران حرم مطهر رضوی با بيان اينكه امام سجاد(عليه السلام) با صحیفه سجادیه معنویت را به جامعه بازگرداندند، گفت: صحيفه سجاديه دايره المعارف فرهنگ و اسلام ناب محمدی و کتاب ارزشمندی است که در بردارنده محتوای غنی، جامع و فصیح است.

 

وي با اشاره به روايتي از امام سجاد(عليه السلام) گفت: به فرموده اين امام بزرگوار،  باید از دستوات دین پیروی و از بدعتها پرهیز كنيم؛ چرا که  یکی از کارهای مهم پیامبر بزرگ اسلام(صلي‌الله عليه وآله و سلم) این بود که  همواره در  جامعه با رسم و رسوم و بدعت‌های نادرست مبارزه مي‌كردند.

 

پايان پيام/

 

کد خبر 432781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha