جنگ نرم و دستیابی به اطلاعات افراد از دلایل ایجاد شبکه های مجازی است

مسئول کمیته روزنامه نگاری انجمن متخصصان علوم ارتباطات آذربایجان شرقی، شبکه‌های اجتماعی را بستری جدید برای ایجاد شبکه‌های مجازی میان افراد عنوان کرد و گفت: جنگ نرم از دلایل ایجاد این شبکه ها است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مسئول کمیته روزنامه نگاری انجمن متخصصان علوم ارتباطات استان آذربایجان شرقی، عصر روز گذشته (10 خرداد) در جمع اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تحولات پس از انتخابات در ایران را نمونه بارز استفاده از شبکه های اجتماعی عنوان کرد.


ساسان نیکرفتار خیابانی با توصیف اینترنت به عنوان یکی از مهم ترین وسایل ارتباطی در سطح جهان، شبکه های اجتماعی را از عمده ترین و موثرترین ابزار آن برشمرد و اظهار کرد: شبکه های اجتماعی، سایت یا مجموعه‌ سایتی است که در آن، کاربران می‌توانند علاقه‌ مندی‌ها، افکار و فعالیت‌های خودشان را با دیگران به طور متقابل به اشتراک بگذارند.


وی با اشاره به سرعت بی نظیر گسترش شبکه های اجتماعی در سال های اخیر افزود: شبکه‌های اجتماعی مانندmy space, face book, orkut, flicker, youtube در ظاهر بستری جدید برای ایجاد شبکه‌های مجازی میان افراد بوده و در اصل با اهدافی چون جنگ نرم و دست یابی به اطلاعات افراد فعالیت می کنند.


نیک رفتار، شرکت توییتر twitte را یکی از فعال ترین شبکه های اجتماعی عنوان کرد و گفت: این شبکه فعالیت خود را در سال 2006 میلادی آغاز کرد و هم‌ اکنون مجموع مشترکان آن بیش از 200 میلیون نفر گزارش شده ‌و افزایش کاربران توییتر طی 2 سال گذشته از مهم‌ترین مواردی بوده که توجه گوگل و فیس‌بوک را به خود جلب کرده است.

 

مسئول کمیته متخصصان علوم ارتباطات استان اظهار کرد: تحولات در ایران که مرتبط با انتخابات 2009 می‌شود، نمونه‌ای از چگونگی استفاده از شبکه های اجتماعی توسط مخالفان در ایران که این امر توجه جامعه جهانی را به این گروه جلب کرد.

 

وی افزود: در آستانه انتخابات تعداد کاربران ایرانی شبکه فیس بوک و تویتر به طرز چشمگیری افزایش یافت، مخالفان و دشمنان در توییتر حضور یافتند و عکس‌ و تصاویری را به یوتیوب و فیس‌بوک ارسال کردند و اشکال سنتی رسانه‌ها چون وب‌سایت‌های خبری و تلویزیون‌ها این موضوع را به عنوان حوادث پس از انتخاباتی پوشش دادند.


نیک رفتار، شور و هیجان را از ویژگی های اصلی شبکه های اجتماعی عنوان کرد و تصریح کرد: ویژگی دیگر این فضا کوتاه، جذاب و خبری نوشتن است که این جذاب و خبری بودن نیز یا در هیجان است و یا در ابتذال بنابراین روشن است که در این فضا جایی برای استدلال و تفکر وجود ندارد.

 

وی افزود: در شبکه‌های مجازی افراد با هویت واقعی خود حضور ندارند، بنابراین در این شبکه‌ها اعتماد به حداقل می‌رسد و کمتر کسی است که اعتماد خود را پای این شبکه‌ها خرج کند.

 

گفتنی است تحلیل رفتار شبکه اجتماعی فیس بوک و تویتر در انتخابات سال گذشته و نقد و بررسی برنامه های مذکور موضوعات جلسه پنجم دوره آموزشی جنگ نرم بود که عصر دیروز در تالار شهید آوینی مجتمع فرهنگی هنری تبریز به همت دبیرخانه هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی و کانون فرهنگی هنری و تخصصی تبلیغات انصار المهدی مسجد زینبیه برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 43266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha