به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان٬ سیدروح الله حجازی در ابتدای نشست «یک فیلم یک سلام» درباره فیلم سینمایی «مرگ ماهی» گفت: فیلمنامه این فیلم را برخلاف سه فیلم قبلی ام٬ خودم نوشتم و تهیه کنندگی کار نیز بر عهده خودم بود٬ اما شاید اگر با یک تهیه کننده کار می کردم دستم بازتر بود.
وی درباره استفاده از دو تدوینگر در این فیلم بیان کرد: خانم عبدالوهاب سه فیلم قبلی ام را تدوین کردند اما در مرگ ماهی به دلیل مدل قصه گویی متفاوت و تعدلد زیاد پرسوناژها٬ از خانم صفی یاری نیز تقاضای حضور به عنوان تدوینگر کردم. به هر حال این دو بانو مادر و دختر هستند و تجربه خوبی نیز برایشان ایجاد شد.
حجازی تاکید کرد: فیلم سینمایی «مرگ ماهی» در ادامه فیلمهای قبلی ام است که می دانم کلیشه شده اما به لحاظ ساختار و فرم بسیار متفاوت است٬ چراکه دچست داشتم از فیلمهای قبلی فاصله بگیرم. البته فصل مشترک فیلمهایم تاکنون توجه به روابط انسانی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این فیلم نیز توجه مخاطب خاص حرفه ای سینما را جلب می کند٬ گفت: به مخاطبان نوید فضایی متفاوت را می دهم. البته بتید بگویم که ارتباط با مخاطب در دو فیلم قبلی ام وجود داشت اما در اکران کمتر ولی در شبکه خانگی این بازخوردها بهتر بود.
حجازی در ادامه تاکید کرد: مرگ ماهی٬ شخصیت های ملموس تر و قابل باورتر دارد و ارتباط با مخاطب راحتتر ایجاد می شود.
وی همچنین درباره اکران عمومی فیلم گفت: ویژگی های فیلم مثل تصاویر چشم نواز و قصه و قابها به گونه ای است که امید دارم اتفاق خوبی در جشنواره فجر بیفتد. همچنین برای اکران عمومی هم امید دارم تا نسبت به فیلمهای قبلی اتفاق بهتری بیفتد.
این کارگردان در بخش دیگری از سخنانش درباره جشنواره فیلم فجر و برخی انتقادهایی که در این زمینه مطرح شده است٬ نیز توضیح داد: جشنواره فیلم فجر برای ما فیلمسازان بسیار مهم است چراکه همه ما ابتدای حضور جشنواره ای فیلم مان را از آن آغاز می کنیم. به نظرم بهتر است برای جشنواره فجر احترام قائل شویم و فکر می کنم واکنش برخی دوستان به دلیل عدم حضورشان در جشنواره بر می گردد.
محمود کلاری٬ فیلمبردار فیلم سینمایی «مرگ ماهی» با اشاره به اینکه در فیلم قاب های ویژه ای خواهید دید٬ درباره این فیلم گفت: مرگ ماهی در مجموعه تجربیاتم٬ رجعتی به دوران عکاسی ام است و شاید به نوعی روزهای آغازین کارم در سینما. مجموعه این فیلم طبق پیشنهاد آقای حجازی و استقبال من٬ مجموعه ای از پلان های ثابت است که این زمینه را فراهم می کند دغدغه عکاسی ام را پوشش دهد.
وی با اشاره به حس وهم در قصه این فیلم٬ بیان کرد: حس وهم قصه فیلم «مرگ ماهی»٬ شکل کار را در عین رئالیستی به سمت کشف شهود می برد و فکر می کنم مسئولیت عمده آن به کار من برگشت و بدون اغراق این کار از بهترین کارهایی بود که داشتم.
کلاری افزود: شمایل عمومی فیلم بیشتر با تصویر انتخاب شد و حتی فضاهای خالی به تشدید حس وهم فیلم کمک کرد. در این خصوص آقای امین عشایری نیز نقش بسزایی داشت.
وی٬ این فیلم را مناسب برای نسل جوان دانست و توضیح داد: فیلم سینمایی «مرگ ماهی» به دلیل اینکه از شکل معمول دور است و سعی شده از فرم بصری و شکل روایی مرسوم فاصله بگیرد٬ مورد توجه نسل جوان قرار خواهد گرفت.
ریما رامین فر٬ یکی از بازیگران فیلم سینمایی «مرگ ماهی» درباره حضور در این فیلم گفت: فیلمهای آقای حجازی را دوست دارم و وقتی به من پیشنهاد شد آن را قبول کردم. بودن در کنار بازیگران حرفه ای خیلی شگفت انگیز بود.
وی با بیان اینکه مرگ ماهی شبیه هیچ فیلمی نیست٬ افزود: برای اولین بار بود که در مرحله تمرین و دورخوانی کاری٬ تمام عوامل به کمک آمدند.
بهرنگ علوی دیگر بازیگر فیلم نیز درباره حضورش گفت: واقعیت این است که فکر نمی کردم امسال در جشنواره فیلم داشته باشم چرا که بعد از دوسال٬ یک کارگردان باجسارت به من فرصتی داد که دوباره با نقشی متفاوت در سینما حاضر شوم و به من اعتماد کرد و من هم تلاش کردم که در خدمت فیلم باشم.
وی٬ خود را یکی از ماهی های رودخانه در جریان فیلم دانست و افزود: یکی از جذابیت های کار برایم این بود که داستان همچون رمانی جذاب بود که ما در آن بازی می کردیم.
در پایان این مراسم٬ پوستر فیلم سینمایی «مرگ ماهی» توسط محمود کلاری رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما