به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از روابط عمومی شهرداری اصفهان، دكتر سيد مرتضي سقائيان نژاد، شهردار اصفهان درباره جزئیات لایحه بودجه 94 شهرداری اصفهان گفت: تدوين بودجه شهرداري بر اساس برنامه اصفهان ۹۵ كه سالانه مورد بازنگري قرار مي گيرد، انجام مي شود.
وي با اشاره به اينكه تدوين برنامه ۱۴۰۰ نيز دستور كار است تا در اولين فرصت انجام شود، افزود: بودجه ۹۴ شهرداري در ۷۲ جلسه و با۲۷۶۰ نفر ساعت كاركارشناسي تهيه شده است.
شهردار اصفهان تصريح كرد: اين بودجه با فعاليت ۲۰۰ نفر شامل معاونان شهردار، مديران مناطق ۱۵ گانه، مديران عامل سازمان ها و گروه هاي كارشناسي تدوين شده است تا در مدت زمان قانوني به شوراي شهر تحويل داده شود.
دكترسقائيان نژاد، بودجه پيشنهادي سال ۹۴ شهرداري را ۲ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان به صورت نقدي و غيرنقدي عنوان كرد و اظهار داشت: بودجه سال آينده شهرداري نسبت به بودجه ۹۳، ۶.۶ درصد رشد داشته است و اين نشان دهنده اين است كه بودجه كاملا انقباضي بسته شده است.
وي با بيان اينكه ۲۰ درصد از بودجه سال آينده جاري و ۸۰ درصد آن به فعاليت هاي عمراني اختصاص دارد، خاطرنشان كرد: يك هزار و ۶۰۰ ميليارد تومان از بودجه پيشنهادي سال آينده به صورت نقدي و ۹۰۰ ميليارد تومان آن به صورت غيرنقدي در نظر گرفته شده است.
شهردار اصفهان با اشاره به ناپايدار بودن درآمدهاي شهرداري ادامه داد: ۴۳.۲ درصد يعني معادل ۶۹۱ ميليارد تومان از كل بودجه شهرداري در سال آينده به تراكم وابسته است.
دكترسقائيان نژاد با بيان اينكه ۴.۶ درصد يعني ۷۳ ميليارد تومان از كل درآمد نقدي سال آينده مربوط به عوارض پروانه هاي ساختماني است، اضافه كرد: ۳.۵ درصد يعني ملبغ ۵۶.۵ ميليارد تومان از درآمد سال آينده مربوط به فروش اموال غيرمنقول است.
وي با بيان اينكه ۲.۸ درصد از بودجه شهرداري در سال آينده از طريق دريافت وام و فروش اوراق مشاركت تامين مي شود، گفت: ۳.۷ درصد از بودجه مربوط به عوارض كسرپاركينگ، ۳.۱ درصد مربوط به جريمه كميسيون ماده ۱۰۰ و ۲.۶ درصد از بودجه نيز مربوط به عوارض نوسازي است.
شهردار اصفهان افزود: سرانه درآمد نقدي در سال ۹۳ ، ۷۶۸ هزار تومان بوده است كه اين سرانه در سال آينده ۷۷۸ هزار تومان است.
دكترسقائيان نژاد با بيان اينكه در سال آينده نزديك به ۶۰ ميلياردتومان براي اجراي پروژه هاي محروميت زدايي در مناطق محروم اختصاص داده شد است، تصريح كرد: سهم هزينه هاي عمراني در بودجه نقدي سال ۹۴، ۶۹ درصد است كه سرانه عمراني ناخالص نقدي به ازاي هر شهروند در سال ۹۳، ۶۰۴ هزار تومان بوده است كه اين رقم در سال آينده به ۵۳۸ هزار تومان كاهش مي يابد.
وي خاطرنشان كرد: همچنين سرانه عمراني ناخالص با احتساب اعتبارات غيرنقدي در سال ۹۳، ۹۹۲ هزار تومان بوده است كه اين رقم در سال آينده به ۹۷۶ هزار تومان كاهش مي يابد.
شهردار اصفهان اظهار داشت: سهم هزينه هاي جاري در بودجه نقدي در سال ۹۲، ۱۹.۸ درصد، در سال ۹۳، ۲۱ درصد و در سال آينده به ۳۱ درصد افزايش مي يابد.
دكترسقائيان نژاد ادامه داد: از كل بودجه نقدي ۷۵.۴ ميليارد تومان مربوط واگذاري خدمات شهري شامل نظافت شهري است كه در اين صورت سهم هر شهروند ۳۶ هزار و ۷۰۰ تومان است.
وي با اشاره به اينكه كل اعتبارات نقدي براي تملك اراضي مورد اجراي طرح هاي عمراني ۲۰۰ ميليارد تومان و اعتبارات غيرنقدي ۴۴۷ ميليارد تومان است، گفت: در مجموع ۶۴۷ ميليارد تومان اعتبار به صورت نقدي و غيرنقدي براي تملك اراضي طرح هاي عمراني اختصاص داده شده است.
شهردار اصفهان با بيان اينكه از مجموعه اعتبارات تملك ۶۳ ميليارد تومان به صورت نقدي و ۱۲۷ ميليارد تومان به صورت نقدي براي تملك فضاي سبز در نظرگرفته شده است، افزود: در مجموع براي تملك، احداث، تجهيز، ساماندهي و ساير اقدامات فضاي سبز ۲۸۹ ميليارد تومان در بودجه سال آينده اختصاص داده شده است.
دكترسقائيان نژاد تصريح كرد: اعتبارات هزينه شده براي هر شهروند در بخش فضاي سبز بيش از ۱۴هزار و ۵۰۰ تومان است و براي خانواده ۵ نفر ۷۲۰ هزار۵۰۰ تومان است.
وي خاطرنشان كرد: سهم هر شهروند از هزينه هاي نظافت شهري و فضاي سبز ۱۷۳ هزار و ۳۰۰ تومان است و براي خانواده ۵ نفره ۸۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان است.
شهردار اصفهان اظهار داشت: كل اعتبارات نقدي در بخش حمل و نقل بدون در نظرگرفتن اعتبارات تملكي براي سال ۹۴، ۴۸۱ ميليارد تومان و اعتبارات غيرنقدي ۲۳۰ ميليارد تومان است.
دكترسقائيان نژاد با اشاره به اينكه سرجمع اعتبارات مربوط به تملك پروژه هاي ترافيكي، ۳۵۶ ميليارد است، ادامه داد: كل اعتبارات بخش حمل و نقل و ترافيك در سال آينده يك هزار و ۶۳ ميليارد تومان است.
وي اضافه كرد: بر اين اساس سهم هر شهروند از بودجه سال آينده، معادل ۴۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان است.
اختصاص 350 ميليارد تومان اعتبار به پروژه قطار شهري
شهردار اصفهان با اشاره به اينكه ۶۱ ميليارد تومان براي آسفالت معابر اصلي و فرعي در سال آينده اختصاص داده شده است، گفت: ۳۵۰ ميليارد تومان از بودجه سال آينده به پروژه قطار شهري اختصاص داده شده است كه۲۰۰ ميليارد تومان آن به صورت نقدي و ۱۵۰ ميليارد تومان آن غيرنقدي است كه دولت ۱۱۲ ميليارد تومان براي مترو اصفهان در بودجه در نظرگرفته است.
دكترسقائيان نژاد افزود: تمامي كلانشهرها نامه اي به مجلس نوشته اند كه اين بودجه افزايش يابد.
وي با اشاره به اعتبارات فرهنگي سال آينده تصريح كرد: ۶۹ ميليارد و ۷۳۸ ميليون تومان اعتبارات فرهنگي پيشنهادي در بودجه جاري سال آينده است.
شهردار اصفهان خاطرنشان كرد: اعتبارات فرهنگي بخش عمراني سال آينده نيز ۲۲۱ ميليارد و ۱۵۵ ميليون تومان به صورت نقدي و ۹۳ ميليارد و ۳۳۰ ميليون تومان به صورت غيرنقدي پيش بيني شده است.
دكترسقائيان نژاد اظهار داشت: در مجموع ۳۱۶ ميليارد و ۴۸۵ ميليون از بودجه عمراني سال آينده به اعتبارات فرهنگي اختصاص دارد.
وي ادامه داد: براي تملك، احداث و تجهيز و تكميل اماكن ورزشي در مجموع ۳۴ ميليارد و ۴۵۹ ميليون تومان به صورت نقدي و غير نقدي پيش بيني شده است.
شهردار اصفهان اضافه كرد: بودجه كل مناطق ۱۵ گانه در سال آينده يك هزار و ۱۰۰ ميليارد تومان و بودجه شهرداري مركزي ۵۰۰ ميليارد تومان پيش بيني شده است.
دكترسقائيان نژاد با بيان اينكه كسب بودجه پيشنهادي توجه مجلس و دولت را براي بودجه هاي متمركز مي خواهد، گفت: در شهر نيز براي تحقق بودجه به همدلي و اتحاد شهرداري و شورا و اعتماد مردم نياز است تا با مشاركت شهروندان بتوانيم شهري شاداب و پايدار داشته باشيم.
وي افزود: طبق سنوات گذشته جلسات تهيه بودجه سال آينده به صورت عام اطلاع رساني شد و هر كسي از جمله اعضاي شورا مي توانست در اين جلسات شركت نمايند و طبق برنامه اين جلسات محرمانه نبوده است.
راه اندازي سازمان گردشگري از نظر مصوبات مشكلي نخواهد داشت
شهردار اصفهان در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به ارائه صورتحساب در شهرداريهاي مناطق تصريح كرد: براي اينكه بتوانيم در خصوص صدور پروانه ساختماني، صورتحساب به شهروندان بدهيم براي طبقه مازاد و طبقه سوم به بعد دچار مشكل بود كه اين مباحث حل و قرار شد از ۱۵ ديماه درمناطق صورتحساب به ارباب رجوعان تحويل داده شود.
دكترسقائيان نژاد با اشاره به راه اندازي سازمان گردشگري خاطرنشان كرد: مشكلات مربوط به مصوبات سازمان گردشگري با برگزاري جلسات مختلف و مشترك با شورا حل شده و ظرف هفته آينده سازمان گردشگري از نظر مصوبات مشكلي نخواهد داشت و مي توانيم راه اندازي اين سازمان را عملياتي كنيم.
كشاندن مسائل زاينده رود در سطح بين المللي يكي از نتايج مهم نشست تخصصي پايداري آب است
وي با اشاره به برگزاري همايش تخصصي پايداري آب اظهار داشت: در بخش آب براي اولين بار از ۲۰ متخصص بزرگ دنيا و ۲۰ متخصص داخلي كشور، دعوت كرديم و جلسه اي تخصصي به مدت ۲ روز برگزار کردیم در اين جلسه خارج از هرگونه تبليغات و هياهو خوشبختانه حركت هايي را دنبال كرديم كه به زودي نتيجه اين نشست به شورا ارائه مي شود.
شهردار اصفهان افزود:يكي از نتايج مهم اين جلسات اين است كه افرادي كه از تهران آمده بودند قبول كردند كه در تقسيمات آب خطا صورت مي گرفته است و پيشنهادات ارائه شده را پذيرفتند.
دكترسقائيان نژاد اضافه كرد: سايت مشتركي مابين امور بين الملل و امور داخلي راه اندازي مي شود تا مباحث رد و بدل شود و ۶ ماه آينده به طور مجدد نشستي برگزار مي شود تا نسخه هاي علمي و تخصصي براي پايداري آب را به ما ارائه دهند.
وي بيان كرد: يكي ديگر از نتايج مهم اين نشست، كشاندن مسائل زاينده رود در سطح بين المللي است به طوري كه نماينده سازمان ملل در اين نشست حضور داشت بنابراين اميدواريم در ادامه كار به نتيجه مطلوبي برسيم.
عمليات اجرايي احداث خيمه گلستان شهدا آغاز مي شود
شهردار اصفهان با اشاره به احداث خيمه گلستان شهدا گفت: ۳ سال است در ارتباط با محل احداث خيمه مذاكرات انجام مي شود كه اين اقدام با رهبريت امام جمعه اصفهان حضرت آيت الله طباطبايي و با هماهنگي بنياد شهيد صورت مي گيرد.
دكترسقائيان نژاد با بيان اينكه احداث پاركينگ و آزادسازي هاي طرح انجام شده است، افزود: با پيمانكار قرارداد امضا شده و مبلغ يك ميليارد و ۵۰۰ ميليون تومان نيز به حساب آن واريز شده و قرار است از هفته هاي آينده اين پروژه آغاز شود.
نگرش دولت به كلانشهرها تغيير كند
وي با اشاره به اينكه نگرشي در تدوين بودجه كشور درارتباط با كلانشهرها مطرح است كه بايد تغيير كند، تصريح كرد: فكر مي كنند در كلانشهرها پول است و به همين دليل نسخه هايي براي آن پيچيده مي شود به طوري كه در تدوين بودجه هر سال قوانين دائمي دچار تغيير مي گردد در حالي كه قوانين دائمي نبايد دچار تغيير شود.
شهردار اصفهان با بيان اينكه تنگناهاي اقتصادي دولت و نبود حمايت از شهرداريها در مجلس، درآمدهاي شهرداري را تحت الشعاع قرار مي دهد، خاطرنشان كرد: با اين وضعيت نمي توانيم با چهارچوب برنامه ريزي كار بودجه اي را در شهر دنبال كنيم.
دكترسقائيان نژاد با اشاره به تبصره ۹ قانون اظهار داشت: ۷۰۰ ميليارد تومان از سرجمع بودجه شهرداريها به سازمان شهرداريها و دهياريها اختصاص مي يابد تا به شهرهاي كوچك كمك شود.
وي ادامه داد: ما مخالفتي با كمك به شهرهاي كوچك نداريم، قطعا آنها به كمك نياز دارند اما قرار نيست از سرجمع درآمدهاي شهرداري ها بزرگ كه بارهاي مختلفي بر دوششان است تامين شود.
شهردار اصفهان اضافه كرد: همچنين ۶۰ ميليارد تومان از قانون آلودگي هاي هوا كه به شهرداريها تعلق مي گرفت را از بودجه شهرداريها كسر كرده و در اختيار محيط زيست قرار داده است .
وی گفت: سه سال است که پالايشگاه اصفهان به دليل اينكه محيط زيست آن را صنعت پاك معرفي كرد عوارض پرداخت نمي كند اين در حالي است كه يكسال بعد محيط زيست اين اقدام را اصلاح كرد و اعلام نمود كه پالايشگاه صنعت پاك نيست.
وي يادآور شد: در اين رابطه شهرداري هاي اطراف پالايشگاه ۲۰۰ ميليارد تومان از پالايشگاه طلبكار هستند.
شهردار اصفهان با اشاره به اينكه در سال آخر قانون ماليات بر ارزش افزوده قرار داريم و سال بعد دستورالعمل جديدي وضع مي شود ، گفت: اصل ماليات بر ارزش افزوده اين بود كه ۲۶ قلم از هزينه خدماتي كه شهرداريها در شهر پرداخت مي كرد را حذف كردند و اين ارقام در قالب تجميع عوارض گنجانده شد و بر اساس آن ماليات وضع گرديد، البته در ابتدا اعلام كردند دولت سهم شهرداريها را پرداخت مي كند و شهرداري ۲۶ رقم عوارض را دريافت نكنند.
دكترسقائيان نژاد با بيان اينكه شهردارها در بودجه ماليات بر ارزش افزوده شريك هستند، افزود: در ابتدا قرار بود نيمي از اين بودجه به شهرداريها اختصاص يابد اما اكنون ۳ درصد از بودجه به شهرداريها و ۵ درصد آن به دولت اختصاص مي يابد.
وي تصريح كرد: بودجه ماليات بر ارزش افزوده ۳۵ ميليارد تومان است در حالي كه ۹ هزار ميليارد تومان به شهرداريها پرداخت مي شود.
شهردار اصفهان خاطرنشان كرد: در تمام كشورهاي دنيا براي زيرساختهاي اصلي سهمي از ماليات هاي مستقيم متعلق به شهرداريها است اما در كشور ما چنين چيزي وجود ندارد.
نبود درآمدهاي پايدار يكي از دلايل توسعه نيافتگي شهرهاست
دكترسقائيان نژاد يكي از دلايل توسعه نيافتگي شهرها را نبود درآمدهاي پايدار عنوان كرد و اظهار داشت: اكنون بودجه شهرداريها بر مبناي تك محصولي و فروش تراكم است چون درآمدهاي پايدار شكل نگرفته است.
وي ادامه داد: قرار بوده در سال ۶۲ لايحه درآمدهاي پايدار به مجلس تحويل داده شود، اما بعد از گذشت ۳۱ سال هنوز اين مهم انجام نشده است
شهردار اصفهان با اشاره به اينكه با اين وضعيت شهرها مجبور مي شوند به سمت فضافروشي و شهر فروشي بروند، اضافه كرد: از كميسيون تلفيق مجلس تقاضا داريم كه به مشكلات شهرها توجه داشته باشند.
دكترسقائيان نژاد بيان كرد: عدم تحقق مديريت يكپارچه شهري، آلودگي هوا ، ترافيك، توسعه زيرساختهاي حمل و نقل عمومي، احياي بافت فرسوده، اسكان غيررسمي و مطالبات متنوع شهروندان باعث شده شهرداريها در وضعيت نامطلوبي باشند.
وي با تاكيد بر اينكه رويكرد شهرهاي بزرگ بايد تغيير كند و زيرساختهاي حمل و نقل عمومي تقويت شود، گفت: طبق ماده ۱۰ توسعه حمل و نقل سالانه ۴ هزار ميليارد تومان از سوي دولت بايد براي ارتقا حمل و نقل عمومي اختصاص يابد اما اين اعتبارات قطع شده است.
5 سال است اتوبوسي به شهرها داده نشده است
دكترسقائيان نژاد تصريح كرد: سهم دولت از يارانه بليت و جابه جايي مسافر و كمك خريد اتوبوس، ۸۲.۵ درصد بوده كه فراموش شده است و همه اين اعتبارات بر عهده شهرداريها قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه در گذشته هزينه خريد اتوبوس ۱۰۰ ميليون تومان بود اما اكنون هزينه خريد اتوبوس ۴۵۰ ميليون تومان رسيده است ، خاطرنشان كرد: شهرداري براي سال ۹۳، ۳۲۰ ميليارد تومان براي پروژه قطار شهري اختصاص داده و دولت تنها ۹۳ ميليارد تومان براي اين بخش در نظرگرفته بود كه از اين مبلغ تاكنون نيز ۵۷ ميليارد تومان آن تخصيص يافته است.
شهردار اصفهان با اشاره به اينكه دولت در سال آينده ۱۱۲ ميليارد تومان به مترو اصفهان اختصاص داده است، اظهار داشت: شهرداري در سال آينده نيز ۳۲۰ ميليارد تومان به مترو اختصاص داده اين در حالي است كه بر اساس قانون بودجه مترو بايد به صورت مساوي از سوي شهرداري و دولت تامين شود.
هزينه خريد 3 رام قطار 51 ميليارد تومان است
دكترسقائيان نژاد ادامه داد: اكنون يك رام قطار در اختيار است، از اين رو براي تامين سه رام ديگر به صورت خاص قرارداد بستيم كه هزينه آن ۵۱ ميليارد تومان به صورت نقدي است، هزينه ها بالا و درآمدها در حالت ركود است.
وي تاكيد كرد: انتظاري از دولت نداريم ولي در عين حال اين را قبول داريم كه دولت تعهداتي را نسبت شهرهاي بزرگ دارد اين در حالي است كه بيش از ۵۰ درصد جميعت كشور در كلانشهرها قرار دارد.
شهردار اصفهان بيان كرد: هر چقدر هم بودجه تدوين كنيم با اين وضعيت شهرداريها دچار مشكل خواهيم شد بنابراين به عنايت و توجه ويژه دولت و مجلس نياز داريم.
دكترسقائيان نژاد با اشاره به حل مشكل دريافت اوراق مشاركت گفت: با مسول اعتبارات بانك مركزي جلسه اي داشتيم كه در اين نشست مشكل فروش ارواق قرضه چهارباغ و ميدان امام(ره) حل شده است.
وي با بيان اينكه اگر بخواهيم بودجه را تقويت كنيم بايد از طريق صندوق توسعه ملي ، فروش اوراق مشاركت و فايناس اقدام كنيم، افزود: البته اكنون سود فروش ارواق مشاركت ۲۲.۵ درصد است در حالي سود سپرده گذاري در بازار ۳۰ درصد مي باشد ، بنابراين اين رقم سود جاذبه اي براي مردم ندارد از اين رو از شورا مي خواهيم تا با مشاركت يكديگر راههاي براي استفاده از اين نوع اعتبارات بينديشيم.
در بخش جرائم رانندگي يك ريال هم دريافت نكرده ايم
شهردار اصفهان تصريح كرد: البته يكسري تعهداتي در خصوص بودجه سوخت، حوادث راهنمايي رانندگي از سوي دولت داده شده كه اين اعتبارات نيز در حدكامل پرداخت نشده است.
دكترسقائيان نژاد خاطرنشان كرد: از ۶۰ ميليارد تومان تعهد دولت در قسمت درآمدهاي سوخت تنها ۲۸ ميليارد تومان آن را دريافت كرده ايم.
وي با بيان اينكه در بخش جرائم رانندگي نيز يك ريال هم دريافت نكرده ايم، اظهار داشت: همچنين تبصره اي در سال ۹۳ براي تقويت حمل و نقل پيش بيني كردند كه هنوز عملياتي نشده است.
پایان پیام/
نظر شما