باید توجه بیشتری به کانونهای مساجد در کشور شود/کانونها مهمترین پایگاه برای حضور جوانان

خبرگزاری شبستان: نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش کانونهای فرهنگی هنری کشور گفت: فعالیتهای این کانونها رو به ازدیاد است ولی هنوز آن جایگاهی را که باید به دست بیاورند به دست نیاورده اند و باید توجه بیشتری به این کانونها در کشور شود.

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نقش محوری مساجد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: از نظر دینی مساجد مهمترین پایگاههای دینی و اجتماعی در کشور هستند و اگر به صدر اسلام برگردیم خیلی روشن است که مساجد هم محل عبادت و هم محل مشورتها و هم محل اعزام به جنگها و حمایت از مجاهدان اسلام بوده است.

وی با بیان اینکه مساجد پایگاه اصلی برای جامعه تلقی می شوند اظهار داشت:‌ مسجد محور مرکزی شهرها و تمدن اسلامی است و ما هر جا شهرهای بزرگ تاریخ اسلام را ببینیم حول مسجد شکل گرفته‌اند مثلاً بازار و مدارس حول مسجد پدید می‌آید هم علم و هم ثروت اطراف مسجد پدید می‌آید.

حجت‌الاسلام مصباحی مقدم تصریح کرد: متاسفانه با توجه به این جایگاه تاثیرگذار مساجد اما در سالهای اخیر برای مساجد هووهایی درست شده است، 16 الی 18 نهاد و موسسه فرهنگی جدا از مساجد شکل گرفته اند همانند فرهنگسراها، سینماها و تئاترها و امثال اینها که اگر ما در سیاست شکل گیری شهرها بازنگری کنیم و مجدداً مساجد را محور قرار دهیم و سیاست‌های کلان شهرسازی مان مجددا مساجد را محور قرار دهیم و همه فعالیتهای فرهنگی را اطراف مسجد شکل دهیم یعنی کتابخانه باشگاه پارک و هر چیز دیگری را با محوریت مساجد شکل دهیم در این صورت مساجد جایگاه معتبر خودشان را در تاریخ تمدن اسلامی مجددا کسب خواهند کرد.

وی با اشاره به نقش کانونهای فرهنگی هنری کشور گفت: فعالیتهای این کانونها رو به ازدیاد است ولی هنوز آن جایگاهی را که باید به دست بیاورند به دست نیاورده اند و باید توجه بیشتری به این کانونها در کشور شود.

عضو مجمع روحانیون مجلس خاطرنشان کرد: معتقدم باید این کانونها به نحوی با هیئت امنای مساجد و بسیج مساجد ارتباطات نزدیک و تنگاتنگی برقرار کنند تا بتوانند آن جایگاهی را که درخور این کانونهاست به دست بیاورند.

وی گفت:‌ بهترین نهادهای مردم نهاد هیئت های مذهبی در کشور ما هستند و مساجد پایگاه این هیئت ها هستند در دوران اصلاحات به فکر ایجاد سازمانهای مردم نهاد مدنی افتاده اند یعنی NGO های مدنی می خواستند تشکیل دهند که این نوع ایجاد تشکل و سازمان تناسب زیادی با بافت فکری و ذهنی و معنوی مردم ما نداشت، این در یک بستر فرهنگی کاملاً متفاوتی معنا و مفهوم پیدا می‌کند، و نوعی تبلیغ از NGO های غربی می‌خواست صورت بگیرد که در جامعه ما جواب ندارد.

مصباحی مقدم ادامه داد: درست است در حال حاضر گروههایی هستند که این سازمانهای مردم نهاد را ایجاد کرده‌اند و هنوز هم فعالیت می کنند ولی توان قبلی را ندارند و باید مدام زیربغل انها را گرفت و به انها کمک کرد، مساجد و حسینیه‌ها امروز در کشور ما اینگونه هستند و کمتر ضرورت دارد که دولت دخالت کند و بخواهد کمکهایی بکند و بیشتر خود مردم هستند که می سازند و اداره می کنند و ازاین جهت معتقدند همان چیزی که در فرهنگ دینی ما از فعالیتهای مردمی اصالت دارد باید حمایت کرد.

وی خاطرنشان کرد: ما برای اینکه نقش مساجد را در کشور پررنگ تر کنیم به حضور جوانان در مساجد نیاز داریم و قطعا کانونهای فرهنگی و هنری مهمترین پایگاهها برای حضور جوانان در مساجد به شمار می رود و باید به نقش پایگاهها دقت بیشتری شود.

پایان پیام/

کد خبر 432365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha