به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، در روز نخست اين اجلاسيه سه كميسيون با موضوعات نقش و جایگاه روحانیت و حوزه های علمیه در تبیین اقتصاد اسلامی با تکیه بر جریان اقتصاد مقاومتی، نقش و جایگاه روحانیت در تبیین فرهنگ اسلامی با تکیه بر اصلاح سبک زندگی و جایگاه روحانیت در تبیین امور تبلیغی و اجتماعی با تکیه بر امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد.
در روز دوم آیتالله یزدی رئيس جامعه مدرسين طي سخاني در اين اجلاسيه با اشاره به كميسيونهاي برگزار شده گفت: برخی تصمیمات گرفته شده در این کمیسیونها عملی است و بعضی دیگر هم ایدههایی برای آینده هستند كه به یقین نظرات علمای بلاد در این اجلاسیهها موثر خواهد بود.
وي عنوان داشت: به فرموده امام راحل حتي دور هم نشيني علما هم بركت دارد كه بايد نسبت به اين امر توجه داشته باشيم و نگاه به جلسه يك نگاه علمايي است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اجلاسيههاي جامعه مدرسين گفت: جامعه مدرسین همواره اجلاسیههایی داشته که آثار و برکات آن را برای انقلاب شاهد بودهایم.
آيتالله يزدي عنوان داشت: اين اجلاسيهها تاثيرگذاريهاي بسياري داشته است و نظراتي كه علما همواره دارند بسيار تاثيرگذار است.
وي ادامه داد: بايد تلاش كنيم تا همواره نتايج اين جلسات به نتيجه برسد و از نظرات علما و بزرگان حوزه نهايت استفاده را ببريم.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم تاكيد كرد: علمای حوزوی همواره جزو اثرگذاران در نظام سیاسی و اجتماعی کشور هستند بنابراین باید توجه داشت که نباید در نگهداری و حفظ بنیان و اساس اسلام کوتاهی کنیم.
آيتالله يزدي با بيان اينكه روحانيت ماندگار و ثابت است گفت: دولتها ميآيند و ميروند ولي نهادي كه مي ماند و ميتواند تاثيرگذار باشد، روحانيت است كه سخن دين را ميگويد.
وي تصريح كرد: رهبر معظم انقلاب در رأس حاکمیت این کشور نعمتی بزرگ محسوب میشوند و حرکت همه ما هم بر اساس نظرات ایشان است.
* علماي بلاد در رفع مشكلات فرهنگي بكوشند
آیتالله ناصر مکارمشیرازی از مراجع عظام تقليد نيز در اين مراسم با اشاره به برخي مفاسد در دنيا گفت: برخي از اين مفاسد براي ما زنگ بيدارباش است كه بايد گوش به زنگ باشيم و اجازه ندهيم كه اين خطرات ايجاد شود.
وي عنوان داشت: جامعه ما را چهار خطر فرهنگي، اقتصادي، نظامي و همچنين سياسي تهديد ميكند و نبايد در برابر آنها مرعوب باشيم و با چاره انديشي ميتوانيم به مقابله بپردازيم.
آيتالله مكارمشيرازي گفت: خطرهاي نظامي و سياسي كمرنگ تر است و كساني كه تا ديروز صحبت از گزينههاي روي ميز ميكردند امروز ديگر جايي براي اين حرفها ندارند و حتي ديگر زير ميز هم نيست، قدرت ايران به جايي رسيده كه لرزه بر اندام دشمن انداخته است.
اين مرجع تقليد با اشاره به مسائل سياسي گفت: در اين زمينه نيز با سياست حكيمانه مسئولان كشور و رهبر معظم انقلاب خطرات از بين رفته و تهديد مهمي براي ما نيست.
وي با اشاره به خطرات فرهنگي و اقتصادي تاكيد كرد: بايد خطرات اقتصادي و فرهنگي را جدي بگيريم و بدانيم كه دشمن از اين طريق به جنگ ما آمده است و با انواع شبهه افكنيها به وسيله ماهوارهها و رسانهها و اينترنت ميكوشد تا به ما ضربه بزند.
آيتالله مكارمشيرازي افزود: از سوی دیگر شاهد اصرار بر ایجاد مذاهب ساختگی، عرفانهای کاذب و مذاهب گمراه کننده هستیم.
اين مرجع تقليد با اشاره به فرقههاي ضاله گفت: دشمنان به گونهاي رفتار ميكنند كه زماني كه دست به يك فرقه ضاله بزني، صدای کنگره آمریکا بلند می شود. زیرا دشمن قصد تضعیف عقاید جوانان را دارد.
آيتالله مكارمشيرازي با تاكيد بر پاكسازي اينترنت گفت: اگر اينترنت پاكسازي نشود بلايي براي جوانان خواهد بود ولي عدهاي مخالف اين امر هستند و در خواب غفلت به سر ميبرند.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه دشمنان جوانان ما را هدف قرار دادهاند گفت: دشمنان ميخواهند عقايد دشمنان ما را زير سئوال ببرند و از طريق فيلمها و ابزارهاي فساد به جوان ما حمله كند.
وي با بيان اينكه در زمينه اقتصادي نيز سياستهاي دشمن بر عليه كشور ماست گفت: در اين زمينه استعدادها و هوش جوانان ايراني موجب شده كه از انحصارطلبی دشمن نتیجه معکوس گرفته و بتوانیم در بسیاری از مسائل به خودکفایی برسيم.
آيتالله مكارمشيرازي گفت: دشمن به دنبال ایجاد وابستگی اقتصادی برای ایران است و در مساله هسته ای عنوان می کنند که ما سوخت را به شما می دهیم تا هرگاه نگاه کج به اسرائيل كنيد سوخت را از شما گرفته و شما را وابسته كنيم.
وي گفت: يكي از برنامههاي دشمنان گسترش تجملات در ميان مردم است كه بايد مراقب باشيم و برخي مسائل كه گوشه و كنار در خصوص مهمانيها شنيده ميشود زيبنده نيست.
اين مرجع تقليد با اشاره به موضوع قناعت گفت: بايد در اين مسائل توجه داشته باشيم و ائمه اطهار(ع) نسبت به اين امر تاكيد دارند و اگر قناعت پيشه كنيم هرگز فقر بر دامن ما نخواهند نشست.
آيتالله مكارمشيرازي با تاكيد بر اقتصاد مقاومتي گفت: اين امر موضوع مهمي است و بايد از خودمان شروع كنيم و با تلاش و كوشش همگاني و گام برداشتن در راستاي توليد داخلي مشكلات برطرف خواهد شد.
*علماي بلاد در خنثي كردن توطئههاي دشمن بكوشند
سخنران بعدي اين اجلاسيه رئيس دفتر مقام معظم رهبري بود كه طي سخناني گفت: زماني كه ميخواستم براي اين جلسه بياييم، مقام معظم رهبري فرمودند كه به همه علما سلام گرم بنده را برسانيد و من سلام گرم شما را خواهم رساند.
وي گفت: جلسه بسيار خوب و پرباري است و خداوند به همه شما خير دهد كه كما و كيفا علماي بلاد و جامعه مدرسين در اين محل جمع شده و مطالب خوبي عنوان ميشود.
رئيس دفتر مقام معظم رهبري تصريح كرد: بايد بكوشيم تا محتواي اين برنامهها به صورت جزوه جمع آوري شده و در اختيار ديگران قرار داده شود.
محمديگلپايگاني عنوان داشت: در شرايط فعلي دشمنان ما تمام سعي آنها به اين است كه به جهانياني كه اميدوار شدهاند و ميخواهند ضربه بزنند، ميخواهند بگوييد كه نظام اسلامي كارآمد نيست و نميتواند مديريت كند.
وي گفت: جواب اين گروهها روشن است و اگر چنين است مقايسه ميكنيم كه مقام معظم رهبري در ديدار مردم قم در 19 دي عمده تكيه كلام ايشان بر اين بود كه آنچه كه موجب شد نظام شاهنشاهي ساقط شود، فساد آنها بود كه موجب نابودي آن رژيم شد.
رئيس دفتر مقام معظم رهبري عنوان داشت: اگر اين نظام نميتواند كارآمد باشد اين همه پيشرفت پس از كجا حاصل شد شما كشور ما با اوايل انقلاب مقايسه كنيد مشاهده خواهيد كرد كه چگونه پيشرفت كردهايم.
محمديگلپايگاني تاكيد كرد: بايد اين مسائل را به ديگران و مردم سراسر كشور بگوييم كه تبليغات سو دشمن از بين برود و نتوانند تاثيرگذار باشند.
*دشمنان از بيداري اسلامي هراس دارد
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم گفت: در چند مقطع كشور ما در موقعيت حساس قرار گرفت و با تدبير امام راحل، مقام معظم رهبري، علما و مردم كشور از اين گردنهها به خوبي عبور كرد.
وي گفت: قسمت اول انقلاب بود كه نقش امام راحل و علما و همت ملت موجب شد آن رژيم سفاك از بين برود و نظام اسلامي ايجاد شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: عظمت كار به گونهاي بود كه كساني كه در داخل بودند نميتوانستند همه آن را ببينند اما اين پديده و تاثيرگذاري آن در دنياي اسلام فراموش نميشود و با توجه به تاثيرگذاري آن طبيعي است كه دشمنان نيز نقشههاي بيشتري براي آن داشته باشند.
لاريجاني اذعان داشت: گردنه ديگر پس از وقوع انقلاب بود كه مشكلات سياسي مختلف و مشكلات امنيتي مختلف در كشور ايجاد كردند و حتي گروهكهايي براي تجزيه ايران بود و ترور ميكردند و اين افرادي كه امروز نگران ترور هستند، قرباني اصلي ترور ايرانيها بودند.
وي گفت: در آن زمان آن چيزي كه قائلهها را پايان داد باز هم هدايتهاي امام امت و حضور در صحنه روحانيت و هدايت مردم و همچنين همت و اراده ملت بود كه فراموش نميشود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: ملت ايران يك فرد مزاحم به نام بنيصدر را از جلوي راه برداشت و منافقين را از كشور بيرون كردند.
وي با اشاره به هشت سال جنگ تحميلي گفت: در آن برهه نيز انواع تجهيزات را به عراق دادند و آمريكاييها نقش موثري در جنگ افروزي داشتند و همه كشورها به عراق كمك ميكردند تا بر عليه ايران فعاليت كنند، حتي مسئول اطلاعات عراق نيز در آن زمان اذعان كرد كه آمريكا هم پشتيباني تسليحاتي و اطلاعاتي از عراق كرده است.
لاريجاني افزود: از سوي ديگر آنها نگران هستهاي بودن ايران نيستند بلكه اين بيداري و اين انقلاب موجب بر هم زدن توازن آنها شده كه مشكلاتي را براي آنها به بار آورده است.
وي تصريح كرد: امروز با چند مسئله مواجه هستيم نخست موضوع بين المللي در مناقشه هستهاي با آن مواجه هستيم، گرچه در مناقشه هستهاي دوراني را طي كرديم اما الان در دالاني هستيم و دوره بسيار حساس و سرنوشت سازي هستيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي بيان داشت: آنها ابتدا نمي خواستند كه ما دانش هستهاي را به دست آوريم و با عمليات رواني ميخواستند ما به اين موضوع نرسيم ولي با مقاومت ما به دانش خوبي رسيديم.
*علماي بلاد با همكفري ميتوانند بر مشكلات غلبه كنند
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری نيز گفت: جامعه مدرسين نقش اساسي دارد و در آن زمان كه خفقان حكومت ستمشاهي بر كشور بود، بيانيههاي جامعه مدرسين لرزه بر اندام طاغوت انداخت.
وي گفت: برگزاري اين اجلاسيهها بسيار مهم است و نقش موثري نيز در جايگاه جامعه مدرسين دارد و از سوي ديگر با بحثها و تبادل نظرات مشكلات پيگيري و بررسي ميشود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: همفکری و هم افزایی علمای بلاد در قالب اجلاسیههای سراسری و منطقهای تاثیر بسزایی در حل مشکلات حوزههای علمیه و جامعه داشته و دارد.
آيتالله حسينيبوشهري بيان داشت: دشمنان ما با همه وجود هجمههای پیدا و پنهان خود را علیه اسلام آغاز کردهاند و شاهد هستيم كه چگونه ضربه ميزنند و بايد مراقب باشيم.
وي با اشاره به حوادث فرانسه گفت: در كشور فرانسه عکسالعمل نسبت به حادثه تروریستی نشان میدهد که گویا خودشان زمینه را فراهم کردهاند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور عنوان داشت: اين افراد شدیدترین توهینها را به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) ابراز كردند که این امر حاکی از توطئهای جدی آنهاست.
آيتالله حسينيبوشهري گفت: بايد مسيري كه علماي پيشين براي ما ترسيم كردهاند ادامه دهيم و بايد علما با فعاليتهاي گسترده اجازه به دشمن ندهند.
*سبك زندگي اسلامي بايد گسترش يابد
آیتالله محسن مجتهدشبستری هم به عنوان سخنران بعدي اين اجلاسيه با تاكيد بر رفع مشكلات اقتصادي و فرهنگي گفت: تلاش در اين عرصه بسيار مهم و ضروري است و يك امر عظيم به شمار ميرود.
وي بيان داشت: در آيات و روايات مختلف بر اهميت توليد و همچنين اقتصاد و فرهنگ تاكيد شده و بايد ما نيز تلاش كنيم تا همواره در اين زمينه تلاش جدي داشته باشيم.
آیتالله مجتهد شبستری با بيان اينكه نيروهاي مسلح ما بايد همواره آماده باشند گفت: اين آمادگي از ضروريات بوده و بايد همواره مد نظر باشد تا قدرت نظامي ايران را به دشمن نشان دهند.
نماينده ولي فقيه در تبريز اذعان داشت: درست است كه قدرت بالاي نظامي ايران موجب شده كه تهديد نظامي بي اثر باشد، اما نبايد هوشياري و هوشمندي نيروهاي نظامي مورد بي توجهي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه بايد در رفع مشكلات اقتصادي تلاش و مبادرت داشته باشيم گفت: رفع اين مشكلات با توسعه و گسترش توليد امكان پذير خواهد بود و اگر اصل 44 قانون اساسي را رعايت كنيم اغلب مشكلات اقتصادي ما برطرف ميشوند.
آیتالله مجتهد شبستری با بيان اينكه بايد بانكها در راستاي اجراي قوانين مبادرت داشته باشند گفت: اين امر بسيار مهمي است كه موجب رفع مشكلات شده و بايد بانكها طبق قوانين رفتار كنند.
وي بيان داشت: متاسفانه كشور ما يك كشور تجملاتي شده و بايد سبك زندگي اسلامي را احيا كنيم و بدانيم كه مسائل فرهنگي نسبت به اقتصاد از جايگاه مهمتري برخوردار است.
آیتالله مجتهد شبستری به اهانت يكي از نشريههاي فرانسوي به پيامبر(ص) اشاره كرد و گفت: نكتهاي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه چرا باید کسانی که خودشان تروریستها را ایجاد و تقویت کردهاند حالا به جان مسلمانها بیفتند.
نماينده ولي فقيه در تبريز تاكيد كرد: بايد عليه توطئههاي دشمن به اتحاد رسيد و روحانيت در اين زمينه ميتواند موثر باشد و نقش بسزايي داشته باشد.
*مرض غرب زدگي بايد از بين برود
آیتالله سیدمحمدعلی جزایری نيز با اشاره به اهميت توجه به اقتصاد مقاومتي گفت: براي اجراي اين موضوع موانع بسياري وجود دارد كه بايد علما و روحانيون در رفع اين مشكلات گام برداشته و در فرهنگسازي اقتصاد مقاومتي تلاش داشته باشند.
وي بيان داشت: نبايد مردم بي علاقه نسبت به توليدات داخلي كشور باشند و بايد فرهنگسازي صورت گرفته تا توليدات داخلي را افزايش دهيم و از سوي ديگر ميزان استقبال را نيز اهتمام ورزيم.
امام جمعه اهواز با بيان اينكه غرب زدگي مقولهاي خبيث است گفت: اين امر بسيار خطرناك بوده كه موجب مشكلات بسياري ميشود و بايد علماي دين و متوليان فرهنگ در اين عرصه تلاش كرده تا اين مرض غربزدگي را از بين ببرند.
آيتالله جزائري با اشاره به ديدگاه مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي گفت: ايشان تاكيد بسياري بر اين امر دارند و بايد علماي بلاد به كمك مقام معظم رهبري شتافته و در اين عرصه گام بردارند.
وي بيان داشت: نظام اسلامي در عرصههاي مختلف پيشرفتهاي قابل قبولي دارد كه اين از افتخارات نظام است و بايد در تبيين اين مسائل به مردم اهتمام ورزيده شود.
آيتالله جزائري ادامه داد: بايد در راستاي خصوصي سازي و توليدات داخلي توجه داشته باشيم و متاسفانه خصوصي سازي در كشور موفق نبوده است و بايد از سرمايه گذار حمايت شود.
*جريان روحانيت موثرترين جريان در امت اسلامي است
حجتالاسلام و المسلمين سيد ابراهیم رئیسی دادستان كل كشور هم گفت: جامعه مدرسين از همان ابتدا و در دوران ستم شاهي به عنوان محوز تلاش براي مقابله با آن رژيم منحوس بود و تلاش كرد تا نظام اسلامي و دستورات اسلامي اجرايي شود.
وي بيان داشت: بزرگان حوزوي همواره كمك نظام بوده و حوزههاي علميه ما در همه مسائل و موارد تلاش جدي در پيشبرد كارها داشتهاند.
رئيسي ادامه داد: دشمنان نظام كه همواره از نظام اسلامي سيلي دريافت كردهاند هيچ گاه ساكت ننشسته و در همه دورانها تلاش داشته تا بر عليه اين نظام فعاليت كنند.
دادستان كل کشور اذعان داشت: در دوره تثبیت نظام نیز دشمنان تلاش زیادی در بیان ناکارآمدی نظام داشتند ولی کارآمدی نظام در زمینههای مختلف خودش را نشان داده و دشمنان را مايوس كرده است.
وي تاكيد كرد: رسالت و مسئوليت حوزهها در تمدن سازي و مردم سالاري ديني مهم و ضروري است و بايد در راستاي انديشههاي امام راحل و مقام معظم رهبري گام بردارند.
رئيسي با بيان اينكه جريان روحانيت موثرترين جريان در امت اسلامي است گفت: دشمن براي اين جريان نقشه دارد و بايد بدانيم كه اين نقشهها گسترده بوده و نبايد اجازه اجرايي شدن آنها را بدهيم.
دادستان كل کشور تاكيد كرد: باید برای صیانت از حوزههای علمیه و روحانیت تلاش بسیاری کرد و در اين راستا همگان وظيفه داريم.
وي گفت: بايد مراقب برخي شعارهاي دشمن باشيم و آنها ميخواهند با اين شعارها علماي بلاد را برافروخته كنند و به شما ضربه بزنند.
رئيسي ادامه داد: لزوم رعایت اخلاق توسط حوزویان مورد تاكيد است و اخلاق در حوزههای علمیه توانسته موثرترین عنصر باشد.
*كرسيهاي تفسير و نهج البلاغه در حوزهها تقويت شود
حجتالاسلام و المسلمين محسن قرائتی سخنران بعدي اين مراسم بود كه گفت: يكي از موضوعات اساسي كه بايد مد نظر باشد اين است كه علما بايد از قم به ديگر كشورها بروند تا در آنجا نيز به بيان مسائل ديني بپردازند.
وي گفت: يكي از موضوعاتي كه بايد مد نظر باشد مهارت آموزي طلاب است كه بايد اين امر همزمان با درس خواندن و در كنار آن باشد و به فراگيري قرآن اهتمام داشته باشند.
قرائتي اذعان داشت: يكي از مشكلات حوزهها تعطيليهاي بيش از اندازه آن است كه بايد رفع شود، طلاب بايد از ظرفيت تعطيليهاي حوزه نهايت استفاده را ببرند و به فراگيري علوم ديني بپردازند.
رئیس ستاد اقامه نماز گفت: يكي از نيازهاي ضروري حوزهها راهاندازي كرسيهاي تفسير و نهج البلاغه بوده كه متاسفانه هنوز به آن پرداخته نشده است.
وي تاكيد كرد: اسلام براي همه دوران زندگي انسانها برنامه دارد حتي براي ساخت و سازهاي منازل، مسائل حقوقي، آداب معاشرت و.... نكتههاي بسياري در قرآن و روايات نهفته است كه بايد در جامعه تبيين شود.
قرائتي با اشاره به موضوع تفسير قرآن كريم گفت: توجه و اهتمام به تفسير امر ضروري است كه بايد مورد توجه بوده و از سوي ديگر جوانان را با تفسير و نماز آشنا كنيم.
وي در پايان به موضوع زكات اشاره كرد و گفت: 235 ميليارد تومان زكات در كشور اخذ شده كه به نيازمندان داده ميشود و بايد در اين زمينه تلاش كرد.
*قواي سه گانه بسترهاي لازم براي ترويج اقتصاد مقاومتي را فراهم آورند
آیتالله مرتضی مقتدایی نيز در اجلاسيه سراسری جامعه مدرسین و علمای بلاد با اشاره به اهميت و نقش اقتصاد مقاومتي گفت: مقام معظم رهبري بر اين موضوع تاكيد دارند و بر همين اساس شعار امسال را نامگذاري كردند.
وي گفت: به همين مناسبت يكي از كميسيونهاي اجلاسيه نهم نيز با عنوان قتصاد مقاومتي بود كه در راستاي بررسي مسائل نقش روحانيت در اقتصاد مقاوتي بحث و تبادل نظر شد كه جزوه آن در 12 بند تدوين گرديد.
قائم مقام جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: در اين جزوه وظايف روحانيت در گسترش اقتصاد مقاومتي مد نظر بوده كه ميتوانند در اين زمينه تلاش جدي داشته باشند.
آيتالله مقتدايي با بيان اينكه روحانيت وظيفه مهمي بر دوش دارند گفت: وظيفه اصلي روحانيون توجه دادن به استقلال و همچنين اقتصاد و از سوي ديگر كاهش وابستگيها است كه بايد در اين راستا برنامهريزي كرد.
وي تاكيد كرد: روحانيت در زمينه اقتصاد مقاومتي بايد با تمام توان در عرصه حاضر شود و به گونهاي اين موضوع را مطرح كند كه مورد اهتمام همگان باشد.
قائم مقام جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: ما از قواي سه گانه مطالبه داريم كه همه بسترهاي لازم براي ترويج اقتصاد مقاومتي را فراهم كنند و موانع قانوني را نيز از سر راه بردارند.
آيتالله مقتدايي گفت: روحانيت در مقام عمل اصل استفاده از كالاي داخي را مد نظر قرار داده است و خود روحانيون بايد در اجتماع نشان دهند كه به استفاده از كالاي ايراني اهتمام دارند.
وي گفت: ما از دستگاههاي نظارتي مطالبه داريم كه در خصوص مفاسد اقتصادي و مالي دقت نظر داشته باشند و با حساسيت كارها را دنبال كنند.
* جامعه مدرسين نظارت بر محتواي درسي حوزهها داشته باشد
آیتالله جعفر سبحانی نيز به عنوان سخنران ويژه اين مراسم با اشاره به امر به معروف گفت: كساني هستند كه دزدان اخلاق مردم هستند كه بايد به آنها تذكرداد و امر به معروف كرد اما كساني هستند كه سارق عقايد مردم بوده و در اين راستا اهتمام دارند.
وي گفت: بايد جلوي برخي كتابها كه بر عليه اسلام و تشيع فعاليت ميكنند را گرفت و متاسفانه اين كتابها ضد اعتقادي بوده و در حال گسترش است.
اين مرجع تقليد گفت: جامعه مدرسين بايد نظارت بيشتري بر تمام حوزههاي علميه داشته باشد تا حوزهها بتوانند محتواي مناسب به جوانان ارائه كنند.
آيتالله سبحاني گفت: بايد روز به روز در احياي امر به معروف و نهي از منكر در جامعه تلاش كنيم و آيات و روايات بر اين امر تاكيد دارند و جزو ضروريات فقه ما به شمار ميرود.
وي گفت: افرادي هستند كه در ضرورت امر به معروف و نهي از منكر سو استفاده ميكنند و ميخواهند از دين برخي آيات استفاده كرده و بگويند هر كس هر ديني ميخواهد استفاده كند.
اين مرجع تقليد بيان داشت: آنها ميخواهند امر به معروف را تعطيل كنند و بايد بدانيم كه اگر كسي بخواهند كه جامعه را با گناه آلوده كند بايد در برابر او ايستاد.
آيتالله سبحاني با بيان اينكه امر به معروف و نهی از منکر در حقیقت دعوت به رعایت یک سری قوانین مصوب است عنوان داشت: بايد همه نسبت به اين امر مهم اهتمام داشته و بكوشند تا روز به روز شاهد گسترش امر به معروف باشيم.
وي گفت: موضوع امر به معروف و نهي از منكر بايد از دو جنبه فردي و اجتماعي مورد بررسي قرار گيرد گفت: تا زمان مرحوم شهيد اول موضوع امر به معروف در كتابهاي فقهي فراوان بود اما بعد از آن كمتر مورد بحث قرار گرفته كه بايد اهتمام داشته باشيم.
اين مرجع تقليد تاكيد كرد: بايد بدانيم كه تذكر لساني وظيفه فردي مومنان در مواجه با منكر است اما امر به معروف و نهي از منكر اصلي و بالاتر وظيفه دولت اسلامي است كه بايد اهتمام داشته باشد.
آيتالله سبحاني گفت: امر به معروف و نهي از منكر دو نوع تجلي مهم دارد كه نخست همان امر به معروف و نهي از منكر قلبي و لساني است كه وظيفه همه بود و از سوي ديگر دولت وظيفه دارد كه به آن بپردازد و بايد از آمر به معروف حمايت كند.
وي با اشاره به تلاش دشمنان براي ورود ماهوارهها به منازل گفت: ماهوارهها تلاش دارند ارزشها را ضد ارزش نشان داده و ضد ارزشها را ارزش كنند و به گونهاي وانمود كنند كه اگر يك زن جوان با مردم نامحرم ارتباط نداشته باشد، او فردي بي سواد است و آن زناني كه ارتباط دارند و بدكاره هستند، امروزي هستند.
در پايان اين اجلاسيه بيانهاي در 12 بند قرائت شد كه علما با تكبير از اين بيانيه استقبال كردند.
پايان پيام/
نظر شما