نگاهی به زندگینامه خبرنگار شهیدمحمدمهدی ثامنی

خبرگزاری شبستان: سپاس خدایی را که در سرزمین ایران برای ما رهبری عطا فرمود که به یقین رهبری های پیامبر گونه اش نشانگر دردهای محرومین جهان و فریادهای رسایش کاخ جباران زمین را به وحشت انداخته و برای ما همین بس که او یک مو از کوخ نشینان را به کاخ نشینان را ترجیح می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، آنچه در بالا آمد قسمتی از وصیت نامه شهید محمدمهدی ثامنی، خبرنگار و شهید روابط عمومی است که در راه عزت و آزادی و آبادانی میهن خویش جان خود را فدا کرد.

به بهانه برگزاری همایش بسیج و رسانه و برگزاری یادواره شهید ثامنی بر آن شدیم که در خصوص زندگی نامه این شهید بزرگوار انسان زمانی كه با بصیرت به جنایات برجای مانده از بعثی‌ها می‌نگرد برایش مسلم می‌شود كه در وجودشان اثری از وجدان نبوده و نیست باید آرزوهای دشمن را خنثی ساخت.

شهید محمد مهدی ثامنی فرزند ابراهیم درسال 1330 در اراک در خانواده ای مذهبی و متدین دیده به جهان گشود.

این شهید  بزرگوار دوران تحصیلی ابتدایی خود را در دبستان «فردوسی»، دوران راهنمایی را در مدرسه «صالحین» به کسب علم و دانش پرداخت و زمینه‌های اخلاقی ـ اجتماعی خود را تقویت کرده و در دبیرستان زمینه‌های فکری و سیاسی خود را در کنار یادگیری ریاضیات گسترش داد.

وی پس از پایان تحصیلات در 1350، برای خدمت سربازی به اهواز اعزام شد و پس از اتمام دوره سربازی در سال 1352 به عنوان آموزگار پیمانی در آموزش و پرورش منطقه «فراهان» استان مركزی مشغول به کار شد.

وی علاوه بر تدریس به آموزش قرآن و نهج البلاغه به اهالی روستا و دانش آموزان نیز مشغول بود و همواره در پایگاه های بسیج نیز فعالیت داشت.

خاطرات زیبایی از خدمت او در این منطقه نقل کرده‌ اند. از آن جمله بی‌باکی و شجاعت او در فعالیت علیه رژیم پهلوی است، به طوری که یکبار شدیداً تحت پیگرد نیروهای ساواک قرار می‌گیرد و در روستای «گازران» خنداب از دست ماموران می‌ گریزد و خود را به آب رودخانه می‌ زند و در روستاهای پایین رودخانه با کمک دیگران به حالتی بی‌ رمق از آب بیرون می ‌آید.

این شهید بزرگوار در سال 1355 به استخدام رسمی آموزش و پرورش منطقه‌ تفرش درمی‌ آید و در سال 1357 در دانشگاه تربیت معلم تهران در مقطع کارشناسی رشته ریاضی پذیرفته و به صورت مأمور به تحصیل راهی آن دانشگاه شود.

دانشگاه پایگاه فکری دیگری برای شهید ثامنی

دانشگاه به عنوان پایگاه فکری دیگری در زندگی ایشان بسیار مؤثر بود. شهید ثامنی همواره در جهت روشنگری علیه رژیم پهلوی بسیار کوشا بود. به طوری که بلافاصله به انجمن اسلامی دانشجویان پیوست و خستگی ناپذیر و شب و روز به فعالیت کشغول شد.

مهدی از اعضای صدیق و خالص انجمن اسلامی  دانشجویان دانشگاه تربیت معلم و شیفته لقاء الله و تشنه شهادت و برخوردار از روحیه ای بی تاب و نا آرام و خنی گرو و پر جوش بود و با وجود روحیه ماجرا جو و مسئولیت پذیر و ایثار گر و نیز با حضور دائمی اش در صحنه درگیریها و جبهه مبارزه همیشگی حق و باطل از انزوا و تنهایی عجیبی برخوردار بود و همواره مشتاق نیایش بود.

از کارهای مهم او در آن دوران این بود که به همراه برادرش محمدکاظم و جمعی دیگر از همشهریانش به منظور کمک به زلزله‌زدگان طبس، راهی آن دیار شد. از دیگر اقدامات محمدمهدی در آن دوران اقدام جسورانه و قابل ستایش او و جمع زیادی از دانشجویان بود که به سرنگونی مرکز فساد و لانه جاسوسی آمریکا انجامید. آن‌ها با شجاعت و بی ‌باکی، آشیانه‌ کفر و ستم و مرکز فساد و تباهی را ویران کردند.

در دعا و نماز و تعبد و تهجد اخلاص پاک و زلالی داشت و در عین راطه اش با خدا با مردم و با سرنوشت امت اسلامی پیوندی عمیق و صمیمی داشت.

فعالیت‌ها و روشنگری‌های محمد مهدی همچنان ادامه داشت و به پیروی از رهنمودهای رهبر انقلاب برای تعلیم و تربیت و به شوق آموختن، به کردستان رفت. پس از مدتی به عنوان مسئول سیاسی، جذب استانداری کردستان شد. بعضی از همراهان و همسنگرانش در آن زمان از خلوص و روحیه‌ دلاورانه‌ محمدمهدی یاد می‌ کنند و روزه‌ داری و ایمانش را می‌ ستایند.

او با روحیه ای معترض و پرخاشگر ابوذروار تاب تحمل کوچکترین انحراق در انقلاب اسلامی ایران را نداشت و با خشم و نفرتی مقدس و خدایی با شمشیر کلام سرخ و آتشین بر منحرفین چپ و راست می شوریدو حسین وار فریاد مظلومیتش پشت منحرفین را می لرزاند و همواره بر حاکمیت مزدوران امریکا بر گرد انقلاب شدیدا می تاخن.

زمانی که با سازشکاری های لیبرالها و فتنه انگیزی های مزدوران و کافران، کردستان عزیز در آتش و خون می سوخت او با همه وجود پرشور خود و رها کردن تمامی تعلقات دنیوی عاشقانه در کردستان حماسه ها آفرید و جان پاک و زلالش را صیقل و صفای بیشتری بخشید.

شفق سرخ شهادت در سیمای گلگونش نمایان بود

شفق سرخ شهادت در سیمای گلگونش نمایان بود و آوای خونین شهیدان از زبانش و نور لقاء الله از چشمانش همه زبانها و قدم ها را به فریاد و قیام می خواند و شب زدگان کوردل را به مبارزه ای رویاروی می طلبید.

شهید ثامنی همچنان در آتش مقدس عشق الهی خود می سوخت تا اینکه بقصد تهاجمی جسورانه و بی باک به جبهه مقدس جنگ با کفار بعثی در بستان رفت تا قربانی شدن در پیشگاه الهی را بیاموزد و ضربه مهلک دیگری به صدامیان پلید وارد آورد.

او همیشه ندا در می داد که راستی کشتن کافرین چه حلاوتی دارد براستی که او این حلاوت را در منتها درجه خود چشید و بسیاری از مزدوران متجاوز به امت اسلامی را بسزای تجاوزشان رسانید.

هنوز مدت زیادی از ورودش به منطقه جنگی نگذشته بود که در روز هشتم آذرماه سال 1360 در ساعت 30 دقیقه بامداد رزمندگان جان برکف اسلام «عملیات طریق‌القدس» را با رمز یا حسین (ع) در محدوده‌ بسیار وسیعی به قصد بازپس‌گیری شهر بستان از دست دشمن آغاز می‌کنند. محمدمهدی از جمله کسانی است که افتخار شرکت در این حماسه را داشت.

و آنگاه مهدی با قلبی رسته و جسمی رستگار شده و نفسی عروج کرده در بستر عشق الهی خویش آرمید و به وصال معشوق خود نائل آمد.

بخشی از وصیت نامه شهید ثامنی :

پیروی و حرکت در خط ولایت و دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی وظیفه ای است که بر دوش همگان گذاشته شده و باید تا جان در بدن داریم از این ارزش ها حفاظت کنیم.

سپاس خدایی را که در سرزمین ایران برای ما رهبری عطا فرمود که به یقین رهبری های پیامبر گونه اش نشانگر دردهای محرومین جهان و فریادهای رسایش کاخ جباران زمین را به وحشت انداخته و برای ما همین بس که او یک مو از کوخ نشینان را به کاخ نشینان را ترجیح می دهد.

ملت بزرگوار ایران و برادران و خواهران ایرانی در اینجا لازم دانستم به عنوان برادر کوچک شما چند تذکر را یادآوری نمایم شما ای امت حزب الله ای مستضعفین متعهد امام را یاری کنید و بهوش باشید که نه حال و نه آینده هیچگاه از خط اسلام که تا کنون به یاری و همت علما و روحانیت این حاملان راستی اسلام فقاهت بدینجا رسیده است جدا نگردید.

اکنون که ایران اسلامی تحت رهبری ولایت فقیه در صحنه های جهانی پیروز یهای معنوی و سیاسی بزرگی را کسب کرده است و مجاهدتهای امت انقلابی دشمن رامایوس کره و توده ای مستضعف منطقه علیه زمامداران و نوکران امریکای جنایتکار به حرکت در آمدند و بحمدالله با عملکرد های قاطع دادگاه های عدل اسلامی تعداد زیادی از منافقین و مرتدین به سزای اعمال ننگینشان رسیده اند  بکوشین بال حقیقی انقلاب (معنویت) که خواسته اسلام و امام است در همه زمینه ها در جامعه تحقق دهیم و این میسر نیست مگر ارزش های طاغوتی از غرب و شرق مادی را در جامعه نفی کنیم و فرهنگ صبر و صلوه همراه با رشد بینش عقیدتی سیاسی در جامعه گسترش دهیم.

رزمندگان اسلام با گذشتن از لذت های دنیوی در مقابل دشمن حماسه آفریدند

سرهنگ محسن گلشن زاده، معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی  ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و همچنین گرامیداشت یاد شهید ثامنی گفت: رزمندگان اسلام در دوران انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی با گذشتن از لذت های مادی و دنیوی در مقابل دشمنان ایستادگی کرده و با نثار خون خود حماسه ای تاریخی آفریدند.

وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس بسیج و سپاه عالی، مظلومانه و زاهدانه درمقابل تمامی کفردرخشیدند، افزود: این درخشش سبب استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و کوتاهی دست دشمنان از این انقلاب شد.

معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله با بیان اینکه امروز نیز ملت ایران باید ادامه دهنده راه آن شهدا و رزمندگان بزرگوار باشند، خاطر نشان کرد: ترویج، تعمیق و گسترش فرهنگ و هویت دینی افراد جامعه از ماموریت های بسیج برای تحقق ارتش 20 میلیونی است.

سرهنگ گلشن زاده ادامه داد: شهید ثامنی و بسیاری از شهدای دیگر برای آزادی و استقلاب ایران اسلامی جان خود را فدا کردند و امروز نیز ما باید ادامه دهنده راه آن بزرگواران باشیم.

معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شهدای انقلاب الگوی تربیتی علوی و فاطمی داشتند، گفت: امروز نیز تربیت و معرفت، الگوهای چون حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه (س) سلام الله در حوزه های مختلف برای اثرگذاری در اقشار جامعه و تبدیل کشور به مدینه فاضله لازم و ضروری است.

وی با بیان اینکه تربیت بسیجی باید در جامعه ترویج شود، تصریح کرد: کمک به افزایش کارآمدی نظام، مشارکت در توسعه مادی و معنوی کشور، مشارکت در توسعه کشور در بخش های مختلف زمینه ساز پیشرفت به سوی معرفت و دانش افزایی است.

پیکر پاک شهید ثامنی بر روی دستان همشهریانش تشییع شد

سرهنگ اسماعیل غلامی نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب به ویژه شهید ثامنی گفت: شهید ثامنی روحیه معنوی و ارزشی داشت وهمواره مورد احترام همرزمان بود.

وی با بیان اینکه وجود معنوی و فرهنگی او در جمع رزمندگان، مایه دلگرمی و تقویت روحیه‌ آنها بود، ادامه داد: ایشان به فروتنی و تواضع مشهور شده بود و پیوسته خود را سربازی کوچک و ناچیز در راستای اهداف بزرگ انقلاب قلمداد می ‌کرد.

سرهنگ غلامی ادامه داد: شهید ثامنی در روز سیزدهم آذرماه سال 1360 و در حالی كه جوانمردانه در نبرد با کفر به پیش می‌تاخت در اطراف «پل سابله»، مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و به دیدار معبود شتافت.

پیکر پاک شهید «محمدمهدی ثامنی» را جمع زیادی از همشهریانش در مراسمی باشکوه در گلزار شهدای اراک در کنار برادرش کاظم به خاک سپردند و پرونده‌ دنیایی فردی با آن همه تلاش و کوشش و مقاومت و ایثار در اینجا بسته شد و نامش در تاریخ ماندگار.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 431881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha