مولفه هاي ايجاد نشاط در جوامع اسلامي شناسايي شود

خبرگزاري شبستان: معاون تهذيب و تبليغ حوزه عليمه استان مازندران بر ضرورت شناسايي مولفه هاي ايجاد نشاط در جوامع اسلامي تاكيد كرد و گفت: نبايد با متوسل شدن به هر ابزاري براي حضور مردم در برنامه ها، شادي ايجاد فراهم كنيم.

حجت الاسلام مهدي خوباني، معاون تهذيب و تبليغ حوزه عليمه استان مازندران امروز(25دي) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري پيرامون اينكه آيا به هر قيمتي بايد شادي و نشاط را در جامعه اسلامي ايجاد كرد، اظهار داشت: با توجه به آيات و روايات متعدد اسلام با شادي كه يكي از نيروهاي معنوي انسان است، مخالف نيست.

 

وي با اشاره به اينكه اسلام با توجه به نيازهاي اساسي انسان، شادي و نشاط را تحسين و تاييد كرده است، افزود: خداوند متعال عالم را به گونه اي خلق كرده كه در انسان ايجد شادي و فرح مي كند.

 

شادي بايد با نگاه عمومي باشد نه نگاه فردي

حجت الاسلام خوباني با بيان اينكه خدا زندگي بشر را براساس شادي آفريد، گفت: نگاه اسلام به شادي اين است كه هر چيزي نمي تواند موجب شادي انسان شود و شادي بايد با نگاه عمومي باشد نه نگاه فردي.

 

وي اضافه كرد: بهار، صبح، طبيعت‏، آبشارهاي زيبا، گل‏هاي رنگارنگ، صله رحم، ازدواج و ... كه از پديده هاي جهان هستي است براي انسان شادي آور است.

 

شادي مستمر شادي مطلوب است

حجت الاسلام خوباني با بيان اينكه شادي مستمر شادي مطلوب است، افزود: انسانيکه سرور ونشاط پايدار و مستمر دارد، هرگز به شادی مقطعی و گذرا بسنده نمی کند.

 

شادي بايد با روان انسان سازگار باشد

وي با بيان اينكه شادي بايد با روان انسان سازگار باشد، گفت: قرآن مي فرمايد برخي از شادي ها، شادي كاذب است.

 

حجت الاسلام خوباني با بيان اينكه اسلام ديني است كه انسان شاد زندگي كند، ابراز داشت: بسته به مراتب انسانها مرتبه شادي نيز متفاوت است؛ برخی شادی و نشاط ظاهری و سطحی و بعضی دیگر معنوی و عمیق است.

 

وي با اشاره به آيه58سوره يونس « قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِّمَّا يَجْمَعُونَ، اي پيامبر به مومنان بگو براي اينكه در دايره فضل خدا قرار بگيرند بايد شاد باشند»، افزود: به فرموده حضرت علي(عليه السلام) آن روزي كه انسان گناه نكند شاد است.

 

اسلام با هر چيزي كه با روح و فطرت انسان ناسازگارباشد مخالف است

حجت الاسلام خوباني با اعلام اينكه نگاه قرآن با شادي متفاوت است، تصريح كرد: اسلام با هر چيزي كه با روح و فطرت انسان ناسازگارباشد مخالف است؛ هديه دادن، به عيادت بيمار رفتن، سير و سفر در مناظر طبيعي، كسب علم، پيشرفت ورزشي و هنري موجب طراوت روح انسان مي شود.

 

وي با اشاره به اينكه شادي که انسان را از خدا دور کند يک شادي ظاهري و زود گذر است و عذابي را براي انسان باقي مي گذارد، گفت: شادي در حدي مطلوب است كه مخالف دستورات خداوند متعال و دين اسلام نباشد در غير اينصورت با هدف غايي انسان همان قرب به خدا منافات دارد.

 

حجت الاسلام خوباني با بيان اينكه حضور در مجالس شادی که معصیت‌آلود وتوام با فسق وفجور نباشد، از دیدگاه شرع مانعی ندارد، اظهار داشت: به طور مثال باب شده كه براي حضور گسترده نسل جوان در برنامه هاي دهه فجر بايد برنامه ها با نشاط و شادابي برگزار شود و اين در حالي است كه نبايد به هر قيمتي فضا را شاد كنيم تا به گناه آلوده شود.

 

نبايد با متوسل شدن به هر ابزاري براي حضور مردم در برنامه ها، نشاط ايجاد كنيم

وي با اشاره به اينكه حضور مردم در راهپيمايي خود نشاط آور است، تصريح كرد: با توجه به اينكه دهه فجر يوم الله است از اين رو خداوند متعال به دل ها شادي مي بخشد و ضرورتي ندارد و نبايد با متوسل شدن به هر ابزاري براي حضور مردم در برنامه، نشاط ايجاد كنيم.

 

حجت الاسلام خوباني با بيان اينكه باتوجه به تعريف اسلام از شادي بايد ديد چه چيزي نشاط و آرامش واقعي را براي انسان فراهم مي كند، اذعان داشت: انسان در زندگی روزمره و بر اثر حوادث یا کار و فعالیت‌های روزانه دچار خستگی و ملال می‌شود، که برای رهایی از این افسردگی باید بخشی از اوقات خود را به شادی و تفریح اختصاص دهد.

 

انسان ها با اتصال به منبع فيض، دنبال شادي هاي بيهوده نمي رود

وي با اشاره به اينكه برخي از افراد جامعه، شادی را در استفاده از ابزار‌آلات لهو و لعب خلاصه می‌کنند و در واقع اگر در این مجالس آهنگ و موزیکی نباشد آن را مجلس شادی تلقی نمی‌کنند، گفت: اگر ما بتوانيم انسان ها را متصل به منبع فيض نشاط كه خداوند است كنيم دنبال شادي هاي بيهوده نمي رود.

 

حجت الاسلام خوباني با تاكيد اينكه ذائقه مردم را بايد نسبت به شادی و نشاط حلال سوق دهيم، اظهار داشت: با بهره گيري از ابزارهای هنری که در نشاط مؤثر است و جذب سرمايه، انسان را با خود و نيروهاي فطري و شادي واقعي آشنا كنيم.

 

وي با اشاره به فرموده حضرت علي(عليه السلام) كه انسان با كسب علم و دستيابي به درجه علمي و معرفتي، شاد مي شود، گفت: اعتقاد به معاد و آخرت و محبت به اهل بيت(عليهم السلام) فضيلت محسوب مي شود و شادي را براي انسان در پي دارد.

 

كساني كه دين خدا را ياري مي كنند در قيامت شاد هستند

حجت الاسلام خوباني با اشاره به آيه28سوره رعد« أَلا بِذِكرِ اللَّهِ تَطمَئِنُّ القُلُوبُ، تنها با ياد خدا دلها آرامش پيدا مى‏كند»، افزود: به فرموده خداوند متعال در قيامت كساني شاد هستند كه دين خدا را ياري كردند.

 

وي گفت: فرموده امام سجاد(عليه السلام) در دعاي مناجات محبين، خدايا چه كسي است كه شيريني مناجات تو را چشيده باشد اما به دنبال غير تو برود.

 

با شناسايي مولفه هاي ايجاد نشاط در جوامع اسلامي،زمينه شادي فراهم شود

حجت الاسلام خوباني بيان داشت: دشمنان اسلام با بهره گيري از تمامي ابزارها به دنبال ايجاد شادي كاذب در جامعه اسلامي هستند و هر چه جوامع مدرن تر مي شود و ابزار ايجاد شادي نيز افزوده مي شود، از اينرو بايد با شناسايي و بهره گيري از مولفه هاي ايجاد نشاط در جوامع اسلامي و سيره اهل بيت(عليهم السلام) زمينه نشاط  متناسب با دستورات دين اسلام را در بين اقشار مختلف فراهم كنيم.

 

پايان پيام/

 

کد خبر 431872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha