مهار تورم در خوزستان 2 درصد بهتر از وضعيت متوسط كشور است

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ريزی استانداری خوزستان، اظهار داشت: كنترل تورم در كل كشور بسیار خوب اجرا شده و براساس آمار مستند، مهار تورم در این استان بيش از 2 درصد، بهتر از وضعيت متوسط كشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اميد حاجتی، معاون برنامه ريزی استانداری خوزستان، شب گذشته(24 دی) در جلسه شورای اداری استان که در سالن امام رضا(ع) شرکت نفت برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه برنامه ریزی سوای کارهایی که جزء وظایف بود یک سری اقدامات شاخصی انجام شده، گفت: از اقدامات ما طی یکسال اخیر تهیه مدل توزیع اعتبارات تملک دارایی استان بود.

 

وی افزود: ما قبل از این، مدل مشخصی را نداشتیم و توزیع اعتبارات بر اساس شرایط و چانه زنی ها انجام می شد که دراین مدل سهم ها عدلانه و در جارچوب برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز صورت می گیرد؛ حدود 600 شاخص و متغير در اين مدل مورد استفاده قرار می گيرد.

 

حاجتی، از تدوین برنامه استراتژیک و عملیاتی توسعه اقتصادی استان با هدف نقشه راه توسعه اقتصادی و تفکیکی مناطق شهری و روستایی خوزستان خبر داد و تصریح کرد: از حدود یکسال پیش توسعه در استان آغاز شده و باعث صرفا بهبود شاخص های توسعه اقتصادی در استان به تفکیک شهرستان ها می شود.

 

وی با بیان اینکه 65 درصد اقتصاد استان در بخش نفت و گاز و پتروشیمی است كه تنها 4.5 درصد از اشتغال را به خود اختصاص داده اند، به بررسی اختیارات قابل تفویض به استان در حوزه های مالی، اقتصادی، اجتماعی و... اشاره کرد و ادامه داد: طی سال های گذشته عمدتا به دنبال انجام ماموريت ها و تكاليف ملی بوده ايم و كمتر به نيازهای منطقه ای توجه می شود.

 

وی با بیان اینکه در بازنگری هایی که در سند چشم انداز توسعه استان صورت گرفت، ماموريت های ملی گذشته را با نيازهای منطقه ای تلفيق كرديم که بسیار مناسبت تر و مؤثرتر از گذشته بود، اذعان داشت: حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان منابع بانکی استان است که به دلیل اینکه عدم وجود ابزار سیاستگذاری پولی و اعتباری در استان ها، مدیریت اعتباری در سطح استان ها وجود ندارد.

 

معاون برنامه ریزی استانداری خوزستان، با اشاره به پیشنهاد بودجه ریزی بدون نفت، اضافه کرد: این طرح به صورت کامل تنظیم و به مدیریت برنامه ریزی کشور ارائه شده است و اگر اجازه اجرای این طرح را داشته باشیم در هر سال حدود پنج سال توسعه را با شدت بیشتری تجربه خواهیم کرد چون ظرفیت استان بیش از وضع موجوی است که مدیریت می شود.

 

وی بر توجه ویژه به زیرساخت های گردشگری تاکید کرد و یاد آور شد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده که توسعه گردشگری آبی از جمله آنهاست و موافقت نامه یک هزار و 300 میلیاردتومانی را امضا کردیم برای ايجاد زيرساخت ها و رشد شتابان اين حوزه و سرمایه گذاری موثر خواهد بود.

 

وی خاطر نشان کرد: در حوزه كنترل تورم و تنظيم بازار، با وجود اجرای فاز دوم هدفمندی يارانه ها و تحريم ها، كنترل تورم در كل كشور بسیار خوب اجرا شده و براساس آمار مستند، مهار تورم در استان بيش از 2 درصد بهتر از وضعيت متوسط كشور است.

 

حاجتی، با بیان اینکه در حوزه صادرات غیرنفتی طی 9 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی، 70 درصد رشد داشتیم که باعث فعال تر شدن حوزه های اقتصادی و بهبود اشتغال استان شده است، از کاهش 6 درصدی نرخ بیکاری به دنبال اقدامات صورت گرفته در این حوزه خبر داد.

 

وی به تشکیل ستاد توسعه شیلات در استان اشاره کرد و گفت: با مشاركت سازمان شيلات ايران، در جهت تنظيم سند توسعه شيلات و آبزی پروری اقدام شده و در اين برنامه قرار است از ظرفيت های استان استفاده شود تا بتوانيم در پايان برنامه افزايش 2 برابری در توليدات شيلات و آبزی پروری را داشته باشيم.

 

وی با اشاره به نرخ بیکاری 43.5 درصدی در مسجد سلیمان، از جانمایی پروژه آلومینیوم و صنایع پتروشیمی در این شهرستان جهت اشتعالزایی خبر داد و تاکید کرد: با اجرای فاز اول این پروژه كه حدود 2 سال به طول می انجامد، حدود 800 نفر مشغول به كارخواهند شد و در دوره ساخت نیز 500 نفر مشغول به کار می شوند.

 

معاون برنامه ریزی وتوسعه استانداری خوزستان، با بیان اینکه شهرستان شادگان نیز نرخ بیکاری بالایی دارد، تصریح کرد: برای اين شهرستان نيز اقدامات بسيار موثری در دستور كار قرار گرفته كه از جمله آن مي توان به توجه به حوزه گردشگری در زمينه تالاب، كمك به تسهيل در روند اجرای فولاد شادگان و راه اندازی بندر شادگان اشاره كرد.

 

وی با تاکید بر اینکه بندر شادگان با سرمايه گذاری 40 ميليارد تومان بلااستفاده باقی مانده بود و با اقداماتی كه انجام شده از اين بندر چندين هزار راس دام سبك و سنگين صادر شده است، اضافه کرد: در حوزه حمايت از توليدكنندگان استان، بخش نامه ای از سوی استاندار صادر شد که طی آن دستگاه های دولتی استان ملزم به استفاده از تولیدات استانی شدند.

 

وی با بیان اینکه در فاز دوم نیز شرکت های خصوصی و در فاز سوم مردم استان را به خرید کالاهای داخلی ترغیب خواهیم کرد، به احیای توسعه پروژه 550 هزار هکتاری اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 6 هزار نفر در اجرای اين طرح در استان مشغول به كار هستند كه در زمان بهره برداری، اين میزان اشتغال بيشتر می شود و فقط با این اقدام به اندازه پنج سال منابع به استان تزریق شده است.

 

حاجتی، به ایجاد دفتر تسهیل در امور بازرگانان در کشور عراق اشاره کرد و با بیان اینکه یک بخش از کار این دفتر توسعه صادرات غیرنفتی به عراق است به ایجاد منطقه آزاد کشاوری در استان و شهرک های کشاورزی اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات بخش کشاورزی این بود که ارزش افزوده در چرخه های مختلف در خوزستان نصیب ما نمی شد و الگوی کشت آنچنان اقتصادی نبود و به دنبال ماموریت های ملی بودیم.

 

وی با بیان اینکه در طرح شهرک های صنعتی تمامی فرآیند ارزش افزوده می تواند نصیب استان شود و از امکانات منطقه آزاد اروند در این راستا بهره مند شویم، عنوان کرد: طرح بازسازی فرودگاه مسجد سلیمان، طرح خودروهای اروندی، تقویت بنیه اقتصادی شهرهای مرزی از جمله راه اندازی بازارچه اروندکنار، تامین اعتبار طرح تله مدیسن(پزشکی از راه دور)، تامین اعتبار مدارس عشایری و صعب العبور، تامین اعتبار تجهیزات مرزبانی از دیگر اقدامات این حوزه است.

 

پایان پیام/

کد خبر 431861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha