قزوین نیازمند مرکز اسناد قوی در حوزه تاریخ سیاسی است

خبرگزاری شبستان: استاندار قزوین گفت: لازم داریم در حوزه تاریخ سیاسی مرکز اسناد قوی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی روزبه پیش از ظهر امروز (25 دی) در جلسه شورای اداری استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در استان قزوین با توجه به پیشینه درخشان باید بیش از این نسبت به حفظ و ثبت آثار مکتوم اقدام کنیم.

وی ادامه داد: آثار مکتوب و اسنادی در حوزه های تاریخ سیاسی قزوین وجود دارد و باید توجه داشته باشیم خاصیت گذشت زمان، فراموشی است و لازم داریم در حوزه تاریخ سیاسی مرکز اسناد قوی داشته باشیم.

استاندار قزوین اضافه کرد: آثار علما و مشاهیر نیز نکته مهمی است و از دغدغه های جدی ما این است که آثار نفیسی در بیوت علما وجود داشت که الان نمی دانیم در چه وضعیتی است.

وی عنوان کرد: این تاریخ و هویت منطقه، گنجینه ارزشمندی است و این دغدغه ماست و همواره درصدد بودیم مرکز مهمی داشته باشیم که اعتمادسازی کرده و بعد ارتباط صمیمی برقرار کنیم تا افراد این آثار را به شکل امانت بگذارند.

در ادامه مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین اظهار کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی قزوین، آخرین اداره ای است که بعد از استان شدن قزوین فعالیت خود را با نیرو و امکانات اندک آغاز کرد.

حجت الاسلام سید مهدی حسینی عنوان کرد: بر اساس سخن آقای صالحی امیری (رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی) مبنی بر اینکه باید کتابخانه ملی ایران به کانون فکر و اندیشه کشور تبدیل شود؛ ما نیز با تبعیت از سیاست مرکز و حمایت مسئولان برای سهل الوصول شدن تحقیق، خدمات ارائه دادیم.

وی اعلام کرد: ما در استان اقدامات متعددی را داشتیم از جمله اینکه اسناد را مرمت و بازسازی و به صورت دیجیتالی درآوردیم که در اختیار مولفان و دانشجویان قرار می گیرد، در استان 2 هزار و 300 نسخه خطی وجود دارد که با تفاهم نامه ای که با کتابخانه های عمومی استان داشتیم، نسبت به نگهداری این نسخ اقدام شده است.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان قزوین خاطر نشان کرد: در استان قزوین نسخ خطی زیادی وجود دارد که فراخوان هایی در این خصوص داده شده است تا از این میراث گرانبها محافظت کنیم که به صورت، امانت، هبه و فروش این امر صورت می گیرد که ان شاالله بتوانیم با حفظ این میراث آنها را به نسل آینده منتقل کنیم.

وی یادآور شد: ما نگران از بین رفتن این آثار هستیم که نسل آینده به آن نیاز دارند و امیدواریم در سالی که به نام اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است بتوانیم ادای تکلیف کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 431845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha