به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، عبدالرحمن بنغرمان شهری سفیر پیشین عربستان فروردین ماه 93 در دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی پیشانی وی را بوسید که این بوسه برای او دردسرساز شد.
پس از مدتی این سفیر به عربستان فراخوانده شد و عزل شد و سفیر جدیدی جای او را در تهران گرفت که علتش را هنوز کسی نمی دانست تا این که حسین امیر عبداللهیان معاون وزیر امور خارجه کشورمان پرده از این موضوع برداشت.
امیرعبداللهیان در قسمتی از گفتگوی خود با روزنامه شرق می گوید: سفیر عربستان بعد از معرفی، استوارنامه خودشان را گرفتند و وارد کشور شدند و کارشان را شروع کردند. آنچه مقامات عربستان در مورد ترک تهران توسط ایشان بهطور رسمی به ما گفتند، این بود که ایشان برای ماموریت دیگری تعیین شدند و از این تاریخ ماموریتشان در تهران خاتمه پیدا میکند.
وی می افزاید: ظاهرا سفیر عربستان که دیدار خوب و مثبتی با آقای هاشمیرفسنجانی داشتند، در پایان ایندیدار، گویا پیشانی آقای هاشمیرفسنجانی را بوسیدند. آن سفرا یا مقامات کشورهای عربی برای ما توضیح دادند که این اقدام سفیر، در حوزه پروتکلیشان و حفظ شوونات کشورشان سوالاتی در ریاض ایجاد کرده، به این دلیل این فرد را برگرداندهاند.
معاون عربی و آفریقایی وزیر امور خارجه کشورمان توضیح می دهد:در حوزه کشورهای عربی وقتی در کشوری برای تبریکی به حضور مقام اول آن کشور میرسند، روی بینی او را میبوسند و بالاتر از بینی، یعنی پیشانی را نمیبوسند و بوسیدن پیشانی، نشاندهنده جایگاه ویژه و بالایی است که برای برخی از آنها قایل میشوند. البته اینها چیزهایی است که در افواه گفته شد و در برخی سایتها دیدیم تصاویری از این دیدار گذاشتند. بعد از آن ملاقات هم سفیر عربستان دیداری با من داشت و از محتوای آن گفتوگو خیلی به نیکی یاد کرد. این ملاقات تاثیر مثبتی در ذهن سفیر عربستان برجای گذاشته بود. مقامات عربستانسعودی صرفا به این بسنده کردند که چون ایشان برای ماموریت دیگری عازم است به ماموریتش در تهران خاتمه داده شده که البته رفتار متعارفی نبود و طبیعیتر این بود که حتی اگر قرار بود این سفیر به ماموریت دیگری اعزام شود، فرصت پیدا میکرد که با مقامات کشورمان بهطور رسمی و در چارچوب پروتکلهای موجود خداحافظی و بهطور طبیعی کشور را ترک کند.
به گزارش شبستان، در واکنش به این اقدام عبدالرحمن بنغرمان شهری، جوانان عربستانی در صفحات توئیتر خود از دیدار سفیر کشورشان در تهران با علی اکبر هاشمی رفسنجانی انتقاد کردند و بوسه سفیر بر پیشانی رئیس مجمع تشخصی مصلحت نظام را به تمسخر گرفتند.
این جوانان که عمدتا به سیاستهای داخلی خاندان سعودی اعتراض دارند، با انتقاد از رویکرد رژیم آل سعود در برخورد با اقلیت شیعیان در این کشور و سرکوب آنها تاکید کردند که درحالی که شیعیان در عربستان به دلیل شیعه بودن مورد غضب هستند وگاهی به «مزدوری برای ایران» متهم میشوند، نماینده عربستان بر پیشانی یکی از سران ایران بوسه میزند.
جوانان عربستانی در این خصوص «هشتگ السفیر _ السعودی _ فی _ ایران #» را راه انداختند و موج اعتراضات به خاندان سعودی را تحت این عنوان به راه انداختند.
در آخرین اخبار از وضعیت سرپرستی سفارت عربستان در تهران، مرضیه افخم سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته اعلام کرد که سفیر جدید این کشور در ایران به تهران معرفی شده است و در حال طی روند اداری خود است تا بتواند وارد کشورمان شود.
پایان پیام/
نظر شما