لزوم توجه به ایده‌های دانش‌بنیان جهت توسعه اقتصادی شهر مشهد

خبرگزاری شبستان: دبیر طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه السلام) با اشاره به اهمیت باورهای فرهنگی در جامعه، تصریح کرد: تعمیق اهمیت توجه به ایده‌های جوانان و تبدیل آن به اقتصاد، از محوری‌ترین نیازهای توسعه شهر مشهد است.

حجت‌الاسلام هاشم مهذب، دبیر طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه السلام) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در مشهد اظهار داشت: تعمیق اهمیت توجه به ایده‌های جوانان و تبدیل آن به اقتصاد و کسب و کار، از محوری‌ترین نیازهای توسعه هر شهر است که این امر در شهر زیارتی مشهد از اهمیتی دو چندان برخوردار است.

 

وی افزود: اگر بپذیریم ارزش هر دانش به میزان بهره‌برداری آن بستگی دارد؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در مقوله‌هایی که باعث بهره‌برداری از دانش شود، از اصالت و اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود.

 

دبیر طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه السلام)با اشاره به گسترش بیکاری در میان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، گفت: این معضل بیانگر این مساله است که اگر چه دانش مورد مبادله قرار گرفته است، اما تبدیل به امری کاربردی و ارزش‌آفرین نشده است.

 

حجت‌الاسلام مهذب تصریح کرد: بی‌شک کمبودهایی در حلقه ارتباطی دانش و صنعت وجود دارد و مسئولان نیز در توجه به ظرفیت‌های نخبگانی که توانایی تبدیل ایده‌هایشان به صنعت وجود دارد، کم‌کاری کرده‌اند.

 

وی با بیان اینکه ایجاد زمینه کسب و کار دارای منفعتی عمومی است، افزود: همانطور که احداث مدرسه توسط خیرین امری پسندیده بشمار می‌رود، توجه به مقوله‌هایی که زمینه توسعه کسب و کار را به ارمغان می‌آورد نیز ثوابی عام‌المنفعه دارد.

 

مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بارها بر لزوم توجه به اقتصاد درون‌زا و عدم اتکا به درآمدهای نفتی تاکید کرده‌اند؛ لذا خیرین می‌توانند با سرمایه‌گذاری در عرصه‌‌های پژوهشی و فناوری، نقش بسزایی در تحقق منویات ایشان داشته باشند.

 

حجت‌الاسلام مهذب یادآور شد: البته خیرین در رابطه با اهمیت مقوله فناوری توجیه کافی نشده‌اند که در این میان رسانه‌های گروهی‌ از رسالت مهمی جهت اطلاع‌رسانی برخوردار هستند.

 

وی با اشاره به برنامه‌های مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت، اظهار داشت: بر طبق سخنان مقام معظم رهبری، همه رفتارهای روزمره، عادات و «نگاه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی» مردم از فرهنگ آنها الهام می‌گیرد، لذا باورهای فرهنگی به همه مسائل و عرصه‌های دیگر سایه انداخته و مهمتر است.

 

مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت در رابطه با برنامه‌های این مرکز که نقطه عطفی در عرصه فناوری‌های فرهنگی پایتخت معنوی ایران بشمار می‌رود، اظهار داشت: توجه به توان مجموعه‌های غیر دولتی دانش‌محور و فناور و همچنین تقویت تشکلهای فرهنگی و جهت‌دهی آنها برای رفع نیازهای استان از مهم‌ترین برنامه‌های این مرکز محسوب می‌شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 431821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha