به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، در جنوب غرب تهران، مدرسه ای وجود دارد که سابقه اش به سال 42 برمیگردد و اولین مدرسه در این منطقه از تهران است؛ یعنی حتی قبل از ساخته شدن مدارس امام باقر (ع) و مدرسه پنج تن آل عبا. مدرسه ای که به گواهی اسناد و مدارک در زمره یکی از فعالترین مدارس در زمینه های سیاسی، اجتماعی و تحلیلی است به طوری که مرتب توسط تولیت و مدیریت، اوضاع داخلی و خارجی رصد و به استحضار طلاب و مردم منطقه میرسد: مدرسه حضرت حجت (ع).
تاریخچه متولیان
متولی اولیه مدرسه، مرحوم آیت الله محقق بودند که بعد از ایشان، کوتاه زمانی آقازاده شان متصدی این کار شدند که به هر شکل چندان طول نکشید؛ تا اینکه آیت الله دری نجفآبادی متولی مدرسه شدند. وی آیت الله علی سیفی را دعوت به کار کرد و بنابر اظهار حاج آقای سیفی، ایشان مسئول اصلی بودند حتی در امور مالی.
از استقلال تا تحت نظر مدیریت استان تهران درآمدن
این مدرسه تا سال 1375 مستقل اداره میشد تا اینکه در این سال زیرنظر مرکز مدیریت قم درآمد و سپس با تأسیس مرکز مدیریت حوزه های عملیه استان تهران، زیر نظر آن درآمد.
آیت الله سیفی و طی پله به پله تمامی مراحل تا تولیت
آیت الله سیفی متولد 1332 شهرستان آمل می باشد که پس از اتمام ششم نظام قدیم، مقدمات را در زادگاهش خواند و سپس رهسپار قم شد. در قم از درس آقایان علی قائمی، آل اسحاق تبریزی، جعفر سبحانی، پایانی، مکارم شیرازی و ... بهره ها برد. وی بسیار در فعالیت های انقلابی فعال بود و چندین بار بازداشت شد و پس از انقلاب، قاضی دادگاه انقلاب و دادگستری بود و الآن قاضی دادگاه تجدیدنظر تهران می باشد. وی سابقه نزدیک به ده دهه فعالیت در بخش های مختلف این مدرسه را دارند. ضمن اینکه استاد دروس نهجالبلاغه و اخلاق هستند. وی از بیشتر مراجع عظام برجسته کشور مجوز دریافت وجوهات شرعیه را دارد.
حجره ها و طلاب
مدرسه حیاط كوچكی دارد و زیربنای آن در چهار طبقه واقع شده به طوری که در هر طبقه، شش حجره وجود دارد. البته حیاط این مدرسه مانند بسیاری از مدارس دیگر کوچک است به همین خاطر از فضای مسجد برای تدریس برخی از دروس ماننداخلاق و نهجالبلاغه استفاده میشود.
در این مدرسه پایه اول تا ششم وجود دارد و در مجموع 60 طلبه دارد که عمدتاً اهل تهران و منطقه جنوب غرب هستند و 32 نفر شب خوابند.
تحلیل همیشگی و مستمر اوضاع داخلی و خارجی
به گفته حاج آقای سیفی هر هفته برای طلاب در مورد امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و اقصی نقاط جهان سخنرانی برگزار می شود و به همین منظور مناسبت های هفته در قالب بروشورهایی تهیه می شود و بیان طلاب و مدرم منطقه پخش می شود. همچنین به طور ثابت در مناسبت های انقلابی حضور ثابتی دارند و به منظور تحقق عینی منویات مقام معظم رهبری، طلاب و روحانیون بسیج میشوند؛ مثلاً در روز درختکاری 2 طلبه این مدرسه اقدام به غرس درخت در منطقه کرده اند.
سپاس ویژه نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان تهران از پایگاه بسیج حوزه
پایگاه بسیج حوزه که آیت الله سیفی، فرماندهی آن را برعهده دارند، در زمره فعالترین پایگاه های بسیج طلاب قرار دارد به طوری که حجه الاسلام و المسلمین مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت محمد رسول الله تهران طی نامه ای خطاب به آیت الله بوشهری از چهار مدرسه فعال بسیجی نام می برد که یکی از آنان، همین مدرسه است.
چرایی تشکیل سپاه و شهادت استاد مطهری
همه ساله در سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین شهادت استاد مرتضی مطهری (ره) برنامه های مفصلی انجام می شود که متولی مدرسه دلیل این رویداد را چنین بیان داشت: نسل جدید چیز زیادی درباره چرایی تشکیل نهادهای انقلابی به ویژه سپاه نمیداند لذا وظیفه ماست که آنان را با این مهم آشنا کنیم. همچنین برای آشنایی و معرفی دقیق و مصداقی فرقه های انحرافی باید گروهک های ضد انقلاب، التقاطی و انحرافی مختلف مانند پژاک و فرقان که دومی استاد مطهری را شهید کرد، به طلاب جوان معرفی کرد.
چشم انداز مدرسه
به گفته متولی مدرسه، چشم اندازی که برای مدرسه ترسیم کرده ایم حرکت در افق 1404 و پیگری بی وقفه منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی می باشد. به همین دلیل طلاب را به طور مداوم با آرمان ها و اهداف اصیل انقلاب اسلامی آشنا میکنیم و در مناسبات انقلابی شکرت میکنیم. از اینرو طلاب و روحانیون مدرسه، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خوبی دارند به طوری كه كلیه امور فرهنگی مدرسه توسط آنان با دقت و جدیت انجام میشود.
واحد فرهنگی حوزه
واحد فرهنگی مدرسه هر هفته در قالب بروشری منسبت های تاریخی، سیاسی، اجتماعی و بین المللی هفته را تهیه میکند که در بروز رسانی وتنظیم برنامه مؤثر است. نقش اصلی در تهیه این برنامه را تولیت مدرسه بر عهده دارد. همین واحد، گزارش بسیار مرتب و دقیقی از فعالیت های مدرسه را در قالب کتابی تهیه میکند که در نوع خود کم نظیر است.
پایان پیام/
نظر شما