سید محمد حسین علوی زاده، دبیر کنگره 88 شهید مفقود الاثر کاشان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:این کنگره به عنوان بزرگترین رخداد فرهنگی و معرفتی درراستای ترویج فرهنگ جهاد، ایثار، مقاومت و شهادت به مدت دو روز در دو بخش عمومی و تخصصی برگزار می شود.
وی با اشاره به برگزاری بخش عمومی برای خانواده معزز شهدا، ایثارگران، جانبازان، آزادگان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس افزود:بخش تخصصی نیز ویژه نسل جوان اعم از دانش آموزان، دانشجویان، طلاب علوم دینی برادر و خواهر است.
به گفته وی،این کنگره با تشکیل 10 کمیته تدوین و تالیف، فرهنگی و هنری، حفظ و تولید آثار، فنی و رایانه، تحقیق و پژوهش، مهندسی فرهنگی و نمایشگاه، یادواره ها، روابط عمومی و رسانه، برنامه ریزی و مالی، اداری و پشتیبانی و خواهران در حال انجام مقدمات اجرایی و پیگیری برنامه ها است.
*برنامه های پیش بینی شده کنگره/چاپ پنج کتاب و دایرة المعارف شهدا
مدیر موسسه فرهنگی شهید محمدرضا تورجی زاده کاشان، تالیف پنج کتاب و دایرة المعارف تک جلدی برای شهدای مفقودالاثر و رو نمایی از این آثار را یکی از برنامه های پیش بینی شده این کنگره ذکرکرد و گفت:این پنج کتاب شامل چاپ و صیتنامه ها، زندگینامه ها، اسناد، تصاویر و خاطرات شهدای مفقودالاثر است.
علوی زاده، تالیف کتاب زندگینامه و خاطرات شهدای شاخص و کمتر شناخته شده دارالمومنین کاشان از جمله سردار شهید غلامرضا طرق متولد سال 1340 از این شهرستان را یادآورشد و گفت: این سردار شهید مفقود الاثر فرمانده گردان خط شکن لشكر 92 زرهي خوزستان و عضو گردان شهادت نيروي زميني ارتش در دوران دفاع مقدس بود.
وی تصریح کرد: سردار شهید غلامرضا طرق در سال 58 وارد دانشگاه افسری و با آغاز جنگ تحميلي عراق علیه ایران، به مناطق عملیاتی جنوب اعزام شد و سرانجام در روز 21 بهمن ماه سال 1364 و در عمليات والفجر 8 به شهادت رسيد اما پيكر او تاكنون پيدا نشده است.
به گفته وی،چاپ کتابی مشتمل بر 100 قطعه عکس های دیده نشده از حماسه شهدای مفقودالاثر کاشان در جنگ تحمیلی،سرگذشت پژوهی از طریق جمع آوری اسناد و مدارک تصویری، صوتی و یا مکتوب به یادگار مانده از شهدا و تبدیل آن به فایل های فشرده و قابل حفظ و نگهداری از دیگر مقدمات اجرایی کنگره است.
*تولید آهنگ ایثار و شهادت/اجرای 20 یادواره و نصب یادمان شهدای مفقود الاثر
این جوان فعال فرهنگی مذهبی، ساخت و تولید آهنگ ایثار و شهادت و نخستین اجرای زنده آن در زمان برگزاری کنگره را از دیگر برنامه های این رخداد فرهنگی برشمرد و گفت: ساخت، نصب و رونمایی از یادمان دائمی شهدای مفقودالاثر كاشان در یکی از مبادی ورودي يا مراکز عمومی پرتردد شهر را از اقدامات جنبی کنگره ذکر کرد.
علو ی زاده، با اشاره به اینکه نخستین همایش "مادران چشم به راه" نیز به عنوان مقدمه و طلیعه نخستین کنگره 88 شهید مفقود الاثر کاشان در «27 مهر» برگزار شد افزود:اجرای 20 یادواره شهداي مفقود الاثر كاشان با همكاري و هماهنگی آموزش و پرورش در 20 دبيرستان دخترانه و پسرانه و دانشگاه های اين شهرستان از دیگر طرح های مصوب ستاد اجرایی این کنگره است.
به گفته وی،این یادواره ها قبل از کنگره به منظور ایجاد موج فرهنگی در بین دانش و معرفی هر چه بهتر و بیشتر شهدای مفقود الاثر به این نسل الگو پذیر و آینده ساز کشور انجام می شود.
وی، برپایی نمایشگاه به وسعت هزار متر مربع در 14 غرفه با نمایش آثار مختلف فرهنگی کتاب، سی دی، پوستر، مقاله، نقاشی و ساخت آثار حجمی از ادوات نظامی را یادآو رشد و گفت:ساخت فیلم مستند شهدای مفقود الاثر کاشان به مدت 20 دقیقه، تولید فیلم کوتاه 20 دقیقه ای از مراحل کارهای اجرایی کنگره و کلیپ پنج دقیقه ای شهدای گمنام و توزیع و انتشار این آثار به صور ت لو ح فشرده در فضای مجازی از دیگر برنامه های کنگره است.
*فراخوان تولید آثار هنری برای کنگره شهدای مفقود الاثر کاشان
به گفته وی، فراخوان تولید آثار هنری برای کنگره 88 شهید مفقود الاثر کاشان از دیگر اقدامات فرهنگی و جنبی این کنگره است که از ماه آینده با محوریت ارایه مقالات، نقاشی، ط رح های گرافیکی و موضوع شهدای مفقو د الاثر اعلام می شود.
علوی زاده در پایان با تاکید بر اینکه آثار كمي از شهداي مفقود الاثر كاشان بر جاي مانده است و متاسفانه با فوت پدر و مادر شهدا نیز دسترسی به آثار و اسناد آنها سخت تر می شود، افزود:برگزاری این کنگره یک اقدام فرهنگی در زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا و مستندنگاری آثار هدایتگر و سازنده آنها برای آیندگان است.
پایان پیام/
نظر شما