به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، مصر اولین کشور عربی بود که با اسرائیل پیمان صلح به امضا رساند و در دوران مبارک توافقنامه های اقتصادی بسیاری از جمله فروش گاز ارزان به تل آویو میان دو طرف منعقد شد.
با سقوط مبارک و روی کار آمدن دولت محمد مرسی به دنبال خواست مردم مصر برای قطع روابط با تل آویو، اسرائیا نیز عقب نشست اما با قدرت گرفتن حکومت نظامی عبدالفتاح السیسی بار دیگر سیاست های دوره حسنی مبارک در دستور کار قرار گرفت و سیسی با بستن گذرگاه رفح راه عبور فلسطینیان را به خارج از غزه با عنوان پیشگیری از حملات تروریستی به مصر، مسدود کرد.
اما آخرین نمونه روابط رسمی دوجابنه این دو، سفر اخیر شیمون، مدیر بخش وزارت خارجه اسرائیل برای گفت وگو با رئیس جمهور و مقامات رسمی مصر است که همزمان با اوضاع متشنج داخل مصر و اعتراضات به سیاست های دولت صورت می گیرد.
از جمله پیام های این سفر می تواند گسترش روابط سیاسی و اقتصادی طرفین باشد همانگونه که مقامات اسرائیل به مبادلات دو جانبه صدها میلیون دلاری اذعان کرده بودند.
از سوی دیگر سیسی که گفته می شود از حامیان سرسخت نتانیاهو است می تواند به وی در مقاطع حساس مانند جنگ احتمالی با فلسطین کمک کند و بار دیگر گذرگاه رفح را بسته و با اتهام زنی به حماس به عنوان برگ برنده تل آویو در صحرای سینا و کشورهای عربی عمل کند.
در عوض این اقدامات قاهره، اسرائیل نیز همانند دوره مبارک که پنجاه سال به هر شکل ممکن او را در قدرت نگه دشت، حکومت نوپای مصر را تحت هدایت السیسی حفظ و بر واشنگتن در زمینه مقابله با مخالفان وی فشار لازم را خواهد آورد.
پایان پیام /
نظر شما