به گزارش شبستان از اسلام آباد / وزارت امور خارجه امریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد : نام ملا فضل الله در ردیف تروریسم بین الملل قرار گرفته است .
ملا فضل الله که در سال 2009 میلادی توانسته بود کنترل قسمت اعظم منطقه سوات در شمال ایالت خیبرپختون خواه را بدست گیرد. ارتش پاکستان سپس با اغاز عملیات نظامی ، گروه شورشی تحت فرماندهی وی را از این منطقه تارو مار کرد .
ملا فضل الله سپس به خاک افغانستان گریخت و از انجا هدایت اقدامات تروریستی در خاک پاکستان را بدست گرفت .
ملا فضل الله همچنین در اواخر 2013 میلادی به فرماندهی تحریک طالبان پاکستان که خطرناکترین گروه تکفیریها در پاکستان است رسید .
به گفته دولت پاکستان ، بیش از 40 گروهک تکفیری و تروریستی در این کشور قرار داد که همگی خود را طالبان می خوانند.
گفته می شود ملا فضل الله در خاک افغانستان و در نزدیکی با مرز پاکستان مخفی شده است .
وزارت امور خارجه امریکا زمانی نام ملا فضل الله را در لیست گروههای تروریستی قرار داده که پیش از این رسانه های پاکستان به نقل از برخی مقامات سیاسی و امنیتی این کشور که نخواسته بودند نامشان برده شود سازمان سیای امریکا را با به دادن اسلحه و لوازم جنگی به گروهک متعلق به ملا فضل الله به منظور فشار به دولت و ارتش پاکستان متهم کرده بودند .
روابط پاکستان و اسلام آباد به دلیل حملات هواپیماهای بدون سرنشین امریکا به خاک پاکستان به تنش گراییده است .
بالگردهای امریکایی همچنین نوامبر 2011 میلادی با حمله به پست دیدبانی سلاله در مرز پاکستان و افغانستان 28 تن از سربازان پاکستانی را کشتند .
اقدامات تجاوزکارانه امریکا باعث شد تا پاکستان در واکنش دست به اقدامات متقابلی زند از جمله نزدیک به هفت ماه مسیر عبور کامیونهای تدارکاتی نیروهای ناتو در خاک پاکستان را بست و سطح همکاری با امریکا را در زمینه امنیتی و نظامی کاهش داد .
تحلیل گران مسائل سیاسی پاکستان معتقدند امریکا با حمایت از ملا فضل الله و گروه تحریک طالبان پاکستان در نظر داشت در راستای اهداف منطقه ای خود پاکستان را تحت فشار قرار داده و سیاستهای خود را بر این کشور دیکته کند .
موضوع حمایت امریکا از طالبان محلی پاکستان زمانی در رسانه های پاکستان به گردش افتاد که اعضای به شدت مسلح تحریک طالبان پاکستان به صورت گروهی چندین بار به ایستهای بازرسی و پستهای مرزی و دیدبانی پاکستان در نزدیک خاک افغانستان حمله کرده پس از قتل و عام سربازان پاکستانی دوباره به خاک افغانستان متواری شدند .
این حملات با حضور نیروهای امریکایی و ناتو در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان صورت گرفته بود . پاکستان پس از این حمله از دولت افغانستان و نیروهای تحت فرماندهی امریکا در خاک افغاسنتان به سختی انتقاد کرده بود .
با این حال به نظر می رسد پس از حمله وحشیانه اعضای تحریک طالبان پاکستان به یک مدرسه در پیشاور که نزدیک به 150 تن از دانش اموزان و معلمان جان خود را از دست دادند و این اقدام واکنش جهانی را به دنبال داشت آمریکا با تغییراتی در سیاست خود در جهت تعامل با گروهکهای تروریستی و تکفیری ، نام ملا فضل الله را به صورت صوری در لیست افراد تروریست قرار داده است .
پایان خبر
نظر شما