به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان ، علیرضا شاه حسینی در جمع خبرنگاران به اهمیت آرشیو و نگهداری نشریات اشاره کرد و افزود: آرشیو نشریات ، به معنای نگهداری و حفظ تاریخ است و نقش مهمي درحفظ هويت ديني،ملي وفرهنگي گذشته،حال وآينده دارد.
وی تصریح کرد : هر برگ روزنامه، مجله و نشریهای که آرشیو میشود، برگی از زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یک ملّت، حفظ و نگهداری میشود.
شاه حسینی با عنایت به اینکه آرشیو نشریات گذشته رابه آينده پيوندميزنداظهار کرد:این آرشیو ها مهمترين مجراي اشاعه يافته هاي علمي هستندو بهترین مکان برای مسئولان و آحادجامعه پژوهشگروبه مثابه بانك اطلاعات قوي وكارآمد،مورداستفاده قرارمی گيرند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان اذعان داشت : آرشیو نشریات کتابخانه مرکزی ، هماکنون بیش از یک هزار نسخه از نشریات سال 1305تا 1376 را شامل می شود .
وی افزود: عناوینی از روزنامه های اطلاعات ، کیهان ، رسالت ، جمهوری اسلامی در سال های مختلف و 111 عنوان نشریه در این بخش نگهداری میشود .
شاه حسینی یادآور شد : آرشیو روزنامه اطلاعات از سال 1305 است و قدیمیترین روزنامه ای است که در آرشیو کتابخانه مرکزی استان سمنان نگهداری می شود .
این مسئول فرهنگی اضافه کرد : چنانچه مقالات چاپ شده در نشریات کشور از سال 1357 تاکنون مورد نیاز است ، با مراجعه به کتابخانه های عمومی و استفاده از نمایه نشریات ، قابل دسترسی است .
وی با اشاره به عضویت هفت هزار نفر در کتابخانههای عمومی استان سمنان همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی اظهار داشت: مردم این استان، افرادی مومن، بصیر و سرافراز در ایران اسلامی بوده و همیشه در همه عرصههای فرهنگی حضور فعال داشتهاند و این وظیفهای سنگین بر دوش ما میگذارد تا در برآوردن نیازهای مطالعاتی آنان بیش از پیش تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: فعالیتهای فرهنگی نیاز به برنامهریزی اصولی و جدیت دارد که نتایج آن در آینده میتواند جامعه را سعادتمند کند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان سمنان افزود: ۶۴ باب کتابخانه عمومی و مشارکتی در استان وجود دارد و انشاءالله بتوانیم به یاری خداوند در افزایش و توسعه آنها در مناطق محروم و روستایی نیز در آینده نزدیک اقدام کنیم.
شاه حسینی از وجود ۹۶۶ هزار و ۱۳۰جلد کتاب در کتابخانه های استان سمنان خبر داد و گفت: وجود ۱.۴۸ کتاب به ازای هر نفر باعث شده استان ما در رتبه دوم کشور قرار بگیرد.
وی افزود: با استناد به آمار نهاد کتابخانه های عمومی کشور، در حال حاضر ۴۶ کتابخانه نهادی، ۱۶ کتابخانه مشارکتی و دو باب کتابخانه مستقل در این استان مشغول فعالیت هستند.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان با اشاره به اینکه بیش از ۵۲ هزار نفر، عضو کتابخانه های عمومی استان هستند که حدود هشت درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد خاطر نشان کرد: به ازای هر نفر چهار متر مربع فضای کتابخانه ای در استان وجود دارد که به شاخص آن در سند چشم انداز ۱۴۰۴ رسیده ایم.
شاه حسینی افزود: استان سمنان در سه شاخص تعداد کتابخانه، تعداد کتاب و زیربنا در جایگاه دوم کشور قراردارد.
پایان پیام/
نظر شما