به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسکندر مؤمنی، رییس پلیس راهبر ناجا در حاشیه اولین کنگره ملی تروما در جمع خبرنگاران گفت: در بروز تروما عوامل مختلفی مؤثر است که تکیه بر یک عامل ما را به هدف نمیرساند، در حالی که باید تمام مؤلفهها را در نظر بگیریم.
وی افزود: در بروز تروما یکی از عوامل مؤثر عامل انسانی و فرهنگسازی است و نکته مهم دیگر ایمنی خودروها و لوازم حمل و نقل موتوری محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه خطای انسانی هیچگاه به صفر نمیرسد، تصریح کرد: باید تدبیری اتخاذ شود که اگر انسانی خطا کرد با ایمنی خودرو و راهها از صدمات احتمالی کاسته شود.
وی ادامه داد: در جادهای یک خودرو با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت دچار واژگونی میشود اما سرنشینان آن آسیب نمیبینند، در حالی که در همان جاده خودرویی دیگر با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت واژگون میشود و سرنشینان آن از بین میروند. این موضوع نشان دهنده نقش ایمنی خودروها در حوادث جادهای است.
سردار مؤمنی ادامه داد: قوانین و مقررات باید سختگیرانه باشد، در حالی که شاید قوانین به اندازه کافی جامع باشند اما در تمامی مؤلفهها از قبیل خودرو، جاده، سیستم درمان و عوامل انسانی درست اعمال نمیشود.
به گفته رییس پلیس راهبر ناجا، تنها نهاد متولی اعلام آمار مجروحین و تلفات در کشور پزشکی قانونی است و دستگاههای دیگر آمار مربوط به اقدامات خود را ارائه میدهند. همچنین پلیس متولی اعلام آمار تصادفات جادهای است.
وی همچنین در خصوص وظیفه پلیس در تروما گفت: پلیس تقریبا اولین ارگانی است که بر سر حوادث حاضر میشود و بلافاصله تمام دستگاههای مرتبط را مطلع میکند، اما در مناطق دور افتاده که دسترسی به دستگاههای امدادی وجود نداشته باشد پلیس اقدام به انتقال مجروحین میکند.
به گفته سردار مؤمنی، زمان رسیدن پلیس در حوادث شهری و جادهای به طور میانگین زیر ۱۰ دقیقه است.
پایان پیام/
نظر شما