جشنواره تئاتر فجر  به خاطر کمبود منابع مالی به شهرستان ها نمی رود

خبرگزاری شبستان:نشست سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در حالی با حاشیه های پیرامون طراحی پوستر این جشنواره و عدم پاسخگویی دبیرجشنواره به خبرنگاران پیش از این نشست برگزار شد، که اردشیر صالح پور گفت بر مشکلات تئاتر آگاه تر از هر کسی است و از زمان پذیرش دبیری جشنواره دو بار استعفا داده اما مورد پذیرش واقع نشده است.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری شبستان، نشست سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با حضور دکتر اردشیر صالح پور، دبیر این رویداد هنری  ظهر امروز سه شنبه 23 دی ماه در مجوعه تئاتر شهر برگزار شد

 

 

دکتر اردشیر صالح پور، دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: سی و سومین جشنواره تئاتر فجر مقارن با جشن های انقلاب شکوهمند اسلامی  روزهای یکم تا دوازدهم بهمن در تهران برگزار می شود، امسال سال فرهنگ است و ما گامی در جهت تحقق تئاتر ملی با شعار «فرهنگ ایرانی و تئاتر ملی برمی داریم.

 

وی افزود: توجه به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ارزش های اسلامی و دفاع مقدس با نگرش مدبرانه ، آسیب های اجتماعی، پیشرفت اقتصادی و توسعه ملی از جمله محورهای فراخون جشنواره سی سوم است.

 

 

دکتر صالح پور خاطر نشان کرد تئاتر فجر فرآیند و برآیند تئاتر کشور است، اگر پژوهشگری، تئاتر ایران را بخواهد بررسی کند باید جشنواره تئاتر فجر را نیز لحاظ کند چون این جشنواره برای همه است و تمامی ارکان تئاتر باید در آن مشارکت داشته باشند، به رغم همه کمبودها و کاستی هایی که متاسفانه در یک سال اخیر برای تئاتر وجود داشته هنرمندان دلسوز تئاتر رویکرد جانانه ای را به خرج دادند و دعوت جشنواره را لبیک گفتند و خانواده تئاتر ثابت کردند مشکلات مانع نمی شود که هنرمند از رسالت خود دور شود.

 

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر همچنین گفت: امسال به لحاظ کمی از یک اقبال و استقبال گسترده ای برخورداریم که جای امیدواری است که این رویکرد باید زمینه تعهد مسئولان را فراهم آورد که شرایط متعالی را باید برای هنرمندان فراهم کنند.

 

 

صالح پور تصریح کرد: در بخش تازه های تئاتر ایران ما 548 متقاضی شرکت کننده داشتیم دریغ که ما ظرفیت محدودی داریم  و از این تعداد 48 گروه در مرحله بازبینی انتخاب شد و در نهایت 12 اثر به بخش نهایی راه یافتند.

 

وی با اشاره به بخش های سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: در  بخش نسل نو جشنواره تئاتر فجربه این بخش نگاه جدی دارد چرا که جوانان زیر سی سال تئاتری به عنوان سرمایه 60 سال آینده تئاتر کشور هستند.

 

 

بخش های برگزیدگان مناطق خیابانی،مرور،میهمان، بین الملل، تولید متون نمایشی، سمینار، رادیو تئاتر، عکس و پوستر از جمله بخش هایی بود که دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به آنها اشاره کرد و گفت: ما در زمینه کارگردانی و بازیگری خیلی رشد کرده ایم اما هنوز در زمینه نمایشنامه نویسی عقب  رشد چندانی نداشته ایم.

 

وی افزود: خوشبختانه تئاتر ایران علی رغم کاستی ها و کمبودها رشد کرده و به بالندگی رسید و به تئاتر جهان خودش را نزدیک کرده است.

وی بر حضور پررنگ گروهای خارجی در بخش بین الملل اشاره کرد و افزود: امسال در بخش بین الملل شاهد حضور گروه های زیادی هستیم، ای کاش وضعیت بودجه به گونه ای بود که گروه های بیشتری به جشنواره سی و سوم می آوردیم.

 

 

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر  با اشاره به اهمیت بخش پوستر در جشنواره تئاتر فجر گفت: پوستر برای ما اهمیت دارد  و ما از انتقادات استقبال می کنیم و می بینیم برای نخستین بار پوستر این همه منزلت پیدا می کند و نشان می دهد که سواد معرفت شناسی جامعه بالا رفته است.

 

 صالح پور از انتشار کتاب پوستر جشنواره خبر داد گفت: ما  از کمک طراحان گرافیک بهره می بریم و  کتاب پوستر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را منتشر می کنیم.

 

 

وی از برگزاری کارگاه های آموزشی در  سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خبرداد و اظهار داشت: کارگاه های آموزشی با عنوان «از نمایش تا صحنه»، «کارگردانی، بازیگری خلاق»،« متامورفس» و« داراماتورژی» از سوی اساتیدی از ایتالیا و آلمان همزمان با برگزاری جشنواره برگزار می شود.

 

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر  از برگزاری سمینار«آشنایی با تئاتر کشورهای مسلمان» خبر داد و گفت: باید در کنار اجرای تئاتر به مبانی نظری و تئوریک توجه کنیم، تئاتری در عمل موفق است که مبانی نظری اش را هم با اجراها به پیش ببرد، سمینار آشنایی با تئاتر کشورهای در همین راستا برگزار می شود.

 

صالح پور همچنین از تجلیل  4 شهید عرصه تئاتر خبر در سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر داد و گفت:  امسال 17 و 18 هنرمند تئاتر درگذشتند که یاد آنها همه در جشنواره گرامی داشته می شود.

 

وی به برگزاری نشست مشورتی اهالی تئاتر با وزیر ارشاد اشاره کرد و گفت: ما در وزارت ارشاد از وزیر ارشاد درخواست کردم که تئاتر از دانش اصحاب تئاتر بهره مند شود و پیشنهاد دارم شورای مشورتی از اعضای حقیقی تئاتر برگزار شود که این شورا برگزار شد.

 

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر درباره آثار حاضر در بخش های مختلف جشنواره اظهار داشت: آثار حاضر در این جشنواره 118 اثر نمایشی است که  106 اثر از ایران و 12 اثر از کشورهای دیگر است که از این تعداد 26 اثر نمایش خیابانی، 77 اثر نمایش صحنه ای است که 37 اثر از شهرستانها  و 40 اثر از تهران است.

 

وی با اشاره به حضور پر رنگ بانوان در سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: حضور بانوان در زمینه کارگردانی در بخش تازه ها و نسل نو  پررنگ است و نشان می دهد زنان پا به پای مردان حضور جدی دارند.

 

صالح پور خاطر نشان کرد: استان های کردستان، کرمانشاه، گیلان، خراسان، بوشهر، البرز، کهگیلویه و بویر احمد پا به پای تهران در جشنواره حضور دارند.

 

 

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره پوستر جشنواره و حواشی پیرامون ان گفت: من در کنار هنرمندان هستم و مقابل آنها نیستم من هم تئاتری هستم، من متاسفم که نمی توانیم در آن حد به تئاتر فجر کمک کنم، من در 4 ماه است که با جشنواره تئاتر فجر  همراه شدم، اما جشنواره تنها 15 روز است که استارت جشنواره زده شده است، این نیز حاصل تلاش جان فرسای بچه های ماست، تئاتر نباید فنا شود، مدیران می آیند و می روند، این تئاتر است که می ماند، ایراد شما وارد است.

وی افزود:  در خصوص پوستر فکر می کنم شاید بهترین نوع برخورد را من داشتم، من جزو تئاترم و بسیاری از مسایل را می دانم، یارتا یاران آرتیست تئاتر است ما این را از جای دوری نیاوردیم، حضورش را باید قدر بدانیم،وی خودش پیشنهاد طراحی پوستر را داد با توجه به اینکه«هویت ایرانی، تئاتر ملی» شعار جشنواره بود این پوستر را طراحی کرد و یک ریال پول هم نگرفته است، یارتا یاران آدمی است که در زمینه هنرهای تجسمی کار می کند ،ما  برای اولین بار به سمت و سوی پوستری رفتم که هنر خیالی نگاری ایرانی را به روی نقشه ایران پیاده کردیم.

 

صالح پور با بیان اینکه هنر نمایش ایرانی روایتگری است، اظهار داشت: مدیوم هنر ایران روایت است، کانسپتی که یارتا انتخاب کرده بود پرده خوانی بود، ما ملتی هستیم که سواد بصری داریم، زمانی که این پوستر منتشر شد با المان های هنر ایرانی بود، من با تمام اساتید هنر ایران صحبت کردم، من و یارتا یاران از هر نقد تحلیلی استقبال کنم، اما هنوز به جز توهین و افترا یک نقد تحلیلی ندیده ام، می دانم فردا همین مشکل برای قباد شیوا و ابراهیم حقیقی هم پیش می آیدف در هر صورت 25 دی آخرین مهلتی است که پوسترها می آیند، خواهشمندم پوستر را در بستری آرام نقد کنیم. این حساسیت در زمینه پوستر را به فال نیک می گیریم.

 

 

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر درباره بودجه این جشنواره گفت: بودجه امسال یک میلیارد و 800  میلیون بوده است در حالی که سال گذشته بودجه جشنواره 2.5 میلیارد بوده استف ابتدا بودجه جشنواره 3 میلیارد و 600 میلیون بود که نشد.

 

صالح پور درباره برگزاری جشنواره در شهرستان ها نیز اظهار داشت: علی رغم اینکه من به سیاست تمرکززدایی اعتقاد دارم اما به این دلیل مشکلات مالی بخش شهرستان های فجر حذف شده است و  سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دلیل نبود بودجه تنها در تهران برگزار می شود و  65 درصد تئاتر شهرستان به تهران می آیند،

 

دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر درباره میزبانی پردیس خاوران از این جشنواره نیز گفت:  2 نوع جدول برای  سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر طراحی کرده ایم یکی با پردیس خاوران یکی بی خاوران،  ما امسال تئاتر شهر و مولوی را نیز نداریم، جدول جشنواره 10 درصد امکان تغییر دارد، ولی شاکله همین است. مجموعه خاوران امیدوارم که اضافه شود، اگر تفاهم نامه امضا شود 3 سالن آماده خاوران به جشنواره اضافه می شود وگرنه جدول همان خواهد بود.

 

وی درباره مراسم افتتاحیه سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت: این جشنواره افتتاحیه رسمی ندارد اما اختتامیه رسمی آن 12 بهمن در تالار وحدت برگزار می شود.

 

 

صالح پور درباره ضمانت اجرای عمومی آثار حاضر در سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اظهار داشت:  سال های گذشته کسی نمی توانست اثرش را به اجرای عمومی برود مگر اینکه از فیلتر جشنواره بگذرد، منتها گروه ها خیلی زیاد شده اند، وقتی 548 گروه متقاضی حضور است، مگر این تهران 16 میلیونی چند سالن دارد که همه اینها به اجرا بروند.

 

صالح پور با بیان اینکه من نه سودای ریاست دارم و نه نفعی دارم من تنها  یک معلم تئاتر هستم،گفت:  من 2 بار استعفا دادم که بروم  قبول نکردند، ماندم گفتم همه مشکلات را به جان می خرم، می خواهم در این مدت کوتاه این رویه را عوض کنم و اخلاق مدیریتی سانترالیسم دولتی تئاتر برگرفته از روسیه تزاری است را تغییر دهم.

 

پایان پیام/

کد خبر 431478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha