99 درصد استانداردهای ملی منطبق بر استانداردهای بین المللی/ نظارت بر کالاهای غیراستاندار به مردم واگذار می شود

خبرگزاری شبستان: مشاور ارشد رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه بیش از 99 درصد استانداردهای ملی بر اساس استانداردهای بین المللی است، گفت: یکی از عوامل موفقیت جهت تعاملات خوب و صادرات و واردات با کشورهای دیگر این است که استانداردهای ملی مطابق با استانداردهای بین المللی باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر امیدعلی مسعودی، مشاور ارشد رییس سازمان ملی استاندارد امروز (23 دی) در نشست خبری با خبرنگاران خراسان شمالی، به دستور و تاکید ویژه رییس جمهوری در جلسه هیات دولت این هفته به رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای افزایش بودجه و اعتبارات سازمان ملی استاندارد ایران اشاره کرد و گفت : این امر بیانگر عزم دولت بر حمایت کامل از این سازمان است و به واسطه حمایت های رییس دولت، سازمان ملی استاندارد ایران می‌تواند نقش نظارتی خود در حمایت از حقوق مردم و همچنین ارتقاء کیفیت کالاهای ایرانی بیش از پیش ایفا کند.
 
 
 
وی افزود: در جلسه هیئت دولت، همچنین قرار بر این شد با توجه به سازوکارهای تعریف شده در حوزه سازمان تعزیرات حکومتی، در کوتاه ترین زمان با مراکزی که خارج از ضوابط استاندارد کالا عرضه می کنند برخورد قانونی شود .
 
 
 
مشاروه عالی رییس سازمان ملی استاندار در امور ارتباطات ملی و بین المللی خاطرنشان کرد: همچنین  در این جلسه تصمیم گرفته شد که از این پس بازرسی و به دام انداختن متخلفان و نظارت بر عهده خود مردم گذاشته شود.
 
 
 
وی با اشاره به اینکه بیش از 99 درصد استانداردهای ملی بر اساس استانداردهای بین المللی تعیین شده است، اظهار داشت: یکی از عوامل موفقیت جهت تعاملات خوب و صادرات و واردات با کشورهای دیگر این است که استانداردهای ملی ما مطابق با استانداردهای بین المللی باشد.
 
 
 
دکتر مسعودی، با بیان اینکه کشور ما باید عضو فعال در سازمان های بین المللی باشد، بیان کرد: سازمان استاندارد باید بر اجناس وارده از ورودی و خروجی مرزهای کشور نظارت داشته باشد زیرا این سازمان حافظ جان و مال مردم است.
 
 
 
وی در ادامه بر نقش موثر آزمایشگاه های استاندارد بر کیفیت، تولید و صنعت  اشاره کرد و افزود: با کمک معاونت فناوری رئیس جمهوری به زودی تمام اطلاعات آزمایشگاه های کشور با هم هماهنگ می شوند که تحقق این امر از لحاظ اقتصادی به نفع نظام است.
 
 
 
مشاور ارشد رییس سازمان ملی استاندارد اظهارداشت: در حال حاضر آزمایشگاه حمل و نقل در ایران خودرو و سایپا فعال نیست که رئیس جمهور تاکید ویژه ای بر راه اندازی این آزمایشگاه ها دارد.
 
 
 
وی به توجه به علامت استاندارد هنگام خرید توسط مردم تاکید ویژه و تصریح کرد: با توجه به اینکه افکار عمومی در دست رسانه ها است، رسانه ها نقش موثری در اطلاع رسانی دارند و باید با آگاه کردن مردم این امر را در جامعه نهادینه کنند.
 
 
 
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه به عملکرد این اداره اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون 155 نمونه برداری از واحدهای صنفی عرضه طلا در قالب 200 واحد بازرسی در استان انجام شده که 37 مورد نقص مشاهده شده است.
 
 
 
فهیمه مهمان نواز افزود: از ابتدای سال 750 مورد بازرسی از نازل های سوخت جهت صحت عملکرد انجام شده که 96 مورد مردودی در این زمینه مشاهده شده است.
 
 
 
وی خاطرنشان کرد: همچنین از ابتدای سال دوهزار بازرسی از مراکز عرضه فرآورده های غذایی انجام شده که 837 فرآورده فاقد استاندارد کشف شد که توقیف، معدوم و عودت به استان های مربوطه داشتیم.
 
 
 
وی همچنین  صدور 30 پروانه استاندارد اجباری و 5 پروانه تشویقی، 600 بازدید از واحدهای تولیدی، بازرسی از 30 آسانسور، 56 مورد بازرسی از سردخانه ها و واحدهای خدماتی، 116 تذکر و 217 اخطار را از دیگر اقدامات انجام شده در سال جاری عنوان کرد.
 
 
 
وی با اشاره به اینکه تعداد آزمایشگاه های بافت شناسی در استان اندک است، بیان کرد: در همین راستا نیازمند همکاری دستگاه های مرتبط با بحث کیفیت، استاندارد، تولید و صنعت هستیم.
 
 
 
مهمان نواز با بیان اینکه برای شناسایی واحدهای صنفی تیرچه بتنی در استان با مشکل مواجه هستیم، افزود: فرآورده های تیرچه بتنی باید به صورت صنعتی تولید شود و آزمایشگاه هایی برای نظارت داشته باشند که متاسفانه این اقدامات صورت نمی گیرد و باید تعامل بیشتری با سازمان استاندارد داشته باشند.
 
 
 
وی در ادامه به آزمایش بافت شناسی برای محصولات غذایی سوسیس و کالباس به صورت ماهانه در استان اشاره کرد و گفت: شهروندان استان می توانند با خاطر آسوده این فرآورده های گوشتی را مصرف کنند.
 
 
 
پایان پیام/
 
کد خبر 431420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha