به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام ابراهیم ترابی، دبیر علمی جشنواره علامه حلی استان اصفهان امروز در مدرسه علمیه خواهران الزهرا المرضیه(س) اصفهان گفت: دانستن و دانایی یکی از محورها و شاخصه های مهم در جوامع بشری است که باعث پیشرفت و تعالی یک جامعه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سنجش دانایی به میزان تولید و مصرف اطلاعات کمک می کند، اظهار داشت: لازمه گسترش دانایی، به دسترسی سریع و آسان به اطلاعات و منابع علمی بستگی دارد، لذا در جوامعی که تقلید کورکورانه، شتاب زدگی و نادانی وجود د اشته باشد، هیچ اتفاق علمی نمی افتد و پیشرفت و تعالی هم صورت نمی گیرد.
دبیر علمی جشنواره علامه حلی استان اصفهان گفت: یکی از تفاوت های دانشگاه با حوزه این است که حوزه ها با متون دینی بیشتر آشنایی دارند.
حجت الاسلام ترابی با بیان اینکه روایات فراوانی در اهمیت پژوهش وجود دارد، به روایتی از حضرت علی (ع) اشاره کرد که فرمودند: قبل از اینکه مطلبی را بازگو کنید، لازم است که تحلیلش کنید، یعنی مطلبی که تحلیل نشود در آن پختگی به وجود نمی آید و اثری ندارد.
مدرس حوزه و دانشگاه، هدف غایی در پژوهش را مهم دانست و یاد آور شد: هدف غایی تحقیق و پژوهش، کشف حقیقت و افزایش آگاهی است.
دبیر علمی جشنواره علامه حلی استان اصفهان، انگیزه ابتدایی هر پژوهش را فطری دانست و گفت: خوی پرسشگری در انسان از بدو تولد وجود دارد و تنظیم روابط صحیح بین انسان و سایر موجودات بسیار مهم است.
وی ادامه داد: اولین موجود خداست و انسان برای اینکه بهتر خدا را بشناسد سراغ مباحث کلامی، فلسفی و اخلاقی می رود و پرسش هایی وجود دارد که برای پاسخ به آن باید مطالعه عمیق داشته باشد که لازمه اش سیر مطالعاتی است.
وی در پایان تصریح کرد: این سیر با خواندن یک دور تفسیر قرآن (المیزان)، یک دور تفسیر نهج البلاغه و یک دور کتب شهید مطهری میسر است چرا که با خواندن این کتاب ها، اشرافیت کامل روی مبانی عقلی و نظری ایجاد می شود و حتی پاسخ بسیاری از چالش ها داده می شود.
گفتنی است، این نشست با حضور دبیر علمی جشنواره علامه حلی استان اصفهان و مدرس حوزه و دانشگاه با تعداد 50 نفر از طلاب و با هدف آشنایی با منابع پژوهشی، ویژگی های پژوهش، انواع پژوهش و آسیب های آن در سالن اجتماعات مدرسه علمیه الزهرا المرضیه (س) برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما