اصحاب رسانه تدوام بخش آموزه‌های دینی در جامعه باشند

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گیلان با بیان اینکه اصحاب رسانه بایدآراسته به اخلاق مطبوعاتی و پایبند به مسائل اخلاقی باشندگفت: اصحاب رسانه باید تدوام بخش آموزه‌های دینی در جامعه باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، جان احمد آقایی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان امروز(22 دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان تحت عنوان آگاهی حقوقی، رسانه و مطبوعات که در سالن شهید بهشتی دادگستری استان برگزار شد، گفت: نظام حاکمیتی ما یک نظام قانونی است یعنی تمام فعالیت‌ها، کردار، گفتار و اعمال ما باید در قلمرو قانون باشد.

وی با بیان اینکه قانون تعیین کننده قلمرو فعالیت‌هایمان است، افزود: قانون خط قرمز ماست و بر اساس اصل چهار قانون اساسی قانون ما منبعث از احکام اسلامی، آموزه‌های دینی و اخلاقی است.

آقایی با اشاره به انقلاب صنعتی فرانسه و افزایش جرایم در این محدوده زمانی علی رغم عدم رشد جمعیت و معیشت مناسب مردم اذعان کرد: تحقیقات میدانی گواه این امر بود که رنگ و بوی مذهب و آموزه‌های دینی در نظام اجتماعی وقت کمرنگ شده و عدم توجه به کلیسا و ضعف عقیدتی مهمترین عامل کج رفتاری و بدخلقی است.

وی توجه به باورهای دینی و ارزش‌های اجتماعی را مهمترین عامل کاهش آسیب‌ها و بداخلاقی‎ها در جامعه دانست و اذعان کرد: نظام اجتماعی ما منفک از نظام اجتماعی دنیا نیست اما مبتنی بر یک نظام مردم سالاری دینی است.

رسانه‌ها مهمترین فاکتور پیشرفت اقتصادی و فرهنگی هستند

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان در ادامه با بیان اینکه رسانه‌ها مهمترین فاکتور پیشرفت اقتصادی و فرهنگی هستند، گفت: رسانه‌ها نقش کلیدی در توسعه جامعه یا متزلزل کردن آن دارد و هم در بعد مثبت و هم منفی نقش‌آفرینی می‌کنند.

وی ادامه داد: اصل 24 قانون اساسی رسالت رسانه‌ها را صراحت بیان دانسته و اصل را بر آزادی بیان ونوشتار مطبوعات قرار داده است.

آقایی با بیان اینکه حاکمیت اصل گفتمان سازی مردمی را به رسانه‌ها تفویظ کرده است افزود: در عین این آزادی، محدودیت‌ها و بایدها و نبایدهایی نیز برای رسانه‌ها مشخص شده که بایدها آزادی بیان مبتنی بر اصل آزادبودن و نبایدها اصل بر ممنوعیت‌هاست.

وی با تاکید بر رعایت حریم خصوصی افراد اضافه کرد: مطالب درج شده در رسانه‌ها نباید مغایر با حریم خصوصی افراد باشد و جنبه تخریبی و تنشی داشته باشد که این مورد در آموزه‌های دینی ما بسیار تاکید شده است.

دبیر حفظ بیت المال استان گیلان از مطبوعات خواست از درج مطالبی که قدرت اشتهار آن را ندارند خودداری و تفسیر به رأی نکنند.

آقایی با اشاره به رسالت مهم مطبوعات، تاکید کرد: ارائه اخبار و اطلاعات به شهروندان در جهت تنویر افکار عمومی نخستین و مهمترین رسالت اصحاب رسانه است.

به گفته وی، تربیت و ارشاد دومین وظیفه رسانه‌هاست که این امر در رسانه‌های دنیا نیز نظام مند شده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با بیان اینکه الگوپذیری و تبعیت گرایی ما از نشریات و روزنامه‌هاست، اظهارکرد: رسانه‌ها نقش آموزشی دارند و در جهت اعتلای دانایی و ارتقای دانش گام برمی‌دارند و این وظیفه و تکلیف رسانه است.

اصحاب رسانه آراسته به اخلاق مطبوعاتی و پایبند به مسائل اخلاقی باشند

وی با اشاره به دو ویژگی مهم رسانه، امانتداری را مهمترین ویژگی دانشت و افزود: اصحاب رسانه بایدآراسته به اخلاق مطبوعاتی و پایبند به مسائل اخلاقی باشند و این در استان ما وجود دارد.

آقایی تاکید کرد: باید امانتداری را تقویت کرده و مقید به امانتداری باشیم و از درج مطالب تنش زا و خشونت آمیز خودداری کنیم.

وی مسئولیت پذیری را دومین ویژگی اصحاب رسانه دانست و گفت: رسانه‌ها نسبت به مسائل و حوادث اجتماع مسئولیت پذیرند و بازوان فکری مسئولان محسوب می‌شوند و نقش هدایتی و ارشادی در جامعه دارند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه باید تدوام بخش آموزه‌های دینی در جامعه باشند تصریح کرد: همین عامل وجه تمایز رسانه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با رسانه‌های دنیا که ترویج دهنده فرهنگ ابتذال هستند، می‌باشد.

وی از رسانه‌های استان خواست تا افق‌های جدیدی را برای شهروندان و مدیران ترسیم کنند و محتوای مطبوعات و نشریات خود را غنی کرده و با درج مطالب مناسب و قوی برای افراد انگیزه ایجاد کنند.

آقایی با بیان اینکه مطبوعات باید اعتماد سازی و اطمینان بخشی کنند افزود: نگاه شما پیشگیرانه است و مقابله با آسیب‌های اجتماعی به ویژه در بخش فرهنگی همت شما را می‌طلبد.

پایان پیام/

کد خبر 431090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha