به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد کاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد، شب گذشته (21 دی) در همایش بسیج رسانه استان یزد که در محل سالن همایش های بنیاد نخبگان برگزار شد، با بیان اینکه یک رسانه را از ابعاد مختلفی می توان مورد بررسی قرار داد گفت: در این بین دوشاخص اصلی وجود دارد که اگر آن ها را محور قرار دهیم بسیار راحت تر می توانیم پیرامون ابعاد گسترده رسانه سخن بگویی و آن را تبیین کنیم.
وی از قرآن و اهل بیت(ع) به عنوان دو شاخصه اصلی یاد کرد و افزود: فراوان می توان با استفاده از این دو شاخص در مورد رسانه صحبت کرد اما متاسفانه ما نتوانسته ایم در جمع مردم بحث شاخصیت قرآن و اهل بیت (ع) را به خوبی تفسیر کنیم.
مدرسی با بیان اینکه ما معتقدیم حوزه های علمیه در این حوزه خوب عمل نکرده اند اظهار داشت: با توجه به گستردگی دانش و اهل کتاب و قلم بودن مردم ما، این انتظار وجود دارد که خود مردم و اصحاب رسانه با در نظر گرفتن منابعی که در اختیار عموم قرار دارد، در این عرصه حضور پیدا کنند.
وی با تقسیم بندی رسانه ها به دو گروه مطلوب و غیر مطلوب اظهار داشت: منظور ما از رسانه قرآنی این نیست که تنها به بیان قرآن، احادیث، روابات، تفسیر و ترجمه اکتفا کنند.
مدرسی با بیان اینکه یکی از نواقص جامعه ما این است که در مورد آداب کم صحبت می کنیم اضافه کرد: ما در مورد اخلاق زیاد بحث می کنیم اما به این توجه نداریم که ریشه اخلاق، آداب است.
وی افزود: اگر کودک آداب را آموزش ببیند اخلاق را در وجود خود نهادینه می کند و مساله ای که امروز در کشور کم نمود دارد آداب مربوط به معاشرت، خوابیدن، نشستن، خوردن و... است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه بسیاری از آداب در احکام دین مورد غفلت قرار گرفته است گفت: حتی در بندگی هم آدابی وجود دارد که باید رعایت شود و آن خارج از بحث رعایت احکام است.
مدرسی افزود: آداب رکوع، سجود، اذان و... از احکام آن بیشتر است و این در حالی است که جذابیت آداب برای مردم بسیار بیشتر از اخلاق است.
وی اظهار داشت: به عنوان یک رسانه احکام، اخلاق و آدابی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد اما متاسفانه در هیچ یک از این موارد به صورت جامع کار صورت نگرفته است.
مدرسی گفت: عرصه رسانه، لبه برانی دارد و چه بسا یک سخن اشتباه، سالها اقدام درست را تخریب کند، یا در طرف مقابل، یک حرکت دههها نفر را احیا کند.
وی با اشاره به نقش و جایگاه رسانه ها در کشور گفت: یکی از مهمترین کارکردها و ویژگیهای رسانه این است که مدیریت کشور بر اساس رسانهها تبیین میشود.
مدرسی با بیان اینکه مدیرت حضور در صحنه های مختلف کشور توسط رسانه ملی صورت می گیرد افزود: رسانه به صورت صد در صد در زندگی علمی، اجتماعی، اقتصادی، فردی، اعتقادی و دیگر عرصههای زندگی ما تاثیرگذار است.
وی خاطر نشان کرد: یک رسانه میتواند با یک خبر 180 درجه جو جامعه را متحول کند که این امر نشان می دهد اصحاب رسانه کارشان از اهل منبر هم دقیق تر و ظریف تر است.
استاد برجسته حوزه علمیه یزد گفت: امروز جامعه ما به بحث رسانههای منفی، ماهوارهای و حتی فضاهای رسانهای مجازی است که در هر یک از این عرصهها باید اندیشید که چه ویژگی منفی یا مثبتی وجود دارد و چقدر ما میتوانیم در عرصه این رسانههای منفی موثر عمل کنیم.
وی با اشاره به آیه 140 سوره نساء اظهار داشت: خداوند در این آیه می فرماید به عنوان یک امر قطعی برای شما در نظر گرفته شده است اگر جایی گوش شما به مطلبی برخورد کند که آیات الهی کفران می شود و مورد تمسخر می گیرد ننشینید پای آنها و اگر نشستید پای آنها شما هم مثل آن ها می باشد.
مدرسی افزود: مردم فکر نکنند در صورت استفاده از ماهواره و سایر فضاهای غیر مجاز که متاسفانه رواج هم پیدا کرده است با تولید کنندگان و پشتیبانان آن فرقی دارند.
وی اضافه کرد: همانگونه که در دوران مختلف گاهی علمای اسلام خرید برخی از کتاب های ظلال را حرام داسته اند استفاده از رسانه های غیر مجاز هم می تواند در ادامه همین فتوا باشد.
مدرس بر لزوم رعایت باید ها و نبایدهای رسانه ای تاکید کرد و گفت: اسلام نمی خواهد اسرار مردم برای دیگران مکشوف شود لذا ما مجاز نیستیم هر مطلبی را بیان کینم و در زندگی خصوصی افراد جستجو کنیم.
امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به شکل گیری فرقه های مختلف درمکتب شیعه پس از پیامبراکرم(ص) تاکنون گفت: در دوران امام صادق(ع) و امام کاظم(ع) شیعه واقفیه ایجاد شد که امامان پس از این دو امام بزگوار را قبول نداشتند، در انقلاب اسلامی ایران هم ما میتوانیم واقفیه داشته باشیم، همانطوری که الان هم داریم.
وی با بیان اینکه مامرتب به تاریخ نگاه می کینم اما از آن عبرت نمی گیریم اظهار داشت: رسانه دینی رسانه ای است که با قرآن، اسلام، انقلاب و... همگام و همراه باشد.
مدرسی در تبیین ویژگی های رسانه بسیجی گفت: طبق آیات قرآن، باید چنین رسانهای در مقابل جامعه کفر، قلم و بیان استوار داشته باشد و به جامعه کفر نگاه نداشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگیها این است که این رسانهها نسبت به یکدیگر رئوف و مهربان باشند و در مجموعه انقلاب خودی را با غیر خودی تشخیص میدهند.
مدرسی گفت: نباید به دلیل اینکه سلایق با یکدیگر سازگاری ندارد، در عین حالی که اصل انقلاب، نظام و ولایت فقیه را همه قبول داریم، به جان هم بیفتیم.
وی اظهار داشت: رسانه باید طبق فرمایش مقام معظم رهبری، بر جذب حداکثری و دفع حداقلی قدم بردارد، یکی از پایههای رسانه باید ایجاد اتحاد در جامعه باشد.
امام جمعه بخش مرکزی یزد گفت:رسانه بسیجی باید از چهره های مذهبی بهره مند باشند نمی توانیم رسانه اسلامی باشیم و داد از اسلام بزنیم اما عکس های کذایی یا تیترهای خاص را در صفحه اول رسانه خود قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما