امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره زودباوری افراد نسبت به تبلیغات گفت: مردم به تبلیغاتی که از تلویزیون پخش می شود اعتماد دارند.
وی افزود: تبلیغاتی که از تلویزیون رسمی کشور پخش می شود از نظر مردم تاییدشده است لذا زود اعتماد می کنند.
قرایی مقدم با بیان اینکه سازمان های تبلیغاتی باید مسئولیت پذیر باشند، اظهار کرد: در مقابل جامعه تنها تعهد به مسایل مادی نباید داشته باشند بلکه تعهد اخلاقی مهم است.
وی افزود: تبلیغی که در شهر و یا تلویزیون شاهد هستیم برخی از آنان مردم را فریب می دهند و تطمیع می کند لذا مسئولان باید پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه این روزها شاهد برخوردهای انتظامی با برخی از شرکت هایی که تبلیغات زیادی را در تلویزیون، فرودگاه و شهر داشته اند می شود، اظهار کرد: مردم به دلیل تبلیغات زیاد فریب می خورند و زیان های مالی و روانی بسیاری می بینند.
قرایی مقدم با بیان اینکه تلویزیون از ساده اندیشی و اعتمادی که مردم نسبت به آن دارند سوءاستفاده می کنند، اظهار کرد: مقصر اصلی را مسئولان می دانم.
این جامعه شناس با بیان اینکه دین ما به درآوردن پول حلال و با زحمت توصیه و تأکید دارد، تصریح کرد: اما در جامعه برعکس آن را می بینیم که تولید جایگاهی ندارد و بیشتر مسایل بر اساس دلال بازی و رشوه گیری پیش می رود.
وی با بیان اینکه برخی ازسرمایه داران هر روز بر ثروت خود می افزایند، اظهار کرد: برخی از آنان به کار تولیدی اعتقاد ندارند و بیشتر فکر می کنند باید با سوءاستفاده و فریب دیگران پول خود را افزایش دهند.
قرایی مقدم اظهار کرد: ضربه هایی که مردم از فریب تبلیغات می خورند باعث ناامنی و بی اعتمادی نسبت به مسئولان می شود و انان همه چیز را دروغ می پندارند و دیگر به مسئولان اعتماد ندارند.
این جامعه شناس تاکید کرد: هنگامی که بی اعتمادی در جامعه وجود داشته باشد اقتصاد کشور شکوفا نمی شود و ناامنی روانی، سیاسی، فرهنگی به وجود می آید که به انواع آسیب ها منجر می شود.
پایان پیام/
نظر شما