به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز با اینیستین کاسیلده وزیر امور خارجه قبرس در تهران دیدار و گفتگو کرد.
ظریف پس از این دیدار در نشست مطبوعاتی گفت: روابط ایران و قبرس روابط دیرینهای است و از آغاز استقلال جمهوری قبرس روابط سیاسی و دیپلماتیک بین دو کشور برقرار بود و همواره ادامه داشته است چه زمانی که قبرس یک عضو فعال جنبش عدم تعهد بود چه امروز که عضو فعال اتحادیه اروپاست روابط در سطوح مختلف سیاسی اقتصادی و فرهنگی همواره ادامه داشته است.
وی ادامه داد: در دیدار امروز در مورد نحوه تقویت روابط در حوزههای مختلف چه از طریق روشهای جدید با کمک بخش خصوصی و چه موافقتنامههایی در حوزههای مختلف اموزشی میراث فرهنگی که می توانیم داشته باشیم بحث کرد.
ظریف قسمت عمده گفتگوهای امروز خود با همتای قبرسی را مربوط به همکاریهای ایران و قبرس برای مبارزه با تروریسم در سوریه لبنان عراق و منطقه اعلام کرد و افزود: قبرس کشوری است که در دریای مدیترانه به سوریه و لبنان بسیار نزدیک است و حتماً میتواند برای اتخاذ یک راهحل خوب برای روبرو شدن با معضل این دو کشور کمک کند.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اظهار اینکه هم به عنوان یک کشور حوزه مدیترانه بود و هم یک عضو فعال اتحادیه اروپا می تواند نقش مثبتی در حرکت جمعی دولتهای منطقه و بیرون منطقه در مبارزه با تروریسم و افراط داشته باشد خاطرنشان کرد: تحولات روزهای گذشته نشان داد چه میزان ضرورت یک ائتلاف جهانی علیه افراط براساس ایده رییس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل احساس میشود.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: اقداماتی که در اروپا اتفاق افتاد را سریعاً محکوم می کنند و معتقدیم که اینها هیچ ارتباطی با اسلام و اسلام خواهی ندارد و چهره ای جز آسیبزدن به وجهه انسانها را به خود نگرفته است و مبارزه با این حرکتها نیازمند اقدام مشترک است و ما معتقدیم برخوردهای دوگانه با تروریسم باید از بین برود و راهحل جدی بیابیم زیرا تروریسم از منطقه شروع می شود اما به منطقه ختم نخواهد شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در واکنش به ادعای مجله اشپیگل آلمان مبنی بر کمک ایران به سوریه برای ساخت تاسیسات هستهای و بمب اتم اظهار داشت: ادعای این مجله یکی از تلاشهایی است که برای ایجاد توهم در سطح بینالملل و تصور نگرانی از جمهوری اسلامی ایران توسط محافلی که زندگیشان در خشونت و وحشت و هراس خلاصه شده است، است که برخی اوقات جنبه مضحکی به خود می گیرد و این یکی از ان مطالب و ادعاهای مضحک است که برای هراس جهان بین الملل از ایران و ادامه وحشت در ادامه صلحآمیز هستهای ایران است.
وی افزود: ما بارها اعلام کردهایم نه در ایران و نه در جای دیگر با سلاح هستهای موافق نیستیم و باید کلیه سلاحهای هستهای برچیده شود و براساس فتوای مقام معظم رهبری ما هیچگاه به دنبال سلاح هستهای نیستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه درخصوص مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در آخر هفته و دیدار وی با وزیر خارجه امریکا توضیح داد: ما در روزهای آینده میزبان معاون وزیر خارجه روسیه در تهران خواهیم بود و من دیداری با وی خواهم داشت که درخصوص توقع ایران از روسها در مذاکرات هستهای بحث خواهیم کرد و همینطور هفتههای گذشته میزبان و معاون وزیر خارجه چین در تهران بودیم و در آینده نزدیک نیز با وزیر خارجه چین مذاکره خواهیم کرد و علاوه بر این با سایر اعضای 1+5 هم دارای روابط سیاسی هستیم که مذاکرات گسترده ای چه در تهران و چه در پایتخت های انها داشتیم.
وی ادامه داد: در هفته اینده در سطح معاونین وزرای خارجه همکاران من با دیگر اعضای 1+5 دیدار می کنند.
ظریف در واکنش به برخی انتقادها مبنی بر دیدارهای دو جانبه ایران و آمریکا در مذاکرات هسته ای گفت: مشکل ما با امریکا این است که مذاکرات ما فقط در حوزه هستهای است و ما روابط سیاسی با هم نداریم و به این علت دیدارهای دوجانبه ما با این دو کشور رنگ بیشتری نسبت به واقعه دیدارها به خود می گیرد.
وی افزود: روز چهارشنبه من با اقای کری گفتگو خواهیم کرد و فقط و فقط مذاکراتمان درخصوص بحث هسته ای خواهد بود و در تلاشیم ببینیم که ایا می شود مذاکرات را سریعتر به سمت جلو هدایت کرد یا نه.
وی تاکید کرد: میزان مفید بودن مذاکرات را همواره در گفتگوهای دوجانبه مورد بررسی قرار می دهیم و گفتگوهای این هفته در ژنو هم همینطور خواهد بود.
وزیر امور خارجه کشورمان راجع به مدت زمان اقامتش در ژنو و اروپا گفت: حضور من در ژنو به مدت 1 روز و به دلیل گفتگو با اقای کری خواهد بود اما اینکه چقدر در اروپا باشم منوط به برنامه های دیگری است که برای من تدارک دیده شده و قرار است که دیدارهای دیگری نیز در شهرها و کشورهای دیگر اروپا در روزهای اینده داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما