به گزارش خبرگزاری شبستان،اعتياد يك معضل فردي نيست. اين بلاي خانمانسوز آسيبهاي اجتماعي بسياري را در پي خود دارد و سرمنشاء از همپاشيدگي بسياري از خانوادهها، سرقتهاي خرد و كلان، قتل (براثر توهم مصرف موادمخدر) و بزههاي ديگر است. در همين راستا و در بررسيهاي صورت گرفته توسط ستاد مبارزه با موادمخدر آسيب مواد مخدر در خانواده به حدي است كه 55 درصد طلاقها به آن بازميگردد. يعني از 155369 جدايي در سال 1392 حدود 85453 طلاق به دليل اعتياد رخ داده است. اما طبق آمار اعلامي تعداد طلاقها نسبت به سال گذشته افزايش نداشته است. برخي كارشناسان هم بر اين باورند كه با رويكرد جديد ستاد مبارزه با موادمخدر، اعتياد هم كاهش پيدا كرده و بسياري از معتادان به ترك موادمخدر روي آوردهاند. در همين خصوص با دكتر عليرضا جزيني قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر گپي كوتاه زديم.
• با رويكرد اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر، به نظر ميرسد آمار اعتياد كاهش پيدا كرده است. با توجه به اين كه 55 درصد طلاقها به دليل اعتياد است، ميتوان اين دو سيرنزولي را به هم نسبت داد؟
ما آماري از كاهش اعتياد نداريم. امسال شيوع شناسي را شروع كرديم كه ميتوانيم در انتهاي سال از نظر علمي افزايش يا كاهش آن را اعلام كنيم.
• آماري كه ستاد مبارزه با موادمخدر در حال حاضر دارد، متعلق به چه سالي است؟
شيوعشناسي آخري كه انجام شده متعلق به سال 1390 است كه طبق آن يك ميليون و 325 هزار نفر در كشور اعتياد دارند.
• سمي بودن موادمخدر در ايران به دليل افزودنيهايي همچون گچ، آهك و... حقيقت دارد يا خير؟
موادمخدر سنتي نشات گرفته از خشخاش است اما ساخت موادمخدر صنعتي در دست افراد است. بنابراين وقتي موادمخدر دستساز توليد ميشود، قاچاقچيان و كساني كه از فروش اين مواد منفعت ميبرند دنبال اين هستند كه هر چيزي را به موادصنعتي اضافه كنند. لذا سمي و خطرناك بودن آن محتمل هست و حتي در بعضي از موارد هنگام ساخت موادمخدر صنعتي هم انفجار حادث شده و خسارتهايي به افراد وارد آورده است.
• با توجه به نقش مهم رسانه ملي در تاثيرگذاري بر مخاطب، چه تعاملي در اين مورد با سازمان صدا و سيما داشتهايد؟
قرارداد ويژهاي براي تهيه و پخش 84 برنامههاي راديويي تلويزيوني 25 دقيقهاي با تمام مراكز صدا و سيماي استانها داريم. تفاهمنامههاي خوبي هم با شبكههاي سراسري داريم كه بخشي از توليدات مشتركمان هماكنون به نتيجه رسيده و در حال پخش است كه ميتوان به «حريم شيشهاي» از شبكه يك، مستند «شوك» از شبكه سه، «آب و آتش» از شبكه چهار، «ساعتهاي آفتابي» و «فردا دير است» از شبكه سلامت و «خانوادهها بدانند» از شبكه آموزش اشاره كرد. همچنين برنامههاي مشتركي با شبكههاي پنج، نسيم و سحر در دست توليد داريم كه پخش آنها نيز در آينده نزديك شروع خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما