شعر فجر طفل نوپای ناقص است/ بی توجهی جشنواره به بخشی از ادبیات

خبرگزاری شبستان: شفیعی معتقد است تا وقتی داوری ها و شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر در دست یک گروه خاص دست به دست می شود این جشنواره نمی تواند داعیه دار ادبیات کشور باشد.

کمال شفیعی، از شاعران کشورمان در مورد کارکرد جشنواره شعر فجر به خبرنگار شبستان گفت: جشنواره شعر فجر باید نقش فراتر و بزرگتر داشته باشد زیرا عنوان بین المللی دارد. این جشنواره قرار است که در واقع نماینده تمام ظرفیت های مغفول مانده شهر کشور باشد.

 

شفیعی با بیان اینکه اهداف جشنواره شعر فجر محقق نشده است، عنوان کرد: جشنواره موسیقی و فیلم فجر خوب پیش رفته است. اکثر سینماگران با تمام ظرفیت در جشنواره فیلم فجر شرکت می کنند.

 

وی با اشاره به حضور شاعران آماتور و نیمه حرفه ای در جشنواره شعر فجر، بیان کرد: در این جشنواره بیشتر جوانان و گروه های خاص شرکت می کنند. تلقی این جشنواره برای خود برگزارکنندگان تعبیر غلطی است و یا مفهوم را به خوبی جا نینداختند.

 

این شاعر از جشنواره شعر فجر به عنوان یک طفل نوپا که ناقص است، یاد کرد و افزود: روند جشنواره شعر فجر موفقیت آمیز نبوده است. این جشنواره باید به گونه ای رفتار می کرد که همه ظرفیت های اساتید و چهره های شاخص ادبیات شرکت می کردند یا به نوعی باعث تشویق و ترغیب جوانان می شد.

 

شفیعی تصریح کرد: بخشی از شعر، ادبیات دفاع مقدس، جنگ و انقلاب است که جشنواره شعر فجر بقیه ادبیات را نادیده گرفته است، مفهوم فجر باید بزرگ باشد و تمام مفاهیم در آن جا می گیرد در غیر این صورت به ادبیات آیینی ظلم است.

 

این شاعر معتقد است، عرصه جشنواره شعر فجر مجالی برای برون داد تمام ظرفیت ادبی کشور در حوزه ها و ساحت های مختلف است.

 

وی خاطرنشان کرد: به ادبیات ترجمه چه فارسی به سایر زبان ها و چه سایر زبان ها به فارسی در جشنواره فجر باید توجه شود. نقد و منتقد باید در این جشنواره لحاظ شود. جشنواره شعر فجر باید مجالی برای ظهور و بروز ادبیات بومی باشد. ادبیات کودک و نوجوان و همچنین ادبیات طنز باید جای و جایگاهی در بخش های جنبی جشنواره شعر فجر داشته باشد.

 

به گفته این شاعر، جشنواره شعر فجر باید فرصت بزرگی برای تمام شاعران باشد و شاعران آرزوی دریافت جایزه از این جشنواره را داشته باشند و افتخارشان شرکت در این جشنواره و کسب مقام در آن باشد.

 

شفیعی با بیان اینکه سطح تعریف شده در جشنواره شعر فجر سطح کاملی نیست، اظهار داشت: متاسفانه حتی شاعران متوسط ما رغبت به شرکت در جشنواره شعر فجر را ندارند چه برسد به شاعران بزرگ.

 

وی با انتقاد از داوری کردن جشنواره شعر فجر، بیان کرد: نوع داوری کردن در این جشنواره به شیوه جشنواره های جوان می ماند در صورتی که جشنواره شعر فجر قرار است برند جشنواره های شعر کشور باشد.

 

شفیعی نحوه ارزیابی شاعران در جشنواره شعر فجر را نادرست دانست و افزود: در جشنواره فیلم فجر فیلم ها را بر اساس یک پلان داوری می کنند یا در مجموع تمام پلان ها را در نظر می گیرند؟ یک فیلم با تمام جنبه های مختلف ارزیابی می شود. شاعران هم باید بر اساس یک مجموعه و حداقل جدیدترین مجموعه شان ارزیابی شوند، در این صورت یک دوره شاعرانه یک شاعر ارزیابی و مورد سنجش قرار گرفته است.

 

به گفته وی، یکی از دلایل ضعف جشنواره شعر فجر عدم تنوع داوری ها و شورای سیاستگذاری است، به گونه ای که یک گروه خاص عهده دار این جشنواره هستند و این جشنواره هر سری دست به دست چند آدم خاص می چرخد.

 

این شاعر خاطرنشان کرد: داوران جشنواره فجر یک گروه خاص هستند و برای همین داوران تفاوتی ندارند و نوع نگاهشان متفاوت نیست. این امر یک سکون و درخودرفتگی در بخش ادبیات به دنبال خواهد داشت.

 

وی یادآور شد: وقتی قرار است 10 نفر آدم هر چقدر استاد و صاحب سبک جشنواره هایی که فقط عناوین آنها فرق دارد را داوری کنند، ورودی ها شبیه هم می شود، خروجی ها شبیه هم می شود و برگزیدگان هم شبیه هم می شود.

 

شفیعی با بیان اینکه در شورای سیاستگذاری شعر فجر هم باید به اندازه فضای ادبی کشور تنوع باشد، گفت: به نظرم شعر فجر می تواند نماینده خوب و سرفراز برای ادبیات کشور باشد اما تا حالا این جشنواره نتوانسته داعیه دار ادبیات کشور باشد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 430775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha