به گزارش خبرگزاری شبستان: به دنبال عدم تصویب قطعنامه فلسطینی در سازمان ملل، فلسطینی ها درخواست عضویت دائم در دادگاه بین المللی لاهه را ارایه دادند که عضویت فلسطین در دادگاه بین المللی لاهه پذیرفته شد.
زمانی که فلسطین درخواست خود را برای عضویت به دادگاه ارایه داد با اعتراض ها و محکومیت ها از سوی اسرائیل و آمریکا رو به رو شد، به طوری که به بلوکه کردن 100 میلیون دلار از داراییهای تشکیلات خودگردان فلسطین اقدام کردند.
شاید برخی براین باور باشند که تشکیلات خودگردان فلسطین با این اقدام باعث شد تا اسرائیل و آمریکا تدابیر تند تری نسبت به فلسطین اتخاذ کنند و همچنین تا زمانی که اختلافات در میان تشکیلات و اعضای مقاومت وجود دارد، این اقدام را بی فایده بدانند.
دادگاه لاهه یک نهاد قضایی اصلی سازمان ملل است که در ژوئن 1945 براساس منشور سازمان ملل تأسیس شد و در میان 6 سازمان اصلی سازمان ملل منحصر به فرد است.
مسایل مورد نزاع میان کشورها باید از طریق کشورهای عضو سازمان ملل و کشورهایی مطرح شود که با نظامنامه دادگاه لاهه و اختیارات قضایی در قالب شرائط خاصی موافقت کرده باشند .
پیشتر و در سال 2009 میلادی فلسطین از دادگاه لاهه خواست تا در مورد جنایات اسرائیل در غزه (جنگ 22 روزه) تحقیق کنند، اما چون فلسطین در آن زمان به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته نشده بود، مورد پذیرش لاهه قرار نگرفت، چرا که فلسطینی ها در آن زمان نمی توانستند بدون موافقت رژیم صهیونیستی که آن در مسئله دخیل بود، شکایت خود را به مرحله عمل برسانند.
اما فلسطینی ها امروز به خاطر اینکه عضو غیر ناظر در سازمان ملل هستند، به راحتی می توانند شکایت خود را مطرح کنند؛ ولی تشکیلات خودگردان باوجود همه چالش های پیش رویش اصرار بر این عضویت داشت؛ شاید تشکیلات می اندیشد که از این طریق راحت تر می تواند مشکلات فلسطینی ها را حل کنند.
اگرچه عملکرد نسبتا ضعیف تشکیلات خودگردان در برخی مواقع همچون شهادت «ابو زیاد» که به خاطر تظاهرات علیه شهرک سازی و دفاع از تظاهرکنندگان به دست نیروهای صهیونیستی به شهادت رسید، نشان می دهد که تشکیلات به دنبال مقابله و رویارو شدن با رژیم صهیونیستی نیست و درصدد است تا از طریق سازمان های بین المللی کاری کند و متاسفانه این سازمان ها نیز از نفوذ آمریکا و هواداران اسرائیل برخوردار است.
پایان پیام/
نظر شما