به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، سید ابوالفضل هاشمی مدیر کل کتابخانه های مساجد کشور ، امروز(20دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد که در محل سالن کنفرانس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد با بیان اینکه پایه فرهنگ ما در مساجد است گفت: باید با برنامه ریزی و حمایت مناسب این پایه ها را تقویت کنیم.
وی افزود: در حال حاضر پنج هزار و 616 کتابخانه تحت پوشش و 5 هزار و 30 واحد کتابخانه باز در مساجد کشور تحت پوشش کانون های فرهنگی و هنری مساجد قرار دارند.
هاشمی اظهار با بیان اینکه بالغ بر 14 میلیون کتاب در کتابخانه های مساجد وجود دارد گفت: بیش از یک میلیون و 100 نفر اعضای ثابت کتابخانه های مساجد کشور را تشکیل می دهند.
وی با اشاره به استفاده افراد غیرعضو از خدمات این کتابخانهها، گفت: بالغ بر دو میلیون نفر در سال روزانه به این کتابخانهها مراجعه میکنند که با احتساب اعضا، حدود سه میلیون نفر از خدمات کتابخانه ها استفاده میکنند.
هاشمی از کتابخانه های مساجد به عنوان فراگیری ترین کتابخانه ها در سطح کشور یاد کرد و اظهار داشت:در راستای برنامه ریزی و حمایت هر چه بهتر این کتابخانه هاب آن ها را به 5 درجه تقسیم کرده ایم .
وی از تعداد اعضا، تعداد نمازگزاران، تعداد کتاب و ... به عنوان شاخص های طبقه بندی کتابخانه های مساجد یاد کرد و گفت: در سال 92 قریب به یک هزار و 400 مجوز دریافت کرده اند.
مدیر کل کتابخانه های مساجد کشور با بیان اینکه در سال جاری حدود یک هزار و 200 کتابخانه مجوز فعالیت دریافت می کنند تصریح کرد: از این تعداد 51 کتابخانه سهم استان یزد می باشد.
وی با اشاره به فعالیت کتابخانههای مساجد تحت نظر ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد اضافه کرد: ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور براساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده و یکی از فعالیتهای مصوب شورا، ایجاد و توسعه کتابخانه در مساجد کشور است.
هاشمی گفت: هر روز امکان افزایش این آمار وجود دارد چرا که تمامی دبیرخانههای ما میتوانند اطلاعات را در این زمینه وارد کنند و پس از تایید اداره کل کتابخانههای مساجد، این اطلاعات در سایت اداره قابل رویت است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره جشنواره "روستاهای دوستدار کتاب"، گفت: این جشنواره توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی و به دبیری دبیرخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در استان ها پیگیری شد.
هاشمی اظهار داشت: در ابتدای این جشنواره قرار بود که 5 روستا ی دارای فعالیت برتر مورد تجلیل قرارگیرد اما در جلسات بعدی این 5 روستا به 10 روستا ارتقا پیدا کرد.
مدیر کل کتابخانه های مساجد کشور با اشاره به شرکت 500 روستا در این جشنواره فرهنگی گفت: در مرحله اولیه پالایش 62 روستا به مرحله نیمه نهایی را پیدا کردند.
وی افزود: در ادامه 21 روستا به مرحله نهایی راه پیدا کردند که دوشنبه هفته آینده اسامی 10 روستای برتر اعلام و از آنان تجلیل می شود.
هاشمی در خصوص جایگاه استان یزد گفت: 46روستا از استان یزد در این جشنواره شرکت کرده بودند که موفق به راه یابی به مرحله نهایی شده اند و امیدواریم به عنوان یکی از روستاها برتر کشور مورد تجلیل قرار گیرند.
وی تصریح کرد: ملاکهای داوری در این جشنواره خلاقیت و ابتکار، مردمی بودن، جامع و فراگیر بودن و طرحهایی که قابلیت اجرا در سطح روستا یا روستاهای اطراف داشتند، بود.
هاشمی با بیان اینکه به روستاهای برتر این جشنواره مبلغ 300 میلیون ریال به صورت نقدی و غیر نقدی پرداخت میشود تصریح کرد: روستاهای برتر می توانند با استفاده از این مبلغ تحول چشمگیری را در حوزه فرهنگی روستا ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه احتمالا این جشنواره فرهنگی به صورت دو سالانه برگزار شود اظهار داشت: ولی به طور قطع، در سال آینده این جشنواره برگزار میشود و امیدواریم تعداد روستاهای برتر را افزایش دهیم.
وی با اشاره به کتاب های موجود در کتابخانه های مساجد گفت: با توجه به قداست مسجد، هر نوع کتابی نمیتواند وارد مساجد شود و براساس استاندارد مشخص، کتابها خریداری و به این کتابخانهها ارسال میشود.
مدیرکل کتابخانههای مساجد کشور با اشاره به خرید کتابهای کمک آموزشی برای این کتابخانهها، افزود: با خرید برخی کتابها و تجهیز کتابخانهها، بهانهای برای جذب بیشتر جوانان به مساجد فراهم و صفوف نماز جماعتهای مساجد بالا رفت.
وی در خصوص اهدای کتاب به کتابخانه های مساجد گفت: از لحاظ حجم ریالی کتاب های اهدایی به مساجد تغییر نکرده است اما به دلیل افزایش قیمت کتاب شاهد کاهش تیراژی کتاب ها به مساجد بوده ایم.
پایان پیام/
نظر شما