خبرگزاری شبستان: خودسازی، و البته اصلاح نفس و پاکسازی درونی در صورتی به تکامل و اوج خود خواهد رسید که انسان در آرزوی پاکسازی جهان بوده و تنها به تهذیب خویش نپردازد، در واقع کسی منتظر ظهور میباشد که علاوه بر اعتقاد، امید و انتظار، براساس انتظار و امید، عمل نماید.
حجت الاسلام علیرضا پناهیان در برنامه منتظران موعود که از رادیو معارف پخش می شود، به خصوصیات و ویژگی های جامعه مهدوی و راه های تحقق آن می پردازد.
"باید مرغ خیالمان را به لحظه های نورانی که امام زمان(ع) ظهور می کنند، زمین را پر از عدل و داد خواهند کرد، همه نور وجود او را خواهند دید، محبت او را لمس می کنند، همه تحت بیرق مهربان او به اهتزاز در می آیند، پرواز دهیم زیرا تصور جامعه مهدوی زیباست و باعث امید و حرکت می شود.
اگر خوب به جامعه مهدوی نگاه کنیم، کاستی های فرهنگی ما اصلاح می شود، عرصه سیاست اصلاح می شود، انقلاب علمی و فرهنگی در دانشگاه های ما رخ می دهد، ایمانمان بیشتر و با تقوا تر می شویم و از گناه دست خواهیم کشید.
باید از خود بپرسیم یک جوان در جامعه امام زمان(ع) چرا گناه نمی کند؟ اگر خوب ببینی تو هم دیگر دل و دماغ گناه نخواهی داشت، اگر بپرسیم یک جوان در جامعه امام عصر(ع) چرا آدم خوبی می شود؟ اگر با دید باز ببینی کم کم همان روحیه را پیدا می کنی، اگر این صحنه های زیبا را خوب ببینیم از بدی ها دور می شویم و به سوی خوبی ها پیش می رویم.
امام صادق(ع) در جواب سوالی مبنی بر اینکه چرا دعا کنیم امام زمان(ع) بیاید؟ در روایتی می فرمایند: سبحان الله -که یک نهیبی در نهان آن هست- آیا دوست ندارید خدا حق را نشان دهد، مگر انسان می تواند بدون توجه به آخرت و آخر دنیا زندگی کند
باید آنقدر در مورد این لحظات نورانی بیندیشید که شیفتگی پیدا کنید، اگر کسی این شیفتگی را پیدا نکند، فکر و دلش ایراد دارد، این حدیث نشان می دهد که کدام یک از اولیای ما بی توجه به جامعه مهدوی زندگی کردند. ما نیاز داریم که تفرج روح مان را در فضای مهدوی تحقق دهیم. به این لحظه های قشنگ نیاز داریم.
باید به تخیل و تصور قله بلند در پیش رو بپرداریم تا روح بزرگی پیدا کنیم و راه پیدا کنیم که چه طور مشکلات خود را برطرف کنیم، باید ببینیم در جامعه مهدوی چگونه حال همه مردم خوب خواهد شد. امام صادق(ع) ادامه می دهند: حق بر همه باطل ها پیروز و چیره می شود و حال عامه مردم درست خواهد شد.
تصور و تخیل زندگی شیرینی که پیش روی ماست انسان را نجات می دهد؛ چراکه امید به آینده در جامعه ما از نقاط استراتژیک است که باید به آن به درستی پرداخته شود.
امام زمان(ع) ظهور نخواهند کرد مگر بعد از یک یاس مهم، مردم جهان باید از خوشبختی مایوس شوند. اگر مردم عالم فکر کنند راهی برای درست شدن است، دیگر امام زمان(ع) ظهور نخواهند کرد.
در بحث زمان ظهور هم حوادث ظهور داریم و هم قواعد ظهور داریم، حوادث؛ نزدیک بودن ظهور را مژده می دهد اما زمانش معلوم نیست. ولی درباره ظهور از حوادث مهمتر قواعد ظهور است. قواعد اگر رخ داد معلوم می شود که ظهور نزدیک است.
یکی از قواعد ظهور غربال در آخرالزمان است. خوب ها بد و بدها خوب می شوند. از قواعد ظهور شفافیت و روشنایی است، مردم عالم باید به سطحی از بصیرت برسند تا امام زمان(ع) بیایند. باید سعی کنیم این فضا را در جامعه امروز ایجاد کنیم؛ چراکه قواعد وظیفه ساز هستند.
یکی از قواعد ظهور یاس مردم است. اینکه دیگر راهی برای نجات نیست و برنامه ای وجود ندارد. در روایتی می فرماید: امام عصر(ع) زمانی ظهور می کنند که هیچ کس ادعا نداشته باشد که من راهی دارم. مردم عالم باید به یاس برسند و یاس یعنی راه حلی برای حل مشکلات مردم وجود ندارد.
یکی از آثار بابرکت توجه به جامعه مهدوی این است که عیب ها را قشنگ نشان می دهند و آدم ها را خجالت زده می کند که از جامعه مهدوی فاصله داشتند. اگر خواستیم مسئولان درست عمل کنند. از سربازان امام سخن بگوییم. یک مقیاس و ملاک است. این یک امر به معروف است؛ چراکه توجه به جامعه مهدوی تمام بدی ها را ذوب می کند."
پایان پیام/
نظر شما