به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، استفاده از خاطرات شخصيتها و كساني كه در عرصهي فعاليتهاي سياسي نقشآفرين بوده، يا از نزديك شاهد وقايع بودهاند براي بررسيهاي تاريخي، ضرورتي اجتنابناپذير است؛ از اين رو در اين گونه تحقيقات، خاطرات نقش و جايگاه ويژهاي دارد. اين موضوع به ويژه دربارهي وقايعي كه عمر چنداني از آنها نميگذرد و بسياري از افراد جامعه تحولات و وقايع آن را به ياد دارند، از ضرورت بيشتري برخوردار است،مركز اسناد انقلاب اسلامي با وقوف به اهميت خاطرات در تدوين تاريخ مبارزات ملت مسلمان ايران، با دعوت از مبارزان، زندانيان و كليهي كساني كه يا با رژيم پهلوي اصطكاك داشته، يا اخبار و اطلاعات مستند و موثقي از ساختار سياسي و نظامي آن دارند، ميكوشد تا همهي منابع و مراجع تاريخ انقلاب اسلامي را در اختيار علاقهمندان اين موضوع قرار دهد.
اهميت اين كتاب را چنين ميتوان خلاصه نمود: فصل اول توضيح رويدادهاي قيام پانزده خرداد و دستگيري و آزادي و سپس تبعيد امام (ره)، فعاليتهاي سازمان مجاهدين خلق، حسينيهي ارشاد و سخنرانيهاي دكتر شريعتي، و نيز مبارزات روحانيون عليه رژيم پهلوي است. در فصل دوم خاطرات راوي در فلسطين و لبنان و مبارزان ايراني در اين دو كشور بيان گرديده است فصل سوم اين كتاب نيز وقايع پس از پيروزي انقلاب شرح داده شده است. آقاي جنتي ضمن بيان مسئوليتهاي خود در حزب جمهوري اسلامي در زمان شهيد بهشتي؛ از جمله: سرپرستي صدا و سيماي خوزستان، عضو شوراي سرپرستي صدا و سيما، استانداري خوزستان و رئيس دفتر آقاي هاشمي رفسنجاني در زمان جانشيني فرماندهي كل نيروهاي مسلح، بخشي از وقايع و رخدادهاي سالهاي انقلاب و ايام دفاع مقدس را به خوبي بازگو كرده است.
البته برخي اطلاعات راوي، دربارهي وقايع سالهاي 42 و 43 در بسياري از منابع اين دوران نيست، كه از اين جنبه براي محققان تاريخ چند دههي اخير ايران جالب توجه خواهد بود؛ براي نمونه بايد به آزادي امام و مراسم استقبال از ايشان پس از دستگيري 15 خرداد، اشاره نمود. همچنين وضعيت قم و حوزهي علميه، در اين دو سال به خوبي در اين نوشته توصيف شده است.
از ديگر نكات جالب توجه در اين كتاب، توصيف و تحليل جريانهاي سياسي و فرهنگي حوزه پس از تبعيد امام (ره) وگسترش فعاليتهاي فرهنگي نيروهاي مذهبي عليه رژيم در اين سالها، شهادت آيتالله سعيدي، شروع جنگهاي مسلحانهي گروههاي آن زمان از قبيل مجاهدين و فداييان و... است.
پایان پیام/
نظر شما