ارتباط سازمان اوقاف با مراکز دانشگاهی بیشتر شود

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به نقش مراکز دانشگاهی در فرهنگ سازی وقف، تاکید کرد: ارتباط سازمان اوقاف با مراکز دانشگاهی بیشتر شود.

دکتر ابراهیم قاسمی روشن، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان در خصوص لزوم فرهنگ سازی در حوزه وقف گفت: وقف در ادیان و دوره های گذشته وجود داشته اما در دین اسلام از پیامبر آغاز شد و توسط سایر ائمه معصومین(س) ادامه پیدا کرد تا به عنوان یک فرهنگ و سنت حسنه نهادینه شد.

 وی خاطرنشان کرد: اگر واقف به درستی اطمینان و اعتماد داشته باشد که اموال وقفی در همان مسیری که وقف شده دارد استفاده می‌شود و از سویی دیگر از اموال وقفی توسط متولیان وقف استفاده درستی شود، فرهنگ وقف به سرعت ترویج پیدا می‌کند.

متولی وقف باید به موقوفات به عنوان امانت نگاه کند

این استاد دانشگاه افزود: به بیان دیگر متولی وقف باید به موقوفات به عنوان امانت نگاه کند و مانند مال خود و بهتر از مال خود، تلاش کند که در مسیری که وقف شده، استفاده شود.

وی با بیان اینکه در گذشته به ویژه در دوران قبل از انقلاب، نگاه در گذشته اینگونه نبوده و دقتی که باید صورت می‌گرفته احیاناً صورت نمی‌گرفت، گفت: واقف در گذشته زمین آبادی را وقف کرده که بعد از وقف از آباد بودن خارج شده و چند سالی است که دقت و توجه نسبت به امور وقف بیشتر شده و در جایگاه مثبتی قرار گرفته است.

قاسمی روشن تاکید کرد: بخشی از آسیب‌هایی که متوجه وقف است شامل باورهای عمومی است، اگر این دقت را داشته باشیم که افراد واقعاً به این باور برسند اموالی که وقف می‌شود در مسیر تحقق نیات واقف صرف می‌شود، اعتماد به وقف کردن در مردم به وجود می‌آید.

وی یادآور شد: از ابزارهای مختلف باید استفاده کنیم که وقف را در جامعه نهادینه کنیم و یک بخشی از این بر می‌گردد به این که وراث واقفان شناسایی و گرامی داشته شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان اذعان داشت: این تقدیر و تشکر می‌تواند نقش آفرین باشد و فرهنگ و ارزش وقف را در جامعه ترویج دهد.

نقش رسانه‌ها و خطبا در فرهنگ سازی وقف

وی به نقش رسانه‌ها و خطبا در فرهنگ‌سازی وقف اشاره کرد و گفت: در زمینه نگارش، بهره‌برداری از بیان و گفتار خطبا و سخنرانان و وسایل ارتباط جمعی و صدا و سیما در فرهنگ سازی وقف، می‌توان بسیار بهره برد.

قاسمی روشن اظهار کرد: چند سالی است که وقف در صدا و سیما خیلی پرنگ شده و این خوب است که اگر ادامه‌دار باشد جایگاه بخشی از ارزش‌ها احیا می‌شود.

وی شناخت عمومی از مسائل ارزشی مانند وقف را مهم توصیف کرد و گفت: ما گاهی از شناخت مردم نسبت به ارزش‌ها غافل می‌شویم، این غفلت‌ها را باید زدود و باید دائما متذکر شد.

این استاد دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: اگر نمایشگاه از آثار و کارهایی که با وقف از گذشته تاکنون صورت می‌گرفته در سطح شهر دایر شود، در افزایش شناخت مردم از وقف و کارکردهای آن موثر است.

دانشگاه و ترویج فرهنگ وقف

وی خواستار افزایش ارتباط سازمان اوقاف وامور خیریه و مراکز دانشگاهی شد و گفت: محققان و پژوهندگان دانشگاهی از اینکه بخشی از رساله‌ها و پایان‌نامه در حوزه وقف سوق داده شود، استقبال می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان اعلام کرد: عناوین و موضوعاتی را سازمان اوقاف و امور خیریه انتخاب کند و در اختیار دانشگاه قرار دهد و در این زمینه حمایت مالی هم کند تا دانشگاه هم سهمی در نهادینه کردن فرهنگ وقف داشته باشد.

دکتر قاسمی روشن خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی کمک می‌کند که وقف به سمت و سویی که در گذشته در جامعه حاکم بوده، حرکت کند.

پایان پیام/

کد خبر 430252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha