به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، امروز(18 دی) در ششمین جشنواره شعر دفاع مقدس با عنوان ترنم مهتاب که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، با بیان اینکه شعر در ادبیات هر ملتی وجود دارد، گفت: این جمله امام راحل(ره) که فرمودند «لسان شعر بالاترین لسان است» یک واقعیت است و در همه مکتب ها، تمدن ها و نظام ها نیز آمده تاثیر شعر از نثر بیشتر است.
وی با بیان اینکه در دوران جاهلیت که متوحش ترین دوران ها بوده، قصایدی سروده شده که مترقی ترین قصیده ها به شمار می روند، افزود: اشعار عرب بیش از اندازه زیاد و تاثیرگذار بوده و در انگلستان شکسپیر شاعر معروفی بوده و در همه ملت های دیگر مثل فرانسه و دیگر تمدن های قدیم نیز شعر وجود داشته است.
آیت الله شفیعی، با اشاره به اینکه در ایران هم شاعران بزرگی همچون حافظ، سعدی، مولاناف عطار و... داریم که شعار بسیار زیبایی سروده اند، تصریح کرد: مفاهیمی که به وسیله شعر القا می شود مفاهیمی هستند که به وصف نمی آیند و جز اینکه خودشان، خودشان را بشناسانند راه دیگری نیست.
وی با بیان اینکه پیغمبر خودش حق نداشت شعر بگوید چرا که قرآنش انقدر تاثیرگذار بوده که امکان داشت دشمنان جاهل، آن را حمل بر شعر بدانند، اضافه کرد: ولی ائمه اطهار(ع) شعرهای بسیار زیبایی سروده اند که از آن جمله می توان به کتاب مناجات های منظوم امام سجاد(ع) و دیوان اشعار امام علی(ع) اشاره کرد.
وی با بیان اینکه شعر آنقدر اهمیت دارد که پیغمبر(ص) می فرماید به وسیله شعر حکمت هایی به جامعه القا می شود که برخی سحرانگیز هستند و انسان را به خود جذب می کند، ادامه داد: ادبيات در هر زبانی موثر است و مرحوم شيخ حر عاملی می گويد هر كسی از شعر سر درنمی آورد اسرار روايت آل محمد (ص) را نچشيده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه یکی از خصوصیات شعر این است که با دروغ پرورش یافته و مفاهیم آن تصورات تخیلات ذهنی هستند که در خارج واقع نمی شود، عنوان کرد: انسان بايد سراغ علم بديع برود كه مخصوص شعر است تا ببیند شعر چه دریای بیکانی است.
وی با اشاره به اینکه یکی از برکات جامعه اسلامی ایران این است که هر دو رهبر انقلاب یعنی امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری هر دو شاعر بسیار زبردستی بوده و هستند، اذعان داشت: امام راحل(ره) اشعار معروفی دارند و دیوان اشعارشان حدود 100 بار تجدید چاپ شده است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز غزلیات و اشعاری دارند که گاهی در برخی نشریات منتشر می شود به خصوص اشعاری که مربوط به عشق به امام زمان(عج) است، ابراز کرد: با وجود اینکه تعداد کتاب هایی که درحوزه دفاع مقدس نوشته شده زیاد است ولی مقام معظم رهبری کتاب های این حوزه را کم می دانند.
آیت الله شفیعی، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری همه کتاب های حوزه دفاع مقدس را خوانده اند و بر بیش از 50 کتاب نیز تقریظ نوشته اند، تاکید کرد: لازم است کتاب هایی که درباره شعر دفاع مقدس نوشته شده از دیگر کتاب ها منفعل شود به خصوص کتاب هایی که از جوانان رزمنده و عاشقان شهادت است.
وی با بیان اینکه شعرای جدید ما برخوردار از شعر نو هستند که خودش عالم مخصوصی دارد، خاطر نشان کرد: شعر را باید پرورش داد و شعرهایی که با موضوعات حماسی، انقلابی، شهادت، خانواده شهدا و جبهه و جنگ است را باید ترویج و شعرا را به سرودن چنین شعرهایی تشویق کرد.
وی با تاکید بر اینکه شعر در ادبیات عرب سرمایه ای عظیم به شمار می آید، اظهار داشت: يكی از بركات جنگ و جبهه اين است كه به شعر اهتمام ورزیده و شعر وارد صحنه شده و نقش خودش را پيدا كرده که باید از این فرصت ها نهایت استفاده را در راستای ترویج فرهنگ دفاع مقدس به کار گیریم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه شعر باید برخوردار از یک روح عرفانی و وابسته به منازل قدس ربوبی باشد، یاد آور شد: اگر آنچنان که اعراب به شعر رسیده بودند ما هم به شعر توجه داشتیم تاثیر آن برای ما کمتر عربها نبود، بايد برای شعر هزينه كنيم تا اين سرمايه بزرگ برای هميشه در جامعه بماند و بالنده شود.
پایان پیام/
نظر شما