به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در جلسه ستاد اقامه نماز استان بیان کرد: با توجه به حجم سرمایه گذاری صورت گرفته در مساجد و اماکن مذهبی استفاده مطلوب و قابل انتظار از این ظرفیت ها صورت نمی گیرد که در این زمینه باید چاره اندیشی و برنامه ریزی کرد.
وی افزود: بهره برداری لازم از این اماکن با اتخاذ یک نگاه و رویکرد فرهنگی امکانپذیر است و همه سعی و تلاش ما حول این موضوع متمرکز است که از این فضاهایی که در اختیار داریم بهره لازم را داشته باشیم.
استاندار قزوین ادامه داد: در این زمینه هنوز در ابتدای راه هستیم و باید رویکرد فرهنگی با محوریت مساجد جدی گرفته شود، بنابراین باید در این راستا مسائل و موضوعات اجتماعی و فرهنگی به صورت هفتگی در دستور کار ستاد اقامه نماز قرار بگیرد تا پس از بحث و بررسی نسبت به آنها تصمیم گیری کرد.
وی اضافه کرد: مساجد بیش از وضع موجود می توانند نقش داشته باشند و در جلسات ستاد، وظایف و مأموریت های دستگاه ها در خصوص ترویج فرهنگ نماز طرح و نسبت به آن تصمیم گیری شود.
روزبه با اشاره به اهمیت مساجد بین راهی تأکید کرد: وضعیت نمازخانه های بین راهی طی چند جلسه دردستور کار ستاد اقامه نماز استان باید قرار بگیرد و نسبت به رونق این اماکن بحث و چاره اندیشی شود و همین موضوع درخصوص مساجد دانشگاه های استان نیز باید پیگیری شود.
وی با تاکید بر تعامل و ارتباط مساجد با یکدیگر اظهار کرد: باید از تجربیات مساجد استفاده و این تجربیات تدوین شود و برای تحقق این مهم باید کارشناسان مرتبط اظهار نظر کنند که آیا این موضوع باید از طریق تأمین زیرساخت های لازم در حوزه فناوری و اینترنت محقق شود و یا به شیوه سنتی و مکتوب صورت بگیرد.
استاندار قزوین اعلام کرد: اشخاص و افرادی که در مساجد فعالیت می کنند، باید نقطه نظرات خود را ارائه دهند تا شبکه ارتباطی بین مساجد برقرار شود.
وی با تأکید بر اهمیت کارکرد مساجد توضیح داد: بیش از یک هزار و 400 مسجد در سطح استان داریم که از ظرفیت این مساجد به خوبی استفاده نشده است بنابراین مشکل فعالیت ها و برنامه های فرهنگی پول و اعتبار نیست بلکه به همت و اراده واقعی و مسئولانه مدیران و اصحاب فرهنگ بستگی دارد.
روزبه یادآور شد: در شهر قزوین 115 مسجد وجود دارد که تنها در 70 مسجد نماز صبح برگزار می شود واین موضوع به اعتبار مرتبط نسیت بلکه همت و اراده لازم در این خصوص وجود ندارد.
استاندار قزوین خاطر نشان کرد: تجربه نشان می دهد با وجود صرف اعتبارات و هزینه های لازم در مساجد و امورات مذهبی استفاده و بهره برداری مطلوب از این فرصت ها صورت نگرفته است و این موضوع نیازمند تغییر در نوع نگاه مدیریتی به این فضاها و اماکن مذهبی است که باید تلاش کنیم قزوین، جایگاه واقعی خود را در امور فرهنگی پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما