زمینه انقلاب روحی برای زائران خارجی فراهم شود

خبرگزاری شبستان: رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به لزوم توجه به ابعاد بین‌المللی مقوله زیارت، اظهار کرد: باید زمینه انقلاب روحی را برای زائران خارجی فراهم سازیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از مشهد، طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه السلام) یکی از جامع ترین طرح هایی است که تاکنون در حوزه زیارت به مرحه اجرا درآمده است؛ طرحی که توانست ردیف اعتباری مستقلی را در برنامۀ اجرایی سال 1388 به خود اختصاص دهد و البته به دنبال آن بود که در قانون برنامۀ پنجم توسعۀ کشور، مادۀ مستقلی (مادۀ 12) به این منظور اختصاص یافت.

 

این طرح ملی که سیاست هایی همچون عمق‌بخشی به زیارت زائران؛ سامان‌دهی امور فرهنگی زیارت، هماهنگ‌سازی متولیان و برنامه‌ریزی جامع؛ تدقیق و شفاف‌سازی آمار زائران رضوی و توسعۀ زیرساخت‌های متناسب با آن؛ تأکید بر بهره‌گیری از تجارب بین‌المللی و مشارکت دستگاه‌های مؤثر در فرایند مطالعات و برنامه‌ریزی‌های زیات محور را دنبال کرده است، تا کنون جلسات و نشست های تخصصی را با حضور مسئولان و صاحب نظران مختلف برگزار کرده است.

 

در این میان یکی از اقدامات محوری این طرح، مطالعات توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه‌السلام) در بعد بین‌الملل است که در قالب فاز سوم تدوین شده و دربردارنده مطالعات پایه و شناخت ابعاد و زوایای گوناگون زیارت؛ رویکرد آینده نگاری و برنامه‌ریزی استراتژیک و تدوین یک برنامه عملیاتی- اجرایی در قالب سند برنامه زیارت امام رضا(علیه‌السلام) در بعد بین‌المللی است.

 

عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017، گواهی بر اهمیت این طرح مطالعاتی در عرصه بین‌المللی است و به همین منظور عصر روز گذشته (18دی) نشستی تخصصی با عنوان پانل سند راهبردی توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(علیه‌السلام) در عرصه بین‌الملل در محل دبیرخانه این طرح برگزار شد.

 

در ابتدای این پانل، محمدرضا امینی، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به لزوم توجه به ابعاد بین‌المللی مقوله زیارت، اظهار کرد: تدوین سند راهبردی در عرصه بین‌الملل، فاز جداگانه‌ای از عرصه ملی نیست، چرا که در بسیاری از موارد این دو دارای همپوشانی هستند.

 

زمینه انقلاب روحی را برای زائران خارجی فراهم سازیم

وی افزود: بسیاری از زائران خارجی با سخت‌ترین شرایط ممکن به مشهدالرضا سفر می‌کنند، لذا باید شرایطی را به وجود آورد که در هنگام بازگشت به میهن خود تبلور معرفتی امام رضا(علیه السلام) جهت تشویق و ترغیب دیگران باشند.

 

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی، نیازسنجی خواسته های زائران خارجی را یکی از اقدامات محوری برای شهر زیارتی مشهد برشمرد و تصریح کرد: بی‌شک هرگونه برخورد نا مناسب با زائران خارجی در بدو ورود به کشور یا در داخل شهر مشهد، ذهنیت‌های منفی را در ذهن آنان ترسیم می‌کند.

 

امینی خاطرنشان کرد: ایجاد سامانه‌ای جامع برای ارتباط‌گیری مدون مسئولان شهری با زائران خارجی در طول مدت حضور در شهر مشهد از دیگر ضروریات مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران بشمار می‌رود که در این میان نحوه برنامه‌ریزی و ارتباط‌گیری بسیار حائز اهمیت است.

 

وی با تاکید بر اهمیت نهادینه‌سازی فرهنگ میزبانی برای مردم شهر مشهد، گفت: علاوه بر نقش محوری مسئولان در این زمینه، می‌توان مراکز مختلف رفاهی و تفریحی را جهت ارائه خدمات فرهنگی به زائران ترغیب کرد.

 

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی در رابطه با انتظارات زائران خارجی از فضای معنوی شهر مشهد خاطرنشان کرد: زائران انتظار دارند درطول زیارت خود از هنگام ورود تا خروج از حرم مطهر یک تفاوت اساسی را در خود احساس کنند، لذا ما موظف هستیم زمینه این انقلاب روحی را برای آنان فراهم سازیم.

 

اصحاب فرهنگی و هنری از مهم‌ترین ارکان خدمات‌دهی به زائران هستند

در ادامه این جلسه، محمد کاظم دبیری، معاون طرح و برنامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: ایجاد بستر لازم در راستای تعمیق زیارت عارفانه یکی از اولویت هایی است که باید بیش از پیش در عرصه زائران خارجی مورد توجه قرار بگیرد.

 

وی افزود: زبان‌آموزی به مسئولان و خدمت‌گذاران یکی دیگر از محورهایی است که توجه به آن می‌تواند زمینه خدمات‌دهی مناسب‌تر به زائران خارجی را به همراه داشته باشد.

 

معاون طرح و برنامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان با اشاره به جایگاه مقوله فرهنگ در شهر زیارتی مشهد، گفت: بخش خصوصی و اصحاب فرهنگی و هنری از مهم‌ترین ارکان خدمات‌دهی به زائران محسوب می‌شوند.

 

دبیری توجه به اشتراکات مذاهب و قومیت‌های مختلف و توسعه سیستم مجازی را از دیگر ملزومات توسعه کمی و کیفی زیارت در عرصه بین الملل عنوان کرد و افزود: شناخت و طبقه‌بندی مراکز و موسسات مختلف می‌تواند نقش شایانی بر نحوه خدمات‌دهی مطوب به زائران خارجی داشته باشد.

 

وی با تاکید بر لزوم بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌ها و توانایی‌هایی حوزه‌های زیارت محور، تصریح کرد:  مهم‌ترین مساله موجود در شهر مشهد معرفی دستگاه متولی جهت ارائه خدمات فرهنگی به زائران خارجی است.

 

لزوم آشناسازی زائران خارجی با ظوابط و مقررات شهر مشهد

احسان ثانوی، مدیر امور فرهنگی و گردشگری شهرداری مشهد نیز در این پانل تخصصی اظهار کرد: در تدوین برنامه‌ریزی برای زائران بالاخص زائران خارجی، باید رابطه دو سویه‌ای را برای مجاوران و زائران ترسیم کنیم.

 

وی افزود: از یک سو مسئولین کاروان‌ها و تورهای زیارتی باید زائران خارجی را با ظوابط و مقررات شهر مشهد آشنا کنند که این امر در بسیاری از شهرهای دنیا مشاهده می‌شود و از طرف دیگر مردم مشهد نیز باید به عنوان مجاوران حرم مطهر رضوی، رفتار مناسبی را با زائران خارجی داشته باشند.

 

مدیر امور فرهنگی و گردشگری شهرداری مشهد با بیان اینکه آشناسازی زائران خارجی با مقررات شهری مشهد می‌تواند از مشکلات فراوانی پیشگیری کند، گفت: ساماندهی مجموعه قوانین شهر مشهد برای زائران خارجی در قالب پکیج و ساماندهی بستر ارتباطی با ویژگی‌های پویا و به‌روز، راهکارهای مناسبی برای دستیابی بشمار می‌رود.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 430161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha