به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی مرگدری، معاون برنامه ریزی استانداری گلستان، شب گذشته (17 دی) در حاشیه دیدار سفیر و هیئت هندی از خط آهن گلستان، گفت: موقعیت جغرافیایی ایران موقعیتی است که کشورهای همسایه میتوانند از طریق ایران ترانزیت کالا داشته باشند.
وی بابیان اینکه برنامههای متنوعی هم برای تسهیل این تبادلات داریم، افزود: از شمال به جنوب و شرق به غرب مسیر ترانزیتی ریلی و جادهای در ایران وجود دارد که در همین راستا می توان برنامههای متنوعی داشته باشیم.
مرگدری اظهارداشت: با توجه به اینکه خط آهن اینچه برون یک فضای بین المللی است باید ما وظیفه خود را در زمینه تبادل کالا و خدمات این فضا انجام دهیم.
وی خاطر نشان کرد: با فعالیت خط آهن اینچه برون می توان برخی از نیازهای کشورهای همسایه و بخشی از نیازهای استان و کشور را برطرف کرد.
موها پاترا، معاون رئیس وزارت دارایی هند در ادامه نیز گفت: با توجه به اینکه ما هیچ دسترسی به ترکمنستان نداریم باید این مسئله عدم دسترسی حل شود.
وی با بیان اینکه کانتینرهای بارگیری شده برای روسیه پس از رسیدن به مقصد با چه تعرفه ای به بندرعباس بر میگردند، تصریح کرد: این مسئله ای است که باید حل شود تا ببینیم برای هند استفاده از این خط آهن صرفه اقتصادی دارد.
موها پاترا گفت: استفاده از مسیر خط آهن بندرعباس به اینچه برون با مسیر بمبئی به سنپترزبورگ مقایسه میشود که انجام تبادل کالا در آن مسیر 30 روز به طول میانجامد و برای هر کانتینر هزار دلار هزینه دارد.
پایان پیام/
نظر شما