به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، محمد علی طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد امروز( 17 دی) در همایش روسا و دبیران ستادهای امر به معروف و نهی از منکر استان که در محل شرکت آب منطقه ای یزد برگزار شد، با تبرک فرا رسیدن ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام محمد باقر(ع) گفت: در اهمیت و جایگاه فریضه امر به معروف و نهی از منکر تاکنون بسیار گفته شده است.
وی با بیان اینکه فریضه امر به معروف و نهی ازمنکر در نظام اسلامی از چند وجه مورد توجه قرار دارد افزود: در درجه نخست تاکید آموزه های دینی، قرآن کریم، اهل بیت(ع) بر این موضوع و بسط و گسترشی است که به این فریضتین تا به امروز داده شده است.
طالبی اظهار داشت: در درجه دوم تاکیدی است که از سوی قانون اساسی بر اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه صورت گرفته است.
وی گفت: ضرورت زندگی در دنیا مدرن و جدید که امروز این فریضه با نام های گوناگون در همه دنیا مطرح و به عنوان یک ضرورت برای بشریت و توسعه کشورها مطرح شده از دیگر جنبه های لزوم توجه به این فریضتین است.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری یزد گفت: بحث نظارت اجتماعی که به صورت قوی امروز در نظام های پیشرفته دنیا مطرح می شود یکی از پیش نیازهای جوامع است.
وی با بیان اینکه حکمرانی خوب از نیازهای توسعه و پیشرفت است افزود: این نیاز امروز در جوامع مورد توجه قرار گرفته است به طوریکه موسساتی میزان رضایتمندی مردم از حکمرانان را مورد بررسی قرار می دهند و این از اهمیت هایی است که ما برای این فریضه قائل هستیم.
طالبی با بیان اینکه فریضه امر به معروف و نهی از منکر موردی نیست که با گذشت زمان کمرنگ شده باشد افزود: امروز بیش از گذشته به این فریضه نیازمندیم و لذا باید بیش ار بیش به این موضوع در جامعه پرداخته شود.
وی اظهار داشت: در حکمرانی خوب که از نیازهای جامعه ما هم می باشد با شاخص هایی نظیر حاکمیت قانون، پاسخگویی، شفافیت، مبارزه با فساد، عدالت و برابری و... روبرو هستیم.
طالبی تصریح کرد: به اعتقاد من باید از قالب های کلیشه ای که در مورد فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه وجود دارد بیرون بیاییم و نگاه محدود به این فریضتین را پیوند دهیم با دنیای وسیع موضوعات و مسائلی که می تواند این واژه ها را در بر بگیرد و به امر به معروف و نهی از منکر عینیت ببخشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی اضافه کرد: امروز مسائل بسیاری در حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... وجود دارد که می تواند مشمول فریضه امر به معروف و نهی از منکر قرار گیرد.
وی گفت: اگر برداشت از فریضه امر به معروف و نهی از منکر به موضوعاتی نظیر حجاب، نماز جماعت و... محدود شود آنگاه تنها امکانات، نیروی انسانی و... را می طلبد.
طالبی تصریح کرد: اما اگر نگاه فراتر رفت و موضوعات بیشتری مانند مبارزه با فساد، شفاف سازی، تحقق عدالت و برابری و... را در دستور کار خود قرار داد باید سازو کار و ظرفیت های مناسب در آن ایجاد شود.
وی با بیان اینکه باید کار را گسترده دید و متناسب با آن برنامه ریزی کرد افزود: در درجه اول باید گستردگی، جنبه های مختلف و زوایایی پیدا و پنهان کار را شناسایی کنیم.
طالبی از نیروی انسانی به عنوان اولویت دوم یاد کرد و افزود: با بکارگیری انسان های با ظرفیت، فعال و پویا باید واحدی پویا را در این حوزه در ادارت ایجاد و از مکانات نهایت استفاده را ببریم.
وی خاطر نشان کرد: در درجه سوم باید برنامه محوری را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهیم و از برنامه های متفرقه پرهیز کنیم و مراقب باشیم تا درگیر روز مرگی ها نشویم.
طالبی گفت: فعالیت های باید به نوعی انجام شود که امکان ارزیابی و جمع بندی در لحظه لحظه آن وجود داشته باشد و اگر این موارد رعایت شود می توانیم شاهد تحرکی عظیم در جامعه باشیم.
وی با بیان اینکه ادارت ودستگاه های دولتی الگویی برای سایر نهادهای اجتماعی می باشند افزود: اگر این موضوع در ادارت پیگیری شود در سایر نهادها و جامعه هم پیگیری می شود.
پایان پیام/
نظر شما