گرایش‌های فرقه‌گرایانه،کار شیعیان نقابداراست/منطق پیامبر(ص)درمقابل کفار،قتل نبود

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه گرایش‌های فرقه‌گرایانه، کار شیعیان نقاب‌دار است گفت: شیعه اصیل و نقاب‌دار هر دو ادعای محبت اهل بیت (ع) را دارند ولی اعمال آنان نسبت به سیره اهل بیت (ع) متفاوت است؛ وحدت‌گرایی و وحدت‌ستیزی یکی از شاخصه‌های مهمی است که این دو گروه را از هم متمایز می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین آرش رجبی استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با بیان این که در دنیای امروز شیعه کسی است که از حضرت علی (علیه السلام) تبعیت می‌کند عنوان کرد: شیعه واقعی فردی است که در اندیشه، رفتار و علم و عمل خود از قرآن و حجت‌های الهی تبعیت کند.

 

شیعه اصیل، زینت اهل بیت (ع) است

 

حجت الاسلام و المسلمین رجبی اظهار داشت: روایات متعددی از ائمه معصومین (علیهم السلام) در رابطه با شیعه واقعی ذکر شده است از جمله شیعه واقعی اهل تقوا، تلاش، راستگویی و حسن جوار همسایگی است، شیعه اصیل کسی است که برای اهل بیت (علیهم السلام) زینت باشد و در ارتباط با تعامل‌های اجتماعی که شیعه دارد با عمل خود مردم را به نیکویی دعوت کند.

 

استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: امام صادق (علیه السلام) در روایتی می‌فرماید: «با کسانی که مخالفان شما هستند به نیکویی رفتار کنید، اگر از دنیا رفتند به تشییع آنان بروید، حقوق آنان را ادا کنید، با آنان راستگو باشید، به گونه‌ای که شاخص باشید تا بگویند این شیعه جعفری است، اگر غیر این باشد باعث ننگ و گرفتاری ما خواهد بود».

 

پژوهشگر فلسفه و کلام اسلامی بیان داشت: شیعه غیراصیل کسی است که در مقابله با مخالفان برخورد خوبی ندارد، به سب و لعن و تکفیر دست می‌زند و در رفتار خود مطابق با خواسته اهل بیت (علیهم السلام) رفتار نمی‌کند.

 

وحدت‌گرایی و وحدت‌ستیزی شاخصه متمایزکننده شیعه اصیل و  شیعه نقاب‌دار

 

حجت الاسلام و المسلمین رجبی تصریح کرد: شیعه اصیل و شیعه نقاب‌دار هر دو ادعای محبت اهل بیت (علیهم السلام) را دارند ولی اعمال آنان نسبت به سیره اهل بیت (علیهم السلام) متفاوت است؛ وحدت‌گرایی و وحدت‌ستیزی یکی از شاخصه‌های مهمی است که این دو گروه را از هم متمایز می‌کند.

 

وی با بیان این که در جامعه‌ای که اهل بیت (علیهم السلام) در آن زندگی می‌کردند وحدت‌گرایی بوده است گفت: با وجود این که حکومت، به ناحق از دست اهل بیت (علیهم السلام) خارج شده بود ولی مردم را حول محور وحدت جمع می‌کردند.

 

نویسنده کتاب «آداب کوی جانان» ابراز کرد: بعد از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، خلافت از امیرالمومنین (علیه السلام) گرفته شد و برخی افراد با توطئه‌هایی که کردند، خلافت را در مسیر دیگری قرار دادند و حق اهل بیت (علیهم السلام) را غصب کردند.

 

حجت الاسلام و المسلمین رجبی افزود: با وجود این که حضرت فاطمه (علیها السلام) مجاهدت‌های زیادی کردند و حضرت علی (علیه السلام) در مواقع زیادی، خطبه‌هایی خواندند ولی در عین حال در جامعه تفرقه ایجاد نکردند و حتی به خاطر حفظ مسائل اسلام در امور حکومتی و مملکتی، مشورت‌هایی حاکمان حکومتی می‌دادند.

 

وحدت‌گرایی شیوه‌ای که اهل بیت (ع) پیش گرفتند

 

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: وحدت‌گرایی شیوه‌ای بود که حضرت علی و اهل بیت (علیهم السلام) پیش گرفتند و هیچ‌گاه به ناسزا و تکفیر مخالفان خود برنخواستند بلکه حق‌گویی با استدلال و زبان نرم در مرام اهل بیت (علیهم السلام) بوده است.

 

وی با اشاره به روایاتی در خصوص رفتار و سیره اهل بیت (علیهم السلام) در تاریخ اسلام عنوان کرد: هشام بن حکم که از یاران امام جعفر صادق (علیه السلام) است در روایتی نقل می‌کند که آن حضرت هیچ گاه از مسیر ادب خارج نشدند، همچنین در کلام 208 نهج البلاغه آمده است که در جنگ صفین برخی اصحاب حضرت علی (علیه السلام) شروع به فحش و ناسزا به سپاهیان معاویه کردند، حضرت علی (علیه السلام) زمانی که شنیدند ناراحت شدند و فرمودند: «من بدم می‌آید که شما اهل فحش و ناسزا باشید ولی اگر شما کارهای آنان را توصیف کنید و حالاتشان را ذکر کنید، کاری رساتر و صحیح‌تر را انجام می‌دهید؛ به جای ناسزا گفتن، بگویید: خدایا خون‌های ما را از ریخته شدن حفظ فرما و بین ما و آنان را اصلاح فرما و آنان را از گمراهی به راه راست هدایت کن تا حقیقت را بشناسند و از گمراهی و تجاوز برگردد»؛ این روایت نشان می‌دهد که منطق و مرام اهل بیت (علیهم السلام) این است که با لعن و تکفیر مخالف بودند.  

 

اهانت به مقدسات هر مذهبی باعث از بین رفتن شوکت و عظمت اسلام می‌شود

 

پژوهشگر فلسفه و کلام اسلامی بیان داشت: اهانت و دشنام به مقدسات هر مذهبی باعث از بین رفتن شوکت و عظمت اسلام می‌شود و شیعیان به عنوان جمعیت بی‌منطق در جهان شناخته می‌شوند.

 

وی با اشاره به این که مقام معظم رهبری (مد ظله) اهانت به مقدسات اهل سنت را حرام می‌داند گفت: آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله) در فتوایی می‌فرماید: «اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام‌زنی به همسر پیامبر اسلام حرام است، این موضوع شامل زنان همه پیامبران و به ویژه سید الانبیاء پیامبر اعظم (ص) می‌شود».

 

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: در تاریخ آمده است که فردی به صورت علنی خلفای اهل سنت را لعن کرد، امام صادق (علیه السلام) آن فرد را لعن کردند و فرمودند که کسی که این کار را می‌کند باعث گرفتاری ما می‌شود.

 

پژوهشگر فلسفه و کلام اسلامی اظهار داشت: برخی افراد به تحریک برخی مداحان و یا سخنرانان جاهل و متهجر به ادعای این که در بحارالانوار روایتی آمده است در شب و روز 9 ربیع الاول به مقدسات اهل سنت اهانت می شود در حالی که در کتاب سدرةالمنتهی از شیخ عباس قمی و به قول بسیاری از مراجع تقلید، روز 9 ربیع الاول سالروز آغاز امامت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) و روز کشته شدن عمربن سعد است.

 

گرایش‌های فرقه‌گرایانه، کار شیعیان نقاب‌دار است

 

نویسنده کتاب «آداب کوی جانان» ابراز کرد: گرایش‌های فرقه‌گرایانه، کار شیعیان نقاب‌دار است که مورد تأیید آمریکا و انگلستان است که با ایجاد و مدیریت سایت‌ها و ماهواره‌هایی این کارها را ترویج می‌دهند.

 

وی ادامه داد: تحریک اعتقادات و مقدسات اهل تسنن باعث آتش‌افروزی میان شیعیان و اهل سنت می‌شود که این آتش‌افروزی‌ها باعث کشته شدن بسیاری از شیعیان در اقصی نقاط جهان می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین رجبی یادآور شد: از علامه حلی تا علامه امینی همه با دلیل و استدلال‌های علمی خود، منطق خلفا را قبول نداشتند ولی اهانت به آنان را حرام می‌دانستند، حضرت علی (علیه السلام) بعد از جنگ جمل، عایشه همسر پیامبر را با احترام به مقصد رساندند؛ ما نیز باید با منطق اهل بیت (علیهم السلام) و علمای شیعه حرکت کنیم.

 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مد ظله) در دیدار کارگزاران حج در سال 92 بیان داشت: آیت‌الله  العظمی خامنه‌ای (مد ظله) به وحدت و برادری بین مسلمانان جهان اشاره می‌کند و می‌فرماید: «اختلاف مذاهب اسلامى در حدّ اختلاف عقيدتى مشكلى به‌وجود نمى‌آورد؛ مشكل آن وقتى است كه اين اختلاف عقيدتى به ستيزه‌گرى و دشمنى بينجامد... لذا از يك طرف گروه‌هاى تكفيرى را به راه مى‌اندازند كه نه فقط شيعه بلكه بسيارى از فِرق اهل سنّت را تكفير كنند؛ از آن طرف هم يك عده مزدور را به راه بيندازند كه براى اين آتش هيمه فراهم كنند، در آمریکا و لندن وسائل ارتباط جمعى و رسانه در اختيار اين‌ها می‌گذارند؛ آن تشيعى كه از لندن و از آمريكا بخواهد براى دنيا پخش بشود، به درد شيعه نمی‌خورد».

 

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: شبکه‌های ماهواره‌ای که شبانه‌روز در حال آتش‌افروزی است، این تشیع مرموز است و باطنی از تشیع در وجود آنها وجود ندارد، تشیع را باید در سیره علمایی چون علامه طباطبایی، شهید مطهری و امام خمینی (ره) ببینیم.

 

منطق پیامبر(ص) در مقابل کفار، قتل نبود

 

پژوهشگر فلسفه و کلام اسلامی در خصوص پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) عنوان کرد: حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) معروف به رحمت للعالمین است، البته آن حضرت در جای خود نسبت به کفار شدت به خرج می‌دادند و در جنگ «أشداء علی الکفار» بودند ولی نسبت به همه عالم مظهر رحمت بودند و بعد از فتح مکه همه کسانی که با ایشان دشمنی سخت داشتند بخشید و این جلوه رحمت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است.

 

حجت الاسلام و المسلمین رجبی با بیان این که قرآن کریم، کلام الهی و پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) مبلغ کلام الهی است گفت: خداوند در آیات قرآن می‌فرماید که به ریسمان الهی معتصم شوید و چنگ بزنید، اهل تفرقه نباشید، خداوند بین شما الفت ایجاد کرد و با هم برادر شدید و خدا آیات خود را به شما نشان داد تا به هدایت و روشنی‌ها برسید.

 

نویسنده کتاب «آداب کوی جانان» اظهار داشت: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در مقابل اذهاب دیگر که مسلمان نبودند از جمله امپراطوری‌های ایران  و روم ابتدا آنان را دعوت به دین اسلام می‌کرد اما منطق وی در مقابل کفار قتل نبود، رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در مقابل کسانی که می‌جنگیدند فقط دفاع می‌کرد و به دنبال کشورگشایی و جنگ نبود.

 

وی با بیان این که اصل توحید و اسلام در مکتب اهل بیت (علیهم السلام) یافت می‌شود تصریح کرد: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) با اهل کتاب با منطق  بحث می‌کردند و به مشترکات خود و ادیان دیگر اشاره می‌کردند و می‌فرمود که بیایید در مورد مشترکات صحبت کنیم، فقط خدا را بپرستیم و برای خداوند شریک قائل نشویم و اربابی برای خود تعیین نکنیم و سرورانی برای خود قرار ندهیم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 429947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha