به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان و به نقل از روابط عمومی شهرداری اصفهان، عبدالرسول جان نثاري، رييس كميسيون عمران، شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر اصفهان اظهار داشت: باتوجه به اينكه مسجد، محلي اجتماعي است و عموم مردم از آن استفاده مي كنند لذا بايد مساجد فضاي مناسبي از هر جهت داشته باشند که در سال هاي اخير بودجه اي از سوي شهرداري و شوراي شهر اصفهان براي كمك به مساجد در نظر گرفته مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه نقش مساجد در فرهنگ ما بسيار مهم و با اهميت است، افزود: فضاي فيزيكي مسجد مي تواند در ايفاي نقش مسجد تاثيرگذار باشد لذا کمک هایی که به مساجد می شود صرفا در راستاي فعاليت هاي عمراني است كه در مرحله اول بحث سرويس هاي بهداشتي مساجد مورد توجه قرار داده مي شود و جزو اولويت هاي اوليه در كمك به مساجد برشمرده مي شود زيرا علاوه بر نمازگذاران، عموم مردم و كسبه اطراف مساجد نيز از سرويس هاي بهداشتي استفاده مي كنند.
رييس كميسيون عمران، شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر اصفهان با بيان اينكه فضاي داخلي مساجد همچون آبدارخانه و ورودي مسجد از اولويت هاي بعدي در كمك به مساجد برشمرده مي شود، گفت: سيماي بيروني مسجد نيز با اهميت است و از آن جهت كه مساجد در بدنه اصلي محلات قرار گرفته اند و از نظر چشم انداز در محلات تاثيرگذاراند لذا نماي بيروني مساجد نيز در كمك به مساجد مدنظر ما است همچنين حفظ تاسيسات از ديگر مباحثي است كه جزو اولويت هاي كمك به مساجد است.
وي با بيان اينكه در اصفهان حدود ۷۰۰ مسجد وجود دارد، تاكيد كرد: در سال ۹۳ بيش از ۶ ميليارد تومان براي كمك به مساجد در نظرگرفته شده است كه تاكنون حدود ۴۰۰ مسجد براي دريافت اين كمك ها مراجعه کرده اند كه بعد از تشكيل پرونده، معاونت عمراني مناطق از نزديك از محل بازديد کرده و گزارش فني و عكس و اسناد لازم را تهيه كرده و بعد از اتمام مراحل قانوني باتوجه به نياز مساجد بودجه لازم به آن ها اختصاص داده مي شود.
رييس كميسيون عمران، شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر اصفهان با بيان اينكه بودجه برای مساجد با توجه به نیاز آنها متفاوت است، تصريح كرد: مساجدي كه در حال ساخت هستند و در مرحله سفت كاري مي باشند اولويت بيشتري نسبت به مساجد قديمي تر دارند.
جان نثاري ادامه داد: يكي از مسائلي كه بسيار مورد توجه قرار مي گيرد نياز محلات به مسجد است به طوريكه در بافت هاي قديمي مساجد زيادي وجود دارد ولي در مناطق جديد شهرداري مسجد نداريم.
وي بيان داشت: يك سياست كلي وجود دارد كه مردم محوريت كار در مساجد هستند و قرار نيست شهرداري مداخله مستقيم داشته باشد كه خوشبختانه مردم در اين رابطه پيشتاز بوده و فقط شهرداري در رابطه با سياستگذاري و كمك به آنها وارد مي شود.
رييس كميسيون عمران، شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهر اصفهان افزود: مديريت شهري اصفهان علاوه بر مباحث مالي، كمك هاي فكري نيز در زمينه هاي مختلف همچون طراحي و ساختاري به مساجد ارائه مي دهد زيرا در يك مسجد بيش از ۲۰ آيتم در نظر گرفته مي شود و تنها شبستان مساجد مدنظر نيست لذا معمولا بايد فضاهاي مناسب براي مباحث فرهنگي و اجتماعي در مساجد تعبيه شود.
جان نثاري گفت: مقاوم سازي و مباحث سازه اي، مباحث ايمني، روش هاي اجراي استاندارد و مناسب سازي براي معلولان از ديگر مباحثي است كه در رابطه با آنها به مساجد مشاوره داده مي شود.
پایان پیام/
نظر شما