هنرهای سنتی و فراموش شده؛ محور فعالیت های انتشارات فرهنگستان هنر

علیرضا اسماعیلی گفت: انتشارات فرهنگستان هنر، محور فعالیت خود را بر چاپ کتاب هایی در زمینه هنرهای سنتی و فراموش شده قرار داده که تاکنون برخی از این کتاب ها به زبان های دیگر نیز ترجمه شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا اسماعیلی مدیرعامل موسسه متن (انتشارات فرهنگستان هنر) با بیان اینکه انتشارات فرهنگستان هنر از اواسط سال 1383 با اخذ پروانه نشر به طور مستقل به چاپ و نشر کتابهای تالیفی و ترجمه ای در حوزه هنر پرداخته است گفت: در سالی که گذشت به همت رییس فرهنگستان هنر سالی پررونق و موفق داشته ایم و در هر هفته توانسته ایم یک کتاب منتشر کنیم و در نمایشگاه بین المللی نیز حضوری پررونق داشته ایم چنانکه در فروش آثار منتشره فرهنگستان 50 درصد رشد دیده می شود.

 

وی افزود: در نمایشگاه بین المللی کتاب امسال نیز مقام معظم رهبری در بازدید از غرفه فرهنگستان بعد از ملاحظه کتابهای این موسسه فرمودند  که معماران ما باید معماری سنتی را الگوی خود قرار دهند.

 

اسماعیلی خاطرنشان کرد: در زمینه هنر ما محور کارهای خود را بر هنرهای فراموش شده و هنرهای سنتی قرار داده ایم و تعدادی از این کتاب ها نیز به زبان های دیگر منتشر شده است و برخی از کتابها مانند فرهنگ دو جلدی شاهنامه از افتخارات انتشارات فرهنگستان است که نقش موثری در خوانش  آثار مرتبط با شاهنامه دارد.

 

وی ادامه داد: مجموعه 5 جلدی از موسیقی، 20 عنوان کتاب در حوزه فلسفه هنر، کتاب هایی در حوزه معماری و شهرسازی، مجموعه 9 جلدی میراث روستایی گیلان که( تاکنون چند جلدی از آن منتشر شد و چند جلد در دست چاپ است )از جمله فعالیت های موسسه متن است.

 

وی یادآور شد: موسسه انتشارات فرهنگستان هنر با شناسایی و تصحیح نسخه های کهن و رسالات هنری، توانسته است چندین نسخه خطی، مانند قرآن به خط علیرضا عباسی، دیوان حافظ به خط وصال، جامع الحان، پندنامه لقمان به خط میرعماد، ترجمه منظوم چهل حدیث نبوی به خط شاه محمود نیشابوری، مصحف روشن را در بخش موسیقی دره التاج قطب الدین شیرازی را منتشر کند.

 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز آماده سازی و چاپ نسخه های خطی دیگر در برنامه کار این موسسه گنجانده شده است که از مهم ترین آنها می توان به شاهنامه شاه تهماسب اشاره کرد این اثر نفیس شامل 118 نگاره موجود در موزه هنرهای معاصر تهران و چندین نگاره دیگر در موزه های خارج از کشور می شود و قراراست در سال 1390 به مناسبت هزارمین سال سرایش شاهنامه منتشر شود.

 

اسماعیلی تصریح کرد: شاهنامه قرن دهم هجری که به دست مولانا قوام الدین شیرازی کتابت، تذهیب و تصویرگری شده؛ مرقع میرزا غلامرضا، پندنامه جامی به خطر میرعماد، دعای صباح به خط محمدشفیع تبریزی و دعای احتجاب به خط احمد نیریزی از نسخ خطی دیگری است که زیر چاپ رفته اند.

 

مدیر انتشارات فرهنگستان هنر گفت: توجه به شناسایی و انتشار مجموعه آثار هنری موجود در موزه های داخل و خارج از کشور، یکی از اهداف مهم موسسه متن را تشکیل می دهد و از اقداماتی که تاکنون در این زمینه صورت گرفته است می توان به عکسبرداری از گزیده آثار موزه های مقدم و ملی در داخل کشور و آثار ایرانی موزه ها و مجموعه های کشور لهستان اشاره کرد که قرار است امسال در قالب دو کتاب شاهکارهای هنر ایران در مجموعه های لهستان و گزیده آثار موزه مقدم منتشر می شوند، اشاره کرد.

 

وی در پایان یادآور شد: تاکنون تعدادی از کتب منتشر شده توسط موسسه متن به عنوان کتاب درسی دانشگاهی انتخاب شده است همچنین عناوینی چند از کتابهای این موسسه موفق به دریافت جایزه های مختلف کتاب سال، کتاب فصل و کتاب تقدیری شده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 42980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha