بیمه خبرنگاران توسط دولت مغایر با استقلال آنها است/ رتبه بندی خبرگزاری ها و روزنامه ها

خبرگزاری شبستان: معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من متعجب هستم چگونه روزنامه نگاران قبول کردند که دولت آنها را بیمه کند زیرا نخستین اشکال بیمه خبرنگار توسط دولت این است که مغایر استقلال حرفه ای آنها است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسین انتظامی شب گذشته (16 دی) در نشست با اصحاب رسانه و کانون های تبلیغاتی استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در هدفمند کردن یارانه های مطبوعاتی، باید این بودجه را صرف امور زیرساختی کنیم که یکی از این امور، توسعه نیروی انسانی است.

وی ادامه داد: بالاترین نرخ آمد و شد نیروی انسانی در بین صنوف را صنف مطبوعات دارد، بنابراین تثبیت حرفه ای در این صنف رخ نمی دهد که این موضوع نیز دلایل زیادی دارد و از همین رو نیز بحث آموزش، بیمه و استخدام جدی گرفته نمی شود.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بیمه خبرنگاران اضافه کرد: من متعجب هستم چگونه روزنامه نگاران قبول کردند که دولت آنها را بیمه کند زیرا اینکه دولت آمده و خبرنگاران را بیمه کند نخستین اشکالش آن است که مغایر استقلال حرفه ای آنها است چراکه روزنامه نگار قرار است انتقاد کند.

وی عنوان کرد: اشکال دیگر آن است که تثبیت حرفه ای رخ نمی دهد؛ یکی از دلایل خانه به دوشی روزنامه نگاران و بالا بودن نرخ آمد و شد این است که احساس تعلق به بنگاه مطبوعاتی نمی کنند.

انتظامی با اشاره به ماده 46 قانون مطبوعات توضیح داد: بر اساس این قانون، صاحبان امتیاز و مدیران مسئول موظف هستند تمامی کارکنان خود را بیمه کنند ولی از طرفی ما نمی توانیم به مدیر مسئول و صاحب امتیاز با توجه به هزینه ها در حوزه کاغذ، چاپ و زیرساخت ها، بگوییم حال همکاران را نیز بیمه کنید، بنابراین مجبور هستیم راه جلوی آنها بگذاریم که همکاران خود را بیمه کنند.

وی اعلام کرد: ما می گوییم که همکاران خود را بیمه کرده که سرمایه شما شوند و هزینه بیمه را وزارت فرهنگ و ارشاد در قالب یارانه پرداخت می کند، بنابراین بحث مربوط به بیمه خبرنگاران را مبنایی حل می کنیم.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص بیمه رابطان خبری تصریح کرد: رابطان خبری، خبرنگارانی هستند که به صورت تمام وقت با رسانه ها کار می کنند و حق الزحمه آنها به شکل تعداد خبر است که بیشتر آنها نیز در خبرگزاری ها هستند بنابراین با خبرگزاری ها صحبت کردیم که علاوه بر سهمیه ای که دارند، 100 نفر می توانند در کل کشور بیمه کرده و ما حق بیمه آنها را می دهیم که احساس امنیت و تعلق کنند.

وی تأکید کرد: البته با رسانه ها قرار گذاشته ایم که آنها لیست بیمه را داده و ما پرداخت می کنیم ولی مبادا خبرنگاری ما را ببیند و بگوید که بیمه نیست و آن زمان ما وارد می شویم.

انتظامی در خصوص ساماندهی خبرنگاران توسط دولت گفت: این موضوع بازمی گردد به نگاه سنتی که یک جایی هست به اسم دولت و باید همه خواسته هایمان را از آن بخواهیم؛ این نگاه سبب می شود که هیچگاه بلوغ پیدا نکنیم و این نگاه دولت را خودمحور می کند.

وی افزود: تائید صلاحیت خبرنگاران در صلاحیت دولت نیست و به مصلحت دولت نیز نیست و خبرنگاران را باید بنگاه های مطبوعاتی، تشکل ها و انجمن های صنفی تائید صلاحیت کنند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به رتبه بندی خبرگزاری ها و روزنامه ها اشاره کرد و توضیح داد: بحث رتبه بندی در حوزه مطبوعات با خلاقیت و محوریت صنف مطبوعات شروع شده است و رتبه بندی روزنامه ها، خبرگزاری ها و سایت های خبری با توجه به شاخص ها صورت می گیرد که رتبه بندی روزنامه ها و خبرگزاری ها آغاز شده است.

وی عنوان کرد: با توجه به این رتبه بندی، ما که می خواهیم یارانه دهیم فرقی می گذاریم بین رسانه ای که به نیروی انسانی توجه می کند و یا اینکه مطلب آن تولیدی بوده و کپی نیست و 150 روزنامه داریم که البته بین روزنامه محلی و سراسری تفاوت ها لحاظ می شود.

انتظامی اضافه کرد: برای خبرگزاری ها و سایت های خبری نیز این کار صورت می گیرد که بدانیم چگونه می خواهیم یارانه دهیم و رتبه بندی برای کانون های تبلیغاتی نیز باید انجام شود.

وی در خصوص کانون های تبلیغاتی اظهار کرد: در خصوص تشکیل اتحادیه مستقل برای کانون های تبلیغاتی، این موضوع نیازمند این است که قانون داشته باشیم البته گروهی از کانون ها می توانند کنار هم نشسته و بین هم قرار گذاشته و شورای هماهنگی ایجاد کنند و هیئتی به نمایندگی از کانون، مسائل خودشان را اداره کند بدون اینکه مجوزی به نام اتحادیه و انجمن صنفی داشته باشند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: دولت آقای روحانی به این موضوع باور دارد که دولت باید کوچک شود و واگذاری امور به مردم صورت گیرد بنابراین کانون های تبلیغاتی می توانند یک شورای هماهنگی ایجاد کرده و درخواست ها نوشته و مواردی که قابل واگذاری به آنها باشد، وزارتخانه اراده را در این خصوص دارد البته در خصوص مواردی که مغایر با فعالیت حاکمیتی نباشد.

وی یادآور شد: برای بحث ارائه خدمات آموزشی به کانون های تبلیغاتی نیز ایده آل این است که این موضوع توسط شورای هماهنگی که توسط کانون ها ایجاد می شود، پیگیری شود.

پایان پیام/

کد خبر 429767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha