بازخوانی جریان حضور شهید رجایی در مسجد «هدایت»

خبرگزاری شبستان: مسجد هدایت تهران محل حضور بسیاری از جوانان متدین، مذهبی و تحصیل کرده بود کسانی که روزگاری به عنوان شخصیت های تاثیرگذار این مرز و بوم شناخته شده اند. محمد علی رجایی،یکی از آنها بود که همواره در جلسات مسجد شرکت می کرد.

خبرگزاری شبستان: دکتر مصطفی چمران از جمله دانشجویانی بود که از همان آغاز در جلسات مسجد هدایت شرکت می کرد و با بهره گیری از برنامه های آن، از محضر آیت الله طالقانی درس مقاومت و پایداری می آموخت. او درباره مسجد هدایت و تاثیر جلسات آن بر نسل خود می گوید:

 

«آشنایی من با ایشان از هنگامی است که به عنوان مستمع در جلسات او در مسجد هدایت شرکت می کردم. به راستی آن اجتماع کوچک با هدفی متعالی تشکیل می شد.

در طوفان حوادث سیاسی آن روزگار، مانند کشتی نجات بود که ما را از خطرات فراوان انحراف به گرداب های چپ و راست حفظ می کرد. او برای ما منبع جوشانی از ایمان و ابر پرباری از رحمت و محبت بود. به طوری که هر حرف و مشکلی را با او مطرح می کردیم برایمان پاسخ می داد.

 

 او با صبر و متانت راه را به ما نشان می داد. او سنگری بزرگ برای مبارزه بود. هرگاه دورویی ها و نیرنگ ها دلم را به درد می آورد نزد او می رفتم و غم و درد خود را فراموش می کردم و از او درس مقاومت و مبارزه فرا می گرفتم»

 

از کسان دیگری که به طور مستمر و مداوم در جلسات مسجد هدایت شرکت می کرد، محمدعلی رجایی بود. آن گونه که از اسناد و بازجویی های شهید رجایی در ساواک بر می آید، ایشان در دوران خدمت پیمانی در نیروی هوایی، با مسجد هدایت و آیت الله طالقانی آشنا شده است.

 

 وی در قسمتی از بازجویی های خود می گوید: « شب های جمعه به این مسجد می رفتم و در جلسات سخنرانی و تفسیر آقای طالقانی شرکت می کردم. شرکت کنندگان عموما دانشجویان فراغ التحصیل بودند» .

 

عباس صاحب الزمانی که خود یکی از دانش آموختگان مسجد هدایت بود، چگ.نگی آشنایی محمدعلی رجایی را با مسجد هدایت چنین روایت می کند:

 

«آقای به فروزی از دوستان نزدیک آقای رجایی بودند. هر دو قبل از اینکه دیپلم بگیرند احتمالا با تصدیق ششم ابتدایی وارد نیروی هوایی شدند. آقای رجایی تعریف می کرد که روزی از جلوی مسجد هدایت رد می شدیم بدون اینکه بدانیم چه کسی در آن مسجد سخنرانی می کند چون نماز نخوانده بودیم به این مسجد می رفتیم برای اینکه فریضه نماز را برگزار کنیم. کم کم مغرب نزدیک می شد.

 

دیدیم آقایی راجع به تعلیم و تربیت صحبت می کند. سخنان اش برای ما خیلی جالب بود که تحت تاثیر سخنان ایشان تصمیم گرفتیم کم کم ادامه تحصیل بدهیم و تغییر شغل بدهیم به معلمی. به تدریج که به مسجد آمدیم با مسایل مختلف اجتماعی و طرز تفکر آیت الله طالقانی آشنا شدیم» .

 

دوران خدمت محمدعلی رجایی در نیروی هوایی مصادف با شکل گیری نهضت ملی شدن صنعت نفت بود.

«در این ایام شهید رجایی به  طور مستمر در مسجد هدایت که در جلسات سخنرانی آن شخصیت های دینی سخنرانی می کردند و کسانی مانند دکتر یدالله سحابی، مهندسی مهدی بازرگان و دیگر سران نهضت مقاومت ملی به عنوان شنونده  در جلسات تفسیر قرآن مرحوم آیت الله طالقانی حضور داشتند، شرکت داشت و از همین رهگذر بود که در سطوح بالاتری از جریانات سیاسی وارد شد » .

پایان پیام/

کد خبر 429724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha