به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، ائتلاف معارضان سوریه با هدف گرانیگاه مخالفان برای سرنگونی اسد طراحی شده بود و بویژه معاذ الخطیب، رئیس سابق ائتلاف می کوشید به پشت گرمی کشورهای دیگر روند سقوط نظام سوریه را سرعت ببخشد اما با ناکامی در تححق آن به مهره ای سوخته بدل و از تحولات سوریه کنار گذاشته شد.
اینک انتخاب خالد الخواجه به عنوان رئیس جدید ائتلاف موجی از حمایت ها و مخالفت ها را دراردوگاه معارضان دمشق به دنبال داشته است.
طیف تندرو قلیلی که هنوزهم خواهان سرنگونی اسد هستند، ناباورانه و بدون توجه به شرایط بحرانی داعش و دیگر اهرم های فشار علیه سوری ها این انتخاب را شکست و اتمام ضمنی تاریخ مصرف ائتلاف معارضان توصیف و نسبت به آن خدشه وارد می کنند.
طیف دیگر مخالفان که رویکرد معتدل تری دارند الخوجه را نماینده گفتمان اخوان المسلمین و با توجه به سوابق تحصیلی وی در دانشگاه های ترکیه ، از اعضای حزب عدالت و توسعه دانسته و بیشتر اصالت ترک برای او قائلند تا اینکه بخواهد سوری باشد.
در عین حال به باور تحلیگران، مواضع اخیر الخوجه درباره مخالفت با گفتگوی رو در رو با دولت سوریه را می توان حمله تاکتیکی توصیف و باید منتظر موضع گیری و راهبرد های آتی وی بود تا خط مشی کاری اش بدرستی مشخص شود و بتوان ارزیابی درستی از شرایط جدید ارائه داد.
با این وجود به نظر نمی رسد طرح سوریه منهای اسد با اجماع قدرت های بزرگ و در رأس آنها روسیه مواجه شود و به زودی مخالفان بار دیگر نظیر دوره معاذ الخطیب برای اثبات ماهیت و کارکردهای میانجیگرانه خود ناچار به شرکت به پای میز مذاکره با مسکو و دمشق خواهند شد.
نظر شما