جلسه هيات نظارت بر كانون هاي مساجد مازندران تشكيل شد

خبرگزاري شبستان: جلسه هيات نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران با حضور دستگاه هاي فرهنگي اين استان در استانداري ديار علويان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، عليرضا يونسي، معاون سياسي امنيتي استانداري مازندران، در جلسه هيئت نظارت بر كانون هاي مساجد مازندران عنوان كرد: اسلام، دين فرهنگي محسوب مي شود و دين، امري فطري است و همه دستورات اسلام با فطرت سازگاري دارند.

 

وي  گفت: همه ارزش هاي اسلامي براي بشريت با فطرت پاك انسان ها در همه اعصار و قرون سازگاري دارد.

 

يونسي اظهار كرد: اسلام، دين فرهنگي است و انقلاب هم فرهنگي است.

 

وي بيان كرد: خانه فرهنگي ما از صدر اسلام، مسجد است و انقلاب اسلامي ايران از مساجد، آغاز شد و اين پايگاه از نظر معرفت ديني، خانه خداست.

 

يونسي با اشاره به اينكه مسجد، سمبل خانه خدا است و شيطان در مسجد راه ندارد، افزود: مسجد به صورت و سيرت، زيباست و از كژي ها و ناراستي ها دور خواهد بود، انسان ها را بسوي تعالي و خدا دعوت مي كند.

 

وي ابراز كرد: پاسداشت اين خانه مقدس، وظيفه همه ماست و تلاش كنيم، مردم را به خانه خدا نزديك كنيم چرا كه مسجد، انسان را از وسوسه هاي شيطاني بيمه مي كند.

 

يونسي تاكيد كرد: جلسه هيات نظارت هر ماه يك جلسه برگزار شود تا سر و سامان پيدا كنند و سراسر استان و تمام فرمانداري ها بر اساس آن ساز و كار، عمل كنند.

 

وي اختصاص نيم درصد از بودجه شهرداري ها براي كتابخانه ها را امري پسنديده دانست و گفت: در جلسات آتي از مديركل شهري و مدير كل امور روستائي و مدير كل نهاد كتابخانه ها دعوت به عمل آيد.

 

يونسي از دستگاه هاي اوقاف، تبليغات اسلامي، ورزش و جوانان، كانون هاي مساجد خواستار شد تا براي ارائه راهكارهاي فرهنگي مسجد يك پيش نويس متقن ظرف مدت 10 روز آماده و به معاونت مديركل تبليغات اسلامي مازندران تحويل شود و طي جمع بندي در جلسه آينده ارائه شود.

 

وي به نامه وزير كشور به استانداران در امر اقامه نماز اشاره كرد و خواستار شد اين دستورالعمل 17گانه در قالب دستورالعمل صادر و به دستگاه هاي اجرايي ارسال شود.

 

يونسي خواستار ادغام كارگروه بند الف و اعتبارات آن در جلسه هيات نظارت استاني شد و تاکید کرد: كليات آن نيز بررسي شود.

 

وي اظهار داشت: مديران دانشگاه هاي مازندران و نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه ها در جلسه بعدي دعوت شوند تا نسبت به راه اندازي و تشكيل كانون هاي مساجد دانشگاهي تدابيري اتخاذ شود.

 

يونسي در خصوص اجرائي شدن كانون هاي مصلي در اين استان خواستار حضور مسئول شوراي سياستگذاري ائمه جمعه استان در جلسه آتي شد.

 

وي از اداره كل تبليغات اسلامي مازندران خواستار معرفي ائمه جماعات براي تمامي مساجد فاقد ائمه جماعت، شد.

 

يونسي اظهار داشت: اداره كل اوقاف و امورخيريه مازندران جهت اختصاص فضاي مناسب براي انجام فعاليت هاي فرهنگي در مساجد تدابيري اتخاذ کنند.

 

وي با اشاره به دغدغه مردم استان براي بازگشائي مساجد جهت اقامه نماز صبح، گفت: در جامعه اسلامي و حكومت اسلامي پسنديده نيست كه مساجد براي نماز صبح بسته باشد.

 

يونسي افزود: در خصوص فعال سازي مساجد، صبح و ظهر و عصر تلاش شود اگر چه نماز مغرب و عشاء مساجد بسيار پويا و فعال هستند و ساز و كاري براي آن تهيه شود.

 

وي از شهرداري هاي اين استان خواستارشد تا اسامي مساجدي كه نماز صبح را اقامه مي كنند در ورودي هاي شهر مشخص شود.

 

يونسي با اشاره به انجام فعاليت هاي فرهنگي و هنري متعدد از سوي دستگاه هاي اجرايي در مساجداستان خواستار برگزاري همايش سراسري جهت تقدير و تشكر از فعالين مساجد در سالروز تاسيس كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد با محوريت دبيرخانه كانون هاي مساجد مازندران، شد.

 

وي گفت: با همكاري و هم افزايي نهادهاي فرهنگي استان شكاف هاي موجود در تقويت كار هاي فرهنگي مساجد برداشته شود.

 

يونسي تنها راه نجات جامعه از آسيب هاي اجتماعي را فعال شدن مساجد دانست و فزود: جهت جذب اقشار مختلف به ويژه نسل جوان از ابداعات و نوآوري در فعاليت هاي مساجدي بهره گرفته شود.

 

وي با اشاره به اينكه هر چه مساجد بيشتر فعال شود، بركات آن براي انقلاب و نظام و مردم بيشتر مي شود، تاكيد كرد: فرمانداري ها و مسئولان اجرائي و سازمان هاي مردم نهاد ارتباط خود را با مساجد بيشتر كنند.

 

يونسي خاطرنشان كرد: جلسه آينده هيئت نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران با حضور دستگاه هاي عضو تا قبل از دهه مباركه فجر سال جاري برگزار شود.

 

به گزارش شبستان، پيشنهادات جهت تصويب جلسه هيئت نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران به شرح ذيل است:

 

 1- تشكيل جلسه هيات نظارت بر كانونهاي فرهنگي هنري مساجد استان هر ماه يكبار به رياست استاندار يا معاونت سياسي امنيتي استانداري مازندران

 

2- تشكيل و راه اندازي جلسه هيات نظارت بر كانونهاي فرهنگي هنري مساجد شهرستانها

 

3-ارسال مجدد و تاكيد اجرائي نمودن نامه وزير كشور و استاندار مازندران به فرمانداريها در خصوص نماز و حمايت از كانونهاي فرهنگي هنري مساجد و تخصيص اعتبار مورد نياز

 

4- تشكيل كارگروه بند الف ماده 9 قانون برنامه پنجم توسعه و حمايت از احداث و راه اندازي فضاهاي فرهنگي مرتبط با كانونهاي فرهنگي هنري مساجد

 

5-با توجه به تفويض اختيار توسعه فرهنگي روستايي به كانونهاي فرهنگي هنري مساجد مقرر شد مديركل امور روستايي و شهري استانداري موضوع را در جلسه هيات نظارت بر كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد استان طرح و پيگيري نمايند.

 

6- با توجه به تفويض اختيار راه اندازي و تشكيل كتابخانه مساجد به كانونهاي فرهنگي هنري مساجد موضوع نيم درصد اعتبارات استفاده كتابخانه هاي مساجد از بودجه شهرداري ها با حضور مديرنهاد كتابخانه هاي عمومي استان در جلسه بعدي هيات نظارت كانون هاي مساجد استان طرح و پيگيري شود.

 

7-تخصيص رديف اعتبار ويژه از سوي استاندار به منظور احداث كانون و كتابخانه در جوار مساجد و جايگزين نمودن تجهيزات مستهلك

 

8-تاكيد بر تشكيل كانون هاي فرهنگي هنري مساجد دانشگاهي در دانشگاههايي كه داراي مساجد مي باشند از سوي نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها با توجه به تفاهم نامه منعقده

 

9- تاكيد بر تشكيل كانون هاي فرهنگي هنري مصلي ها در شهرستانها با توجه به تفاهم نامه منعقده

 

10- راه اندازي مراكز فرهنگي ديجيتال مساجد با همكاري مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه وزارت ارشاد به استان مازندران و اختصاص سهميه بيشتر به استان

 

 11-همكاري بسيج و اداره كل تبليغات اسلامي و فرمانداران در خصوص تشكيل كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد در روستاهاي بالاي هزار نفر جمعيت با توجه به بند ( و ) ماده 6 قانون برنامه پنجم توسعه

 

12-همكاري اداره كل تبليغات اسلامي استان در تامين امام جماعت كانون هاي مساجد

 

13-همكاري اداره كل اوقاف و امور خيريه استان در تامين فضاي مناسب كتابخانه و كانون مساجد

 

14-حمايت شهرداري ها از برنامه هاي فرهنگي هنري كانون هاي مساجد

 

پايان پيام/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 429535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha